Nogomet

Nogometni romantik Jürgen Klopp: Tudi moja žena je dobro vedela, da se bom brez pomisleka odzval klicu Liverpoola

Liverpool, 14. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred dobrima dvema letoma je za krmilo angleškega velikana iz Liverpoola sedel Jürgen Klopp, Nemec pa se je v tem času že usidral v srca zvestih navijačev kluba z Anfielda. Ponudbe redsev so v mesto Beatlov privabile že številne nogometne mojstre, tudi nemški strateg je tako zavrnil velikega tekmeca iz Manchestra, saj je prepričan, da ga z Liverpoolom veže prav posebna vez.

Nemški strateg Jürgen Klopp ima prav poseben odnos s klubom z Anfielda. Pred dobrima dvema letoma je na klopi redsov nadomestil Brendana Rodgersa in že v samem začetku postal ljubljenec domačih navijačev.

Kloppa je ob obisku Anfielda vzdušje naravnost začaralo.
Kloppa je ob obisku Anfielda vzdušje naravnost začaralo. FOTO: AP
Nemec je že pred časom priznal, da je bil dolgo na seznamu želja angleškega Manchester Untiteda, tokrat pa je vendarle pojasnil, zakaj je sam rajši izbral dolgoletnega tekmeca rdečih vragov. "Sem nogometni romantik. Samozavesten, vendar vseeno ne toliko kot preostali trenerji, ki so prepričani, da bodo že v naslednjem trenutku dobili povabilo želenega kluba," je v intervjuju za Sky Sports pojasnil Klopp in nadaljeval, "veliko klubov me je klicalo, vendar sem jih brez pomisleka zavrnil. Želel sem si premora. Vendar pa je tudi moja žena dobro vedela, da se bom brez pomisleka odzval na klic Liverpoola."

Nanj ni čakal prav dolgo. Po sicer slabi sezoni na klopi dortmundske Borussie je v oktobru že podpisal triletno pogodbo z angleškim velikanom. "Ko se je to le zgodilo, nisem mogel verjeti svojim ušesom. Ujeli so me povsem nepripravljenega, saj so bili moji načrti takrat drugačni. Bil sem presenečen. Vendar je bilo ob mojem obisku Anfielda, kjer sem na lastni koži občutil izjemno vzdušje, vse odločeno, to je bilo nalašč zame," je pojasnil energični Nemec, ki je bil v zadnjem času zaradi dogajanja v zimskem prestopnem roku pogosto tarča novinarjev. Rdeči dres je po petih letih namreč slekel Philippe Coutinho, ki je s prestopom v Barcelono uresničil svoje dolgoletne sanje, v klubu pa so se oskrbeli z novim stebrom v obrambi, izjemnim Virgilom van Dijkom.

Zadnji, ki je zapustil vrste Liverpoola, je brazilski virtuoz Philippe Coutinho.
Zadnji, ki je zapustil vrste Liverpoola, je brazilski virtuoz Philippe Coutinho. FOTO: AP

Klub je v preteklosti na račun prestopov pretrpel veliko preveč
"Tudi v Dortmundu smo izgubili veliko igralcev. En sam nogometaš ne pomeni težave. To je nekaj povsem običajnega v tem poslu. V trenutku izgubiš igralca, v naslednjem že kupiš novega. Vse je odvisno od vzdušja v klubu. To moraš obrniti sebi v prid," je prepričan nemški strateg, ki trdno verjame v svojo vizijo, čeprav je prepričan, da je Liverpool v preteklosti izpustil vse preveč odličnih nogometašev: "Z okoličinami se moramo sprijazniti. Tako ko sta odšla Raheem Sterling in Luis Suarez. Morda je v preteklosti klub na račun prestopov pretrpel veliko preveč. Še danes mi ni jasno, kako smo lahko dopustili, da so tako izjemni igralci zapustili naše vrste."

Kljub izgubi pomembnega člena Liverpoolove igre pa Nemec o menjavi ne razmišlja: "Na voljo imam enajst nogometašev, ki so fantastični tudi brez Phila (op. Coutinha). Ne želim biti nespoštljiv, vendar tako pač je. Nadaljevati moramo to, kar smo začeli," je pojasnil Klopp in ob tem dodal, da bodo skupaj z vodstvom pozorni na mogoče nove okrepitve, vendar pa nepremišljeni nakupi v zimskem prestopnem roku ne pridejo v poštev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
14. 01. 2018 18.35
+3
Klopp je mojster svojega foha. Je edini trener na svetu z največ zmagami proti Pepovi tiki-taka. Upam da ostane v Lpoolu še nekaj časa.
mmmmmmmnnnnnnmmm
14. 01. 2018 17.33
-2
rdeči se hočejo rešit najboljšega trenerja na svetu?portugalca murčija?hahaha..v madridu ga že čakajo..bunkarinjo se vrača
nikajzadodat
14. 01. 2018 13.24
-1
Ce bi ga klicala Real ali Barca....kako bi se odlocila njegova zena. Bi vedela, da so mokre sanje
alien8potnik
14. 01. 2018 10.05
+0
super je on. res poslednji mohikanec (beri: pravi nogometni romantik). vso spoštovanje.
RdečiKarton
14. 01. 2018 08.48
+1
Vesel sem, da je prišel v Lpool.
kameltrajbar
14. 01. 2018 08.32
-5
..škoda ker ni izbral arsa....)
the kop
14. 01. 2018 08.21
-9
bolje bi bilo da se ne bi odzval!!