Nizozemsko nogometno prvenstvo ustavila policijska stavka

Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je objavila, da je kar pet od devetih tekem prvega kroga nizozemskega prvenstva, ki bodo na sporedu v soboto in nedeljo, preloženih zaradi stavke policistov, ki zahtevajo višje plače.

Med preloženimi tekmami je tudi tekma v Haagu, kjer bi proti domačemu prvoligašu moral igrati branilec naslov PSV Eindhoven. Prav tako konec tedna ne bo prvoligaških nogometnih tekem še v Groningenu, Heerenveenu, Nijmegenu in Zwolleju. Župani teh mest so dejali, da bi bilo igranje tekem brez policijskega varstva preveč tvegano, saj se bojijo izgredov nogometnih huliganov. Zanimivo je, da je ena od zahtev policijskega sindikata v novem predlogu kolektivne pogodbe tudi ta, da bi moralo biti varovanje tekem visokega tveganja plačano vsaj dvakratno.

Odpovedanih pet tekem prvega kroga naj bi bilo na sporedu prihodnji torek ali sredo, če se bo takrat stavka policistov že končala. Kljub stavki policistov pa si bodo nizozemski nogometni navdušenci lahko ogledali derbi uvodnega kroga v Alkmaarju med domačo ekipo AZ in Ajaxom, prav tako bodo tekme še v Kerkradeju, Rotterdamu in Tilburgu.

Luuk de Jong

Nogometaši PSV bodo med moštvi, ki bodo zaradi stavke izpustilli 1. krog prvenstva. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev