Nogomet

Ne Ranieri, Hiddink je bil prva izbira lisic pred začetkom sezone

Amsterdam, 04. 05. 2016 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leicester City je v letošnji sezoni angleške Premier League spisal eno najlepših nogometnih pravljic v zgodovini tega športa. Postal je namreč prvak Anglije in osvojil srca in spoštovanje milijonov ljudi. Toda zgodba bi bila kmalu lahko drugačna, saj tvorec uspeha, trener Claudio Ranieri, ni bil prva izbira vodilnih mož kluba.

Guus Hiddink je potrdil, da so ga v Leicestru prosili, da postane njihov trener pred začetkom sezone.
Guus Hiddink je potrdil, da so ga v Leicestru prosili, da postane njihov trener pred začetkom sezone. FOTO: AP
Leicester City je dva kroga pred koncem postal prvak angleške Premier League in spisal eno najlepših pravljic v zgodovini nogometa. Glavni tvorec letošnjega uspeha lisic, ki so se še v lanski sezoni borile za obstanek med angleško elito, je nedvomno italijanski strateg Claudio Ranieri. Izkušeni Ranieri je v svoji karieri vodil številne evropske velikane, a največji uspeh mu je uspel prav z ekipo Leicestra, s katero v prihodnji sezoni ne bo le branil naslova prvaka, ampak tudi igral v elitni Ligi prvakov. Toda pravljična zgodba bi kaj lahko imela povsem drugačen konec. Pred pričetkom sezone je bil namreč prvi kandidat vodilnih mož Leicestra, sedanji trener Chelseaja Nizozemec Guus Hiddink. Ker se je Nizozemec odločil, da bo potrebuje malo počitka so se pri novem angleškem prvaku takrat odločili, da pokličejo Ranierja in ostalo je zgodovina...

"Res je, da je Leicester pred pričetkom letošnje sezone stopil v stik z menoj. Ampak sem se takrat odločil, da potrebujem nekaj časa za počitek. Preprosto takrat nisem želel početi ničesar," je za nizozemski časopis De Telegraaf dejal 69-letni Hiddink, ki je sicer priznal, da mu ni žal, da je odklonil lisice in se kasneje še drugič v karieri vrnil v Chelsea. "Chelsea je bil v izjemno negativnem nizu in vladala je panika. Moja naloga je bila, da znova vzpostavim mir v klubu in to sem storil. Če bi še naprej izgubljali, bi velik klub kot je Chelsea, hitro lahko zašel v težave. Tako kot nihče ni pričakoval, da bo Leicester postal prvak. Premier League je zagotovo v vrhu vseh lig in fantastično je, da sem pred koncem kariere dobil še eno priložnost v tej ligi," je zaključil Hiddink.
Navijači Leicestra slavijo največji uspeh v zgodovini kluba.
Navijači Leicestra slavijo največji uspeh v zgodovini kluba. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BobbyP
04. 05. 2016 21.24
-1
Hiddinik? Kdo je to?
NerdIRL
04. 05. 2016 22.42
-5
Človek, ki je iz bayerna naredil stroj. 7-0 skupna zmaga proti barceloni v polfinalu LP pove vse.
StrelecF
05. 05. 2016 14.06
+3
StrelecF
05. 05. 2016 14.07
+6
Jupp Heynckes Je bil takrat trener bayerna!
kor22
05. 05. 2016 15.08
+4
človek ki je z psv-jem osvojil ligo prvakov