VIDEO: Preobrat: Katanec 100-odstotno na klopi reprezentance!!

Saga okoli imenovanja novega selektorja nogometne reprezentance Slovenije se je končno razpletla. Naslednik Slaviše Stojanovića, ki je pred poldrugim mesecem dni sporazumno zapustil klop reprezentance, je Srečko Katanec, ki je ponudno sprejel "pet pred dvanajsto".

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prvi mož NZS Aleksander Čeferin, ki je nekaj zadnjih dni preživel z družino na morju, ter Srečko Katanec, ki se je nekaj časa mudil na oddihu v toplicah, sta se na silvestrovo vnovič sestala in si končno nalila čistega vina. Sedaj je že jasno, da se eden od glavnih tvorcev nekdanje slovenske nogometne pravljice Katanec vendarle vrača na klop reprezentance. Po naših zanesljivih informacijah naj bi se Katanec sprva zahvalil za ponudbo, sledil pa je še en sestanek, na katerem naj bi 49-letni Katanec vendarle privolil vanjo in sprejel vrnitev na klop slovenske izbrane vrste. V zadnjem času so se pojavila namigovanja in nekatere špekulacije, da naj bi imel Katanec v rokah izjemno mamljivo ponudbo iz Kitajske in da naj bi resno razmišljal o odhodu na Daljni vzhod, toda "pet minut pred dvanajsto" si je vendarle premislil ter sprejel vlogo selektorja slovenske reprezentance. Čeferin je sicer Katancu rok za odločitev podaljšal do novega leta, prav na zadnji dan starega se je Katanec tudi odločil, da se po desetih letih vrne na selektorski položaj Slovenije. Pri NZS so ob omahovanju Katanca vedno bolj pogledovali proti zamejcu Edyju Reji, nekdanjemu trenerju Napolija in Lazia.

Srečko Katanec

Srečko Katanec se vrača na klop slovenske nogometne reprezentance. (Foto: Reuters)

"Srečko Nacionale", kot so Katanca radi poimenovali v tistih zlatih nogometnih časih, je v zavesti slovenskih navijačev legenda, saj je reprezentanco popeljal na EP 2000 in SP 2002. Po prvenstvu v Južni Koreji, kjer sta se sprla z Zlatkom Zahovićem, je Katanec odstopil. Kasneje je vodil še grški Olympiacos (2003), selektorske izkušnje pa je nabiral še z makedonsko reprezentanco (2006-2009) in na klopi Združenih arabskih emiratov (2009-2011). Novega selektorja prvi reprezentančni test čaka že čez dober mesec dni, ko se bo Slovenija v Kopru pomerila z Bosno in Hercegovino, konec marca pa bo v Stožicah kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo proti Islandiji. Selektorja mora sicer formalno potrditi še Izvršni odbor NZS, ki bo zasedal v petek.

O imenih Katančevih pomočnikov zaenkrat še nič uradnega. Toda vse kaže na to, da naj bi poleg trenerja vratarjev Nihada Pejkovića, ki to funkcijo opravlja že nekaj let, tesna pomočnika postala trener velenjskega Rudarja Aleš Čeh in nekdanji branilec reprezentance Željko Milinović. Oba sta bila člana Katančeve reprezentance do njegovega odstopa leta 2002.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 562
čefurji_raus 03.01.2013 19:36:09
Palomi se bo prodaja papirnatih robčkov podvojila...
Več komentarjev