Nogomet

Nemški Hannover se je ogrel za Petra Stojanovića

Maribor, 23. 01. 2015 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Desni bočni branilec Maribora Petar Stojanović je trenutno najbolj 'vroč' igralec vijoličastih na nogometni tržnici. Pred kratkim je bil blizu prestopa v Bešiktaš, ki si je nato v zadnjem trenutku premislil, zdaj pa naj bi se za njegove usluge zanimal nemški Hannover.

Petar Stojanović je v Ljudskem vrtu uspešno zaustavljal tudi slovitega Edena Hazarda.
Petar Stojanović je v Ljudskem vrtu uspešno zaustavljal tudi slovitega Edena Hazarda. FOTO: Damjan Žibert

Povpraševanje po Petru Stojanoviću ne pojenja. Šele 19-letni bočni branilec se je v tej sezoni izkazal z zelo zrelimi predstavami in je bil eden izmed boljših posameznikov Maribora v skupinskem delu lige prvakov. S tem si je dvignil tudi ceno, razumljivo pa se vedno več klubov zanima za njegove usluge. Po besedah športnega direktorja aktualnih državnih prvakov Zlatka Zahoviča je bil mladi Stojanović blizu prestopa v Bešiktaš, a so si Turki v zadnjem hipu premislili. Nemški bild.de poroča, da si bočnega branilca, ki je proti Kolumbiji tudi debitiral za slovensko člansko reprezentanco, zdaj želijo pri Hannovru. "Stojanović ima z Mariborom podpisano pogodbo do leta 2017. Pri trenutno drugouvrščenem moštvu slovenske lige je na 11 tekmah v državnem prvenstvu zbral dve podaji, ob tem pa je petkrat nastopil tudi v ligi prvakov. Rdeči (Hannover, op. a.) iščejo igralca, ki bi razbremenil Hirokija Sakaija. Bo to postal Stojanović?" se sprašujejo pri Bildu.

Hannover, ki v izjemno močni Bundesligi trenutno zaseda osmo mesto, ima še nekaj več kot teden dni časa, da s primerno ponudbo prepriča tako Stojanovića kot vodstvo mariborskega kluba. Ni skrivnost, da Zahović za 19-letnega dragulja zahteva (vsaj) nekaj manj kot tri milijone evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glej ovega
23. 01. 2015 15.58
+20
Do konc sezone bo v MB..potem bomo s5 najmanj v Ligi Evropa ali morda LP..in tako bo se ostal dodatno sezono..lp
Iniesta
23. 01. 2015 14.46
+24
Poznam Petra, super fant je. Če je pameten, naj še kakšno leto ostane v MB, potem pa v kakšno močnejšo ligo ...
BR2
23. 01. 2015 14.04
+9