Navijači grozili trenerju, da bo osebno nosil posledice rezultatov ...

Trener švedskega nogometnega prvoligaša Djurgardna Magnus Pehrsson je odstopil s svojega položaja zaradi groženj navijačev. Novico je klub sporočil na novinarski konferenci, ki se je trener ni udeležil. Zaradi dogajanja v klubu je odstopil tudi predsednik kluba Tommy Jacobson.

Djurgarden je po slabem začetku sezone trenutno na zadnjem mestu švedske prve lige. Trener Magnus Pehrsson je v sporočilu za javnost zapisal, da odstopa zaradi neznosnega položaja, v katerem se je znašel, predsednik Tommy Jacobson pa je pojasnil, da ne more ostati v tej vlogi, če se okrog kluba dogajajo takšne stvari.

Magnus Pehrsson

Magnus Pehrsson (Foto: Reuters)

Kot so sporočili v klubu, so neznanci grozili trenerju po telefonu po porazu proti Elfsborgu. Nato so se trije člani sicer neuradnega kluba navijačev pojavili na treningu in trenerju namignili, da bi lahko osebno nosil posledice, če bi se slabe predstave nogometašev nadaljevale.

Na grožnje trenerju so se že odzvale številne švedske znane športne in tudi politične osebnosti. Ralf Edstrom, nekdanji nogometaš in zdaj strokovni komentator na radiu, je menil, da imajo posamezniki s takšnimi norimi dejanji veliko preveč moči, ministrski predsednik Fredrik Reinfeldt, ki je bil v mladih letih navijač prav tega kluba, pa se je odzval z napovedjo, da bodo preučili možnosti, kako takšno ravnanje v prihodnje preprečiti.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
MZP 28.04.2013 09:15:25
PRAVILNO
{file_deleted} 28.04.2013 15:35:32
Pravilno? Nogomet je šport, tile "navijači" nj gredo pa svoje frustracije v kšn Afganistan sproščat, če jih je res kaj v hlačah, ne pa da se spravjo na nekoga, ki ne more udart nazaj.
Več komentarjev