Nogomet

Navijači Atletica ogorčeni: 'Grb in naša zgodovina sta večna, greh jih je spreminjati'

Madrid, 19. 12. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navijači španskega nogometnega prvoligaša Atletica iz Madrida, pri katerem si kruh služi tudi trenutno poškodovani slovenski reprezentant Jan Oblak, so na tekmi proti Las Palmasu glasno izrazili svoje nezadovoljstvo z napovedano spremembo grba in imenom novega stadiona.

Tako naj bi zgledal nov stadion Atletica.
Tako naj bi zgledal nov stadion Atletica. FOTO: Twitter

Kitajskim solastnikom, korporaciji Wanda, ki naj bili glavni krivci za spremembe, so navijači dali vedeti, da v klubu niso zaželeni, vzklikali so jim, da naj se vrnejo domov. Prav tako so začeli zbirati podpise proti spremembam. Atletico, klub s 113-letno zgodovino, je prejšnji teden predstavil nov grb, v katerem so sicer zadržali tradicionalne barve, a spremenili njegov levi zgornji kot, kjer se nahaja medved, eden od simbolov mesta Madrid. Sporočili so tudi ime novega stadiona, na katerega se bodo preselili z Vicente Calderona. Stadion se bo imenoval Wanda Metropolitano, z imenom se simpatizerji kluba ne strinjajo.

"Grb in naša zgodovina sta večna, greh jih je spreminjati," vodstvu kluba, katerega večinski lastnik je družina Gil, sporočajo navijači z obrežja reke Manzanares. Predsednik uprave Miguel Angel Gil in predsednik Enrique Cerezo imata drugačno mnenje: "Wanda in Atletico sta blagovni znamki, njuno sodelovanje bo še povečalo priljubljenost kluba. Sprememba grba in ime stadiona sta nov korak k evoluciji kluba."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
19. 12. 2016 19.35
Ne razumejo da je marketing najpomembnejsi ... CR je npr zato toliko vreden, ker ima odlicen mktg ...
revolution17
19. 12. 2016 09.09
+5
Ta grdb niti ne zgleda slabo... so pa ene zamenjave katastrofa tudi MC je med slabšimi glede na to da je prej imel enega lepših...
Ka pa mislis
19. 12. 2016 08.55
+3
Erik432
19. 12. 2016 08.19
+8
Pa v čem je fora, da se daj vsi nekaj preminjajo te grbe. Novi grb od Manchester Cityja je na primer grozen.
memphis
19. 12. 2016 11.27
+5
Tale novi grb od MC sploh ni tako novi. V bistvu gre samo za malo vizualno predelan grb, ki so ga imeli v letih