Nekoč zavrnil bajno ponudbo Reala, da je lahko do konca kariere užival na Olimpicu

Bil je, je in bo ostal do konca svojih dni 'bog Olimpica'. Francesco Totti je že s tem, ko je pred slabimi 15 leti zavrnil bajno ponudbo madridskega Reala postal nesmrten med najzvestejšimi privrženci Rome. Lanskega maja je končal svojo bogato športno pot in se le dva meseca pozneje lotil dela športnega direktorja 'volkulje'.

V obsežnem pogovoru za Sky Italia je danes 41-letni Francesco Totti priznal, da ostaja grenak priokus, saj si je za zaključek bogate športne poti želel vse drugo, kot pa turbulentno zadnjo sezono, v kateri ni manjkalo 'komunikacijskih šumov' na relaciji s tedanjim trenerjem Rome Lucianom Spallettijem.

"Od tedaj - tega je zdaj že devet mesecev - se nisem srečal iz oči v oči s Spallettijem. In močno dvomim, da bi se lahko v kratkem to zgodilo. Vsekakor sem si želel zaključiti kariero na drugačen način," je uvodoma dejal kapetan italijanske izbrane vrste na mundialu pred 12 leti, ko so 'Azzuri' v Nemčiji osvojili naslov svetovnih prvakov.

Francesco Totti

Francesco Totti nikoli ni obžaloval trenutka, ko je zavrnil bajno ponudbo madridskega Reala. (Foto: AP)

"Če bi bil jaz na Lucianovem mestu, bi zagotovo ubral drugačno pot. Soočil bi se z nogometašem in razčistil morebitne nesporazume. Kakor koli, sam sem se prav tako čez noč znašel v drugačni vlogi - nogometne čevlje sem postavil v kot in se lotil precej bolj odgovornega dela športnega direktorja, ki od mene zahteva zmožnost kritičnega razmišljanja in zdrave komunikacije. Slednje v moji zadnji sezoni pri Romi žal ni bilo," se je še poslednjič na neljube dogodke iz minule poslovilne sezone ozrl 'bog Olimpica'.

Odpovedal se je lovorikam, da bi užival v dresu Rome
Ni skrivnost, da je imel legendarni kapetan Rome pred leti, natančneje pred 14 leti, na mizi bajno ponudbo madridskega Reala, za katerega so takrat igrali 'galaktiki', kot so Zinedine Zidane, Luis Figo in David Beckham, a se je Totti odpovedal lovorikam in dodatni slavi zato, da bi do konca svoje kariere užival v rumeno-rdečem dresu.

"To je edino, kar me je zanimalo. Nikoli nisem obžaloval takratne odločitve, saj sem tudi z Romo osvojil 'scudetto', italijanski pokal in superpokal. Obstaja pa nekaj, kar bom odkrito priznal prvič, in sicer - da mi je izredno žal - ker nisem nikoli zaigral skupaj z brazilskim Ronaldom. Bil je fantastičen nogometaš," je zaključil Totti.   

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
Toxix 17.02.2018 11:30:58
Saj je spoštovanja vreden, ampak sam sebe mrzim ob misli, da ga nemaram... Nevem kako, ampak enostavno nobenga italijana nikdar nisem prenesel. Vsi so neki glumači. Eden redkih italijanov, ki mi je bil na nivoju je Del Piero in tu se moj seznam zaključi. No hate please, peace...
Več komentarjev