Nogomet

Mediji brez milosti do Löwa in varovancev, 'elf' se je zavil v molk in dan preživel za zaprtimi vrati

Moskva, 18. 06. 2018 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
7

Nemška nogometna reprezentanca je po nedeljskem porazu z Mehiko na uvodni tekmi svetovnega prvenstva (0:1) odpovedala ponedeljkove medijske aktivnosti, s čimer je še okrepila kritike na svoj račun, ki v Rusijo letijo iz vseh smeri, predvsem pa iz domovine.

Vratar Manuel Neuer (levo) je začel tekmo z Mehiko kljub temu, da
Vratar Manuel Neuer (levo) je začel tekmo z Mehiko kljub temu, da FOTO: AP

Ekipa s selektorjem Joachimom Löwom je v ponedeljek trenirala za zaprtimi vrati, v torek pa naj bi se življenje v taboru aktualnih svetovnih prvakov spet vrnilo v stare tirnice. Poraz z Mehiko je dodobra pretresel ekipo, ki je v tako navdušujočem slogu osvojila naslov na zadnjem mundialu v Braziliji leta 2014. 

"To je izkušena ekipa. Trenerski štab je izkušen," je na ponedeljkovem dogodku, kjer niso dovolili vprašanj medijev, povedal upokojeni kapetan šampionske reprezentance Philipp Lahm.

Manjši spodrsljaj ni slaba stvar
"Vedo, kako se spopasti s tem porazom. Vse je še mogoče. Nemška ekipa ni dosegla vrhunske forme. A to se zgodi, saj na svetovnem prvenstvu naletiš na težke nasprotnike. Manjši spodrsljaj ni slaba stvar, saj lahko ekipo še tesneje poveže," je dodal dolgoletni branilec Bayerna.

Poteza Nemške nogometne zveze (DFB), ki je reprezentante "skrila" pred očmi javnosti in medijev, je še dodatno razhudila privržence nogometa v domovini po prvem porazu, ko gre za prve tekme na svetovnih prvenstvih, po letu 1982. Takrat je Zahodno Nemčijo v španskem Gijonu presenetila Alžirija (2:1).

Napad neviden, sredina je zgolj gledala, ...
"Tako slabe obrambne predstave ni bilo že več let, napad je bil neviden in sredina je zgolj gledala. Kakšno razočaranje!" je bil kot vedno oster tabloid Bild, ki je omenil bojkot svetovnega prvenstva, o katerem je bilo veliko govora pred prvenstvom, in dodal, da nihče ni pričakoval, da bodo Löw in varovanci dejansko "bojkotirali" tekmo.

Kicker dodaja, da so svetovni prvaki "na robu", in da se je zgodilo nekaj, kar je bilo še pred nekaj tedni nepredstavljivo. Ekipi je manjkalo "lakote, obrambne stabilnosti, navdiha in tudi telesne ter psihične svežine", naštevajo nemški kolegi, ki pravijo, da "tako neorganizirane in nemočne nemške reprezentance nismo videli že dolgo." Bojijo se, da je bilo minulo svetovno prvenstvo v Braziliji vrhunec te generacije.

Naslovnica dnevnika Die Welt z vratarjem Manuelom Neuerjem pred tekmo: "Oprosti, Mehika. Danes bomo mi postavili zid!" Lahko rečemo, da se jim tako naslovnica kot tekma nista najbolj posrečili ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zbudite se!" je nemške nogometaše pozval dnevnik Die Welt, medtem ko je Rheinische Post enajsterico, ki je začela nedeljski dvoboj, primerjala s starim popevkarjem, ki "še naprej prepeva svoje največje hite, ne glede na to, kaj se dogaja okoli njega". To je "arogantno" in "premalo" za uspešen nastop na svetovnem prvenstvu. Vsi se strinjajo, da je pred naslednjo tekmo s Švedsko "elf" že pod izjemnim pritiskom.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
18. 06. 2018 22.57
+5
Morda pa bo ELFU ta poraz še kako koristil! Včasih je kakšna klofuta ob pravem času na pravem mestu vredna več, kot cel dan crtljanja in hval...
fihner
18. 06. 2018 19.45
+6
Tudi Španci prvo izgubili, pa kasneje bili prvaki.
prizla
18. 06. 2018 19.31
+3
Glavno da je Sane-ja pustil doma.....
jezekteka
18. 06. 2018 19.03
+4
Na koncu bodo spet v finalu. ;)
realmadrid
18. 06. 2018 18.47
+13
bomo videli kako bojo igrali drugo tekmo. Nemcov res ni nikoli za odpisat
MKII
18. 06. 2018 17.21
-5
Elf max do 4-finala, dlje ne morejo.
igyyp
18. 06. 2018 17.55
+3
Imaš delno prav sam nemcev jaz nebi odpisal, to je ekipa ki se zna vrnit od mrtvih, je pa res da letos kao neki favoriti ne zmorejo nič, sicer moje mnenje.lp