Nogomet

Nekdanji trener Jana Oblaka sedel na izpraznjeno klop Porta

Porto, 02. 06. 2016 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nuno Espirito Santo je novi trener portugalskega prvoligaša Porta. Na tem mestu bo nadomestil odpuščenega Joseja Peseiro. Nekdanji klub Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina se je odločil za trenersko menjavo, potem ko je sezono 2015/16 sklenil brez lovorike.

Espirito Santo je izvrstno začel delovanje na klopi Valencie, a v pravkar končani sezoni hitro odšel po glasnih protestih navijačev, ki ni so bili zadovoljni s predstavami in rezultati.
Espirito Santo je izvrstno začel delovanje na klopi Valencie, a v pravkar končani sezoni hitro odšel po glasnih protestih navijačev, ki ni so bili zadovoljni s predstavami in rezultati. FOTO: Reuters

Zadnja lovorika je Portu ušla 22. maja, ko je izgubil pokalni finale s Sportingom iz Lizbone, v prvenstvu je ekipa osvojila tretje mesto, v Ligi prvakov je izpadla po prvem delu, v Ligi Evropa pa v osmini finala. Porto tako v svojih vitrinah nima novega pokala že tri sezone. Jose Peseiro je v klub prišel januarja in na krmilu kluba zamenjal Španca Julena Lopeteguija. Sprva naj bi v klubu ostal sezono in pol, a je Porto zdaj sklenil dvoletno sodelovanje z 42-letnim nekdanjim vratarjem Nunom Espiritom Santom, ki je tekmovalno kariero sklenil prav v Portu po sezoni 2009/10. Kot trener je vodil Rio Ave in nazadnje Valencio, pri Rio Aveju je bil trener Jana Oblaka in Etiena Velikonje.

"Čutim, da se vračam domov, to je moj dom. Vrniti se domov in zmagovati je moja usoda. Veliko boljši občutek pa je zmagovati v Portu," je na predstavitvi v sredo povedal Nuno, varovanec enega najmočnejših agentov na svetu Jorgeja Mendesa. Porto poleti čakajo tudi kvalifikacije za Ligo prvakov, ob morebitnem neuspehu bi lahko bil Nuno z varovanci nasprotnik Maribora ali Domžal, ki se podajata v boj za evropske vozovnice v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Olimpija se kot državna prvakinja s Portom v kvalifikacijah za Ligo prvakov ne more srečati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.