Nogomet

Nič ne bo Pep: Badstuber odšel na posojo v Schalke

Gelsenkirchen, 10. 01. 2017 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Občasni nemški nogometni reprezentant Holger Budstuber bo sezono nadaljeval pri Schalkeju. V Gelsenkirchen bo kot posojen igralec prišel iz Müncna, kjer se pri Bayernu po številnih težavah s poškodbami ni znašel in kot pravi trener bavarskega prvaka, Carlo Ancelotti, potrebuje tekme, če se hoče vrniti na raven, na kateri je že bil.

Holger Badstuber bo do konca letošnje sezone član Schalkeja.
Holger Badstuber bo do konca letošnje sezone član Schalkeja. FOTO: AP
"On si zasluži igrati, žal je konkurenca na položajih branilcev pri nas velika, tako da more svoje minute poiskati drugje. Po poškodbah telesno še ni stoodstotno pripravljen, veseli pa, da ga težave psihično niso zlomile. Ima veliko voljo, verjamem, da se mu bo to obrestovalo. Z veseljem smo ugodili njegovi prošnji, da se preseli v Gelsenkirchen," je dejal trener Bayerna Carlo Ancelotti.
Že nekaj časa naj bi se za Badstuberja zanimal tudi trener Manchester Cityja Pep Guardiola, ki si želi okrepiti svojo obrambo pred nadaljevanjem sezone. Govorilo se je tudi o prestopu že v tem zimskem prestopnem roku, a sedaj se je Bayern odločil, da svojega branilca pošlje nabirati minute k Schalkeju. Guardiola in Holger sta sicer sodelovala v Bayernu, ko je bil Katalonec še trener Bavarcev.

"Zahvaljujem se Bayernu, da je uslišal mojo željo. Za mojo kariero je pomembno, da igram in ne da sedim na klopi za rezervne igralce. Zato se veselim odhoda v Schalke," pa je hvaležen vodstvu nemškega prvaka 27-letni branilec. Za Holgerja Bustuberja, ki je doslej zbral 31 nastopov za nemško reprezentanco, zadnjega marca 2015, so v zadnjem času izrazili zanimanje tudi pri Manchester Cityju in Swanseaju. Schalke, trenutno 11-uvrščena ekipa Bundeslige, bo v naslednjih dneh dobil še eno okrepitev; po opravljenih zdravniških pregledih bo pogodbo z njim podpisal dosedanji napadalec Nürnberga Guido Burgstaller.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
10. 01. 2017 22.12
+1
Super! Upam da se izkaže ker si ga želim v prihodnjih sezonah videti v Bayernu seveda pa upam da bo imel čim manj poškodb.
POVEMRESNICO
10. 01. 2017 20.31
-5
V naslovu je nek drug kraj, ne München. Mogoče se je Bayern preselil. Res razgledani novinarji.
cava
10. 01. 2017 20.54
+6
Glede na to, da je Gelsenkirchen kraj, kjer je Schalke doma, in kraj, kjer je igralec opravil zdravniški pregled, si ti tudi zelo 'razgledan'. Kajne? :)