Nogomet

Nekdanja legenda bavarskega kluba: PSG je z naskokom postal favorit za zmago v ligi prvakov

München, 08. 08. 2017 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Megalomanska vsota, ki jo je PSG izplačal katalonski Barceloni je otvorila dobo v kateri bodo nogometni zneski, še bolj kot do tedaj, rasli v višave. Višje vložke bi po mnenju nekdanjega kapetana Bayerna iz Münchna Stefana Effenberga morali zastaviti tudi Bavarci, ki bodo sicer v nogometni bitki izgubili svoje mesto.

Nekdanji kapetan Bavarcev je prepričan, da odgovorni premalo denarja namenjajo nakupu prestopnemu roku in zvezdniškim imenom.
Nekdanji kapetan Bavarcev je prepričan, da odgovorni premalo denarja namenjajo nakupu prestopnemu roku in zvezdniškim imenom. FOTO: AP
Rekordni prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone v PSG je dodobra razburkal nogometno sceno, dolgoročne posledice bo verjetno občutil ves evropski in tudi svetovni nogometni trg. Nekdanji nemški nogometni zvezdnik Stefan Effenberg je tako opozoril najmočnejši nemški klub Bayern, da v tej denarni dirki že zaostaja in da ne zapravlja dovolj.

Nekdanji kapetan bavarske ekipe je v pogovoru za spletno stran t-online.de dejal, da bo v boju za ligo prvakov vse pomembneje, koliko denarja klubi vlagajo v okrepitve. "Pariz, Barcelona, Real in tudi angleški klubi imajo tu možnosti. Če se Bayern ne bo priključil, bo razlika vse večja. In velika je že zdaj," opozarja Effenberg. Svoj nekdanji klub je opozoril, da taktika izogibanja izjemno dragim prestopom in okrepitvam ne bo delovala: "Prepad med klubi, ki to zmorejo ali želijo početi, pa bo vse večji."

Stefan Effenberg
Stefan Effenberg FOTO: AP

"PSG je z naskokom postal favorit za zmago v ligi prvakov," še pravi nekdanji nogometaš, ki je bil z Bayernom evropski prvak leta 2001. Bayern je pozneje ligo prvakov osvojil še leta 2013, v zadnjih štirih sezonah pa se mu ni uspelo prebiti v finale. "Za Bayern bo vse težje in ne bi se čudil, če v naslednjih desetih letih ne bo osvojil lige prvakov," je bil pesimističen Effenberg. Obenem je izpostavil še eno težavo, ki so jo ali jo še bodo za sabo potegnili prestop Neymarja za vrtoglavih 222 milijonov evrov in zapravljanje v angleški premier ligi, po ocenah finančnih analitikov podjetja Deloitte bodo tam letos podrli lanski rekord z 1,165 milijarde funtov za nogometne okrepitve. Povprečni igralci so tako na trgu kar naenkrat vredni 20 ali 30 milijonov evrov, kar je po njegovem mnenju bolj sporno kot pa stotine milijonov za največje zvezdnike.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
10. 08. 2017 12.09
....no vidiš....zdaj pa še sodniko pokupijo.... po vzoru RM -ja.... pa bo kak naslov ziher zagotovljen... :))
blazter
08. 08. 2017 20.57
-1
giovanni2
08. 08. 2017 20.17
+2
Prepričan sem, da Neymar ni 222 krat boljši nogometaš kot jaz. Torej bi se PSG-ju bolj splačalo kupiti mene za milijon evrov.
JbmTiMt
08. 08. 2017 20.21
+0