Nogomet

Nekdanji prvoligaš Zavrč je izstopil iz 2. SNL

Zavrč, 26. 10. 2016 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Druga slovenska nogometna liga bo v nadaljevanju sezone imela le še devet članov. Iz tekmovanja je zaradi pomanjkanja denarja izstopil nekdanji prvoligaš, haloški kolektiv Zavrč.

Novico je potrdil častni predsednik Zavrča, kot se sam predstavlja, Roman Vuk, brat nekdanje alfe in omege kluba Mirana Vuka, ki okreva po srčni kapi. "Pričakovali smo, da bodo rezultati taki, kot so. Po koncu prve lige je bil osip v moštvu strašanski. Poskušali smo z mladinci in nekaterimi, ki so ostali brez klubov. Veseli smo bili, da smo sploh zbrali ekipo za nastopanje v drugi ligi," je dejal Roman Vuk in podaril, da v Zavrču ostajajo vsi mladinski pogoni, z njimi bodo tekmovali še naprej.

"Članskega moštva do naslednje jeseni ne bo. Potem ga bomo skušali spet sestaviti. Želja upravnega odbora je, da nas bodo takrat uvrstili v super ligo, rang pred tretjo ligo. Tako so šli na roko tudi Muri in Dravi. Najslabši scenarij bi bil, da nas dajo v zadnjo ligo, ampak tudi tam bomo igrali," je še dejal Vuk.

Haložani, ki so še v prejšnji sezoni igrali med prvoligaši, so doslej v 2. SNL v 12 krogih zmagali le enkrat in so s sedmimi točkami na predzadnjem mestu. Prvič so se v prvo ligo uvrstili v sezoni 2012/2013 in bili nato dvakrat peti, v minuli sezoni pa deveti. Zavrč si je v prejšnji sezoni prek dodatnih kvalifikacij sicer zagotovil obstanek v prvi ligi, vendar zaradi neurejenih financ ni pridobil prvoligaške licence. Haložani so morali v drugo ligo.

Prva liga Telekom Slovenije: Zavrč - Koper
Prva liga Telekom Slovenije: Zavrč - Koper FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
27. 10. 2016 17.23
-1
NK Zavrč je bil Vukova pralnica denarja.... Vuka so se lotili jezni "volkovi" iz štajerske prestolnice, ko jim je alfa in omega Zavrča začel počasi iti na živce. Nekaj podobnega je v Kranju. NK Triglav je pralnica denarja Vere Zevnik, alfe in omege Domplana. Tam je pa že druga zgodba. Gospa odlično šofira vse kar leze in gre po Kranju: od sodnikov, tožilcev, policistov, bankirjev in kar je najbolj pomembno tudi inšpektorjev davčne uprave.....Smrdi, smrdi, kako smrdi!
maparcepel
27. 10. 2016 08.34
+2
denar je opran, gremo dalje
maske-so-padle
26. 10. 2016 21.53
+0
tako je to, če se Zahotu zameriš
IVO1965
26. 10. 2016 21.26
+0
tak je to - NI DNARJA - NI MUZIKE
micamaca56
26. 10. 2016 19.52
-16
Sedaj pa bi si izbirali ligo. V zadnjo ligo jih je morala prestavit NZS ,ker niso pridobili licence, sedaj, ko pa so istopili še iz druge lige, pa bi imeli radi popust pri izbiri lige. V zadnjo ligo in pika, drugam pa ne sodijo. Vprašat pa je potrebno z katerimi sredstvi vse, so sploh zgradili štadion v tisto grabo ,kjer ni živega boga..
Miro Jozi?
26. 10. 2016 20.45
+15