Nogomet

Zmeda v Fifi: SP 2022 pozimi ali ne?

Pariz, 08. 01. 2014 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot kaže, je bila napoved generalnega sekretarja Mednarodne nogometne zveze Fife Jeroma Velckeja, da bo SP 2022 v Katarju zaradi visokih temperatur potekalo v zimskem terminu, nekoliko preuranjena. Celo krovna nogometna organizacija je sporočila, da sprememba termina še ni uradna.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters
Valcke je sporočil, da so termin tega prvenstva, ki je bil sporen zaradi visokih poletnih temperatur v Katarju, iz poletnega zdaj spremenili v zimskega. Okvirni čas izvedbe naj bi bil med 15. novembrom in 15. januarjem, točen termin bodo določili naknadno, je še dejal Valcke. "Datum svetovnega prvenstva v Katarju ne bo tradicionalen junij - julij, pač pa bo prvenstvo umeščeno nekje med 15. novembrom in najkasneje 15. januarjem. Če bodo tekme na sporedu med 15. novembrom in koncem decembra, je to najbolj optimalen čas, ko so tudi vremenske razmere najboljše, temperature pa so z največ 25 stopinjami Celzija še najbolj podobne spomladanskim v Evropi," je dejal Valcke za radio France.

A je, kot kaže, delal račune brez krčmarja oziroma brez najvišjih organov svoje zveze. Fifa je namreč že nekaj ur pozneje v sporočilu za javnost zapisala, da bodo o terminu prvenstva odločali šele po letošnjem prvenstvu v Braziliji, poleg tega pa lahko odločitev sprejme le izvršni odbor. "Generalni sekretar Jerome Valcke je v pogovoru za radio povedal svoje mnenje o terminih. A ker je do tekmovanja še osem let, ne bomo prehitevali dogodkov, preučili bomo vse vidike pred dokončno odločitvijo. V nobenem primeru pa dokončne odločitve ne bo pred SP 2014," je v sporočilu za javnost diplomatsko zapisala Fifa.

Proti svojemu sodelavcu sta se obrnila tudi član izvršnega odbora Fife Theo Zwanziger in podpredsednik Jim Boyce, pa tudi predsednik evropskega prvaka Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, vsi so izrazili presenečenje nad njegovimi besedami. "Nobene uradne odločitve še ni, da bomo opustili poletni termin, čeprav je smernice jasno videti," je dejal Zwanziger. Mednarodni sindikat igralcev FIFPro pa je bil po drugi strani zadovoljen in je Valckejeve besede pozdravil, češ da gre za prevlado zdravega razuma v boju z dolgoletno tradicijo, poudaril pa je tudi, da je pomembno predvsem zdravje nastopajočih.

pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale)
pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale) FOTO:

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

coctacola
09. 01. 2014 09.16
+1
Naj bo poleti bodo imeli Kamerunci prednost :-)
paulo19
08. 01. 2014 22.28
+1
mogli so razmišljati o tem ko so dali kandidaturo katarju. če bo prvenstvo pozimi ne bodo mogli odigrati celotnega prvenstva v evropi, sploh v angliji in španiji, ker tako ali tako igrajo po dve tekme na teden. mislijo da bodo pol 3 v 7 dneh in bo do konca sezon poškodovanih pol igralcev al kaj... lig pa tudi ne morejo potegniti čez poletje ker ni noben sposoben igrati dve leti skupaj
Goooooooool!!!
08. 01. 2014 19.39
-2
dokler ni nekje v skandinaviji, je tak ok. pa še dnar je tam, se nebo tak poznalo
gullit
08. 01. 2014 18.23
+0
Če bodo pozimi organizirali Sp po zmešnjava velika ker bo mogla skor cela Evropa prestaviti prvenstva. Če bodo pa polet organiziral bo pa zelo težko za športnike. Najbolj je bojkot!
FreikorpsSLO
08. 01. 2014 18.05
+11
Politika se je že pregloboko zakoreninila v šport.To se vidi tudi po tem, ko Eusebiju, enemu izmed največjih legend nogometa, niso v top ligah namenili minute molka pred tekmo, Mandeli pa po vsem svetu, pa čeprav ni imel z nogometom nič ... FIFA mafija, pomembnejši so vam naftni milijoni, kot pa nogometna tradicija in kultura!
gullit
08. 01. 2014 18.22
+3
Na tekmi Real Celta so se zelo lepo poklonili legendi, tako da ne vem o čem govoriš.
FreikorpsSLO
08. 01. 2014 18.33
+10
V EPL, Bundesligi, Serie A nikjer nobenega poklona, tekma od reala redka izjema, o tem govorim. Morda ta vikend
caaaaaaaare
08. 01. 2014 17.58
-7
tku pač bo, oni že vejo zakaj
belelak
08. 01. 2014 17.34
+0
nisem zadovoljen, upam da ne bodo med pocinticami