Nogomet

Nekaj se kuha: Mourinho spet zamenjal Pogbaja in javno oznanil, da ni bil poškodovan

Newcastle upon Tyne, 12. 02. 2018 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je za vodilnim klubom Premier League, mestnim tekmecem Manchester Cityjem, po porazu z Newcastle Unitedom (0:1) zaostal že za 16 točk. Trener rdečih vragov Jose Mourinho je v drugem polčasu zamenjal svojega najdražjega varovanca Paula Pogbaja in dejal, da ni šlo za poškodbo.

To je še podžgalo govorice, da je med Josejem Mourinhom in nekaj časa najdražjim nogometašem na planetu Zemlja, Paulom Pogbajem, "počilo". Francoski reprezentant po selitvi iz Juventusa za dobrih 105 milijonov evrov še ni pokazal veliko, na St James' Parku pa ga je Mourinho zamenjal v 66. minuti, ko so rdeči vragi za srakami zaostajali z 0:1.

Nezadovoljni Mourinho s sodelavci med tekmo na Wembleyju, ki jo je Man. United proti Tottenhamu pred kratkim izgubil z 0:2.
Nezadovoljni Mourinho s sodelavci med tekmo na Wembleyju, ki jo je Man. United proti Tottenhamu pred kratkim izgubil z 0:2. FOTO: AP

24-letni vezist naj bi bil sicer vsaj rahlo načet, poškodbo je bojda staknil na enem zadnjih treningov, a je portugalski trener pri Newcastlu vseeno nanj računal od prve minute, nato pa ga je zamenjal z izkušenejšim Michaelom Carrickom. Mourinho je kasneje dejal, da je Carricka v igro poslal zato, ker je želel, da bi "opravljal preproste reči", kar je bila morda kritika na Pogbajev prepoznaven slog igre, ki vključuje veliko preigravanj ali vsaj poskusov le-tega.

Pogba iz igre kmalu po golu za 1:0
"Če je bil poškodovan? Ne, ne, ne, nič. Ne, nobenih težav," je takoj po tekmi za Sky Sports povedal Mourinho, ki je Pogbaja zamenjal tudi na derbiju s Tottenhamom na Wembleyju pred slabima dvema tednoma (poraz z 0:2). Minuli konec tedna je bil ob zmagi nad Huddersfield Townom (2:0) na klopi, proti Newcastlu pa je spet začel. Mourinho po porazu proti staremu rivalu Rafaelu Benitezu, po katerem so srake vsaj malce zadihale v boju za obstanek, rdeči vragi pa so za 16 točk zaostali za vodilnim Manchester Cityjem, ni skoparil s kritikami na račun svoje obrambe. 

V drugem polčasu je po prostem strelu, ki ga je Jonjo Shelvey izvajal bližje sredini igrišča kot kazenskemu prostoru Man. Uniteda, do neoviranega strela v 16-metrskem prostoru prišel Matt Ritchie. Podal mu je Florian Lejeune, ki je dobil skok ravno ob Pogbaju, slednjega pa je Mourinho nato nekaj minut kasneje zamenjal, a na direktno vprašanje o svojem zvezdniškem varovancu ni želel odgovoriti.

Lahko bi igrali še deset ur ...
"Igralcev ne analiziram posamično. Treniramo, delamo, se organiziramo. Igralci imajo posamične naloge, ko se branimo v coni," je dodal Mourinho. "Igralci vedo, da imajo zadolžitve, a prepričan sem, da ste si gol že nekajkrat pogledali po televiziji, jaz pa si ga nisem. Zato veste bolje od mene, kdo ni dobil skoka, to jasno veste, zato menim, da ni dobro, ko me postavite v položaj, ko moram kritizirati igralca. Sami naredite svojo analizo," je pomenljivo dejal Portugalec.

Mourinho je imel sporočilo tudi za svoje napadalce, potem ko so Romelu Lukaku, Jesse Lingard, Anthony Martial in novinec Alexis Sanchez vseh 90 in nekaj več minut neuspešno "trkali" na vrata domačih, ki jih je sicer resda odlično branil slovaški čuvaj mreže Martin Dubravka

"Lahko bi igrali deset ur in gola ne bi zabili," je bil jasen Mourinho.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirhollio
13. 02. 2018 19.38
nikajzadodat
12. 02. 2018 18.56
-2
Muri je to kar je. Kdo ga še rabi, ker še za motivacijo ni. je pa še en vidik, dela vtis na press-u. Ni pa niti za prevajalca v španščino.
CURVANORD Zanetti
13. 02. 2018 12.42
+1
Dany75
12. 02. 2018 17.32
-2
muri en velik levator z vsemi tistimi ki igrajo za united ..revezi niti gola ne znajo zabit v gosteh enemu skromnemu Newcastlu ki koraka v drugo ligo ... sramota od sramote ! united otroski vrtec z murijem na celu !
Ka pa mislis
12. 02. 2018 12.22
+8
2 mesto je trenutno zelo dobro glede na vse. City je trenutno nedosegljiv.
mackon08
12. 02. 2018 11.08
+5
Ha ha najdražji pa najslabši varovanec, Pogba ta je za 3 ligo dober.
TvojPrijatelj
12. 02. 2018 12.02
-3
Celoten klub je za 5. ligo pa še to bi bilo žalitev nogometa in 5. državne lige. Pogba-ja še pljunil ne bi tak nesposobnež je.
Maximus
12. 02. 2018 14.44
+14
Tvoj prijatelj. Nič nimam proti tvojim komentarjem, dej duška svoji shizofreniji, ampak skini ta grb iz imena, ker ga nisi vreden. Fuj te bod, nimaš pravice da ga nosiš, pa en kup kletvic zdej sledi, tko da zamrmraj si jih ker jih jaz ne smem pisat.
lopata73
12. 02. 2018 16.27
+0
Pa zamenjati bi bilo treba samo tega samovšečneža "trenera"
Iniesta
12. 02. 2018 19.38
+2
@TvojPrijatelj Premalo cenis Murija in njegovo delo ... drugo mesto le ni tako slabo, ce se ve, da se ekipa se gradi ...