Nogomet

Nogometašice Olimpije za LP s Zürichom, Minskom in Birkirkaro

Ljubljana, 18. 08. 2017 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašice ljubljanske Olimpije bodo od 22. do 28. avgusta gostiteljice šeste kvalifikacijske skupine za uvrstitev v ligo prvakinj. Varovanke trenerja Damirja Vrabca bodo na stadionu ŽŠD Ljubljana gostile Zürich, Minsk in Birkirkaro z Malte.

Ljubljančanke so se v lanski sezoni razveselile premiernega naslova državnih prvakinj.
Ljubljančanke so se v lanski sezoni razveselile premiernega naslova državnih prvakinj. FOTO: NZS

Ljubljančanke so lani v dramatični končnici osvojile svoj prvi naslov državnih prvakinj, ki jim je prinesel nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Na papirju so v šesti kvalifikacijski skupini prve favoritinje nogometašice Züricha, ki so lani, potem ko so v kvalifikacijah med drugim izločile Teleing Beltince, že igrale v Ligi prvakinj, vendar bosta s svojimi načrti v Ljubljano prišli tudi ekipi Minska in Birkirkare. "Priprave smo začeli 4. julija, za kondicijsko pripravo pa je bil zadolžen Primož Mori, ki sodeluje tudi z moško rokometno reprezentanco. Odigrali smo štiri pripravljalne tekme. Žal so nam jo nekoliko zagodle poškodbe, vendar verjamem, da smo dobro pripravljeni na začetek kvalifikacij. V vlogi favoritinj so Švicarke, čeprav bosta tudi preostali ekipi v Ljubljano prišli z željo po napredovanju. Toda igrali bomo doma, pred svojimi navijači in želimo se prikazati v najboljši luči," je pred začetkom turnirja dejal Damir Vrabac, nekdanji nogometaš Olimpije, ki je pred začetkom sezone prevzel vodenje državnih prvakinj. V prestopnem roku so vrste nogometašic Olimpije okrepile Tjaša Tibaut, Adrijana Mori, Bojana Ratković in Maruša Sevšek, z njimi pa trenira tudi najbolj nadarjena slovenska nogometašica Manja Rogan, vendar se pri njej zapleta zaradi visoke odškodnine, ki jo zanjo želi njen matični klub Teleing Beltinci.

Kvalifikacijski turnir bo potekal na stadionu ŽŠD Ljubljana v Spodnji Šiški, le svojo zadnjo tekmo bodo Ljubljančanke igrale v Stožicah, saj morata biti po pravilniku Evropske nogometne zveze (Uefa) tekmi zadnjega kroga odigrani ob isti uri.

Spored tekem kvalifikacij za ligo prvakinj:
- torek, 22. avgust:
13.00 Olimpija Ljubljana - Zürich
17.15 Minsk - Birkirkara
- petek, 25. avgust:
13.00 Zürich - Birkirkara
17.15 Olimpija Ljubljana - Minsk
- ponedeljek, 28. avgust:
17.15 Olimpija Ljubljana - Birkirkara
17.15 Zürich - Minsk

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
18. 08. 2017 18.21
Bo prenos na kanalu a?
lotkolba
18. 08. 2017 12.09
-3
najboljsi ljubljanski fuzbalerji so - babe
macek_garfield
18. 08. 2017 10.22
+2
in zakaj ne bodo igrale v zokijevih stozicah?