Nogomet

Novi topničar se je opravičil navijačem BVB: 'Žal mi je za vse dogodke, a saj vsi veste, da je Auba nor!'

London, Dortmund, 01. 02. 2018 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Letošnji zimski prestopni rok v Evropi je bil sila zanimiv. Najbolj napeto je bilo, kot smo že vajeni, v angleški Premier League. Saga, ki se je vlekla skoraj celoten januar, je na zadnji dan prestopnega roka dobila tudi epilog. Pierre-Emerick Aubameyang je zapustil dortmundsko Borussio in se pridružil Arsenalu. Dan po prestopu se je igralec oglasi in se na svojem instagram profilu opravičil privržencem rumeno-črnih.

Aubameyang v zadnjem mesecu ni bil povsem osredotočen na predstave v dresu Borussije.
Aubameyang v zadnjem mesecu ni bil povsem osredotočen na predstave v dresu Borussije. FOTO: AP
V nogometu je veliko skrivnosti, med katerimi je kar nekaj tajnih. A ni bila skrivnost, da si Pierre-Emerick Aubameyang želi zapustiti vrste dortmundske Borussie in da si želi novega izziva v karieri. Že med poletnim prestopnim rokom je dal 28-letni Gabonec vodstvu kluba jasno vedeti, da se v prihodnosti ne vidi več na kultnem Westfalenstadionu. Takrat se je na dolgo in široko pisalo o morebitnem prestopu v madridski Real, kar so tudi sanje hitrega napadalca, ki je bil sicer v nemški Bundesligi pravi stroj za doseganje golov. Od kar se je leta 2013 iz vrst Saint-Etienna preselil v Dortmund je na 144 ligaških tekmah zabil kar 98 golov. V istem časovnem obdobju jih je več zabil zgolj še en nekdanji član rumeno-črnih Robert Lewandowski. Zaradi izjemne učinkovitosti pred nasprotnikovim golom in  bliskovite hitrosti je bil tarča številnih evropskih velikanov, a do prestopa lansko poletje ni prišlo. To se je večkrat poznalo na Aubameyangovih predstavah, saj se je videlo, da z glavo ni pri stvari in večkrat je tudi zamujal na treninge in poskušal vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi ga klub čimprej prodal. Do tega je vendarle prišlo na zadnji dan zimskega prestopnega roka in 'Auba' je za 63 milijonov evrov postal novi član Arsenala. To je tudi nov klubski rekord topničarjev, Arsene Wenger pa je na stadionu Emirates združil dva nogometaša, ki sta nekoč že blestela skupaj v dresu Borussie. V severnem Londonu je namreč Gabonca združil s Henrikhom Mkhitarjanom, ki je prišel iz Manchester Uniteda, v nasprotno smer pa je odšel Alexis Sanchez

Bo bolje v Arsenalu?
Bo bolje v Arsenalu? FOTO: Twitter

'Aubi' je žal, a to je 'nori svet' nogometa
Dan po prestopu v Arsenal se je na družbenih omrežjih oglasil tudi Aubameyang sam. Gabonec je priznal, da mu je žal, kako se je v zadnjih mesecih obnašal do svojega, zdaj že nekdanjega kluba. Enostavno si je tako želel novega izziva, da je poskušal storiti vse, da bi mu to bilo omogočeno. 

"Najprej bi se rad opravičil vse, za vse, kar se je dogajalo v zadnjem mesecu dni. Toda klub sem želel zapustiti že lansko poletje. Ker takrat do prestopa ni prišlo, se je enostavno moralo zgoditi sedaj. Morda ni bila to najboljša odločitev, a vsi veste, da je 'Auba' nor. In tako je, jaz sem nor človek, hahaha. Naredil sem nekaj napak, ampak nikoli nisem mislil slabo. Nikoli ne bom pozabil teh let, ki sem jih preživel v Dortmundu. Vsi skupaj ste mi dali moč, da sem prišel na raven, na kateri sem danes. Hvala celotni BVB družini, navijačem, klubu, vodstvu in seveda soigralcem. Vaš, Auba17," se je glasil zapis napadalca na instagramu. Navijači Arsenala pa bodo sedaj upali, da bo popolnoma osredotočen na predstave na zelenici. Arsenal v letošnji sezoni ne blesti pretirano. Do konca sezone pa bodo lovorike napadali v Ligi Evropa, kjer se bodo v šestnajstini finala pomerili z Östersundom, v ligaškem pokalu, kjer se bodo v velikem finalu pomerili z Manchester Cityjem. V Premier League pa bodo poskušali 'ujeti' eno iz med mest, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v Ligi prvakov. Po 25-ih odigranih krogih topničarji zasedajo 6. mesto, za četrtim, ki še kot zadnje v naslednji sezoni prinaša mesto v skupinskem delu Lige prvakov. pa zaostajajo za osem točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
01. 02. 2018 17.50
-1
Aubi je izsilil prestop ... ta bo drek mesal tudi v Londonu ...
kameltrajbar
01. 02. 2018 17.26
+3
bodi še bol nor....sam gole filej...😀
brezcasni
01. 02. 2018 12.07
+1
brez obrambe ni niti lahkotnosti v sredini in potem dobrih žog za napadalce...nogomet ni le napad pač pa odlika da ne dobiš gola in potem je le eden dovolj da zmagaš...seveda se vse stvari kreirajo na sredini.....a za zmago so vedno zaslužni vsi..strelec je le zadnji v verigi napada pred nasprotnikovim golom....
alien8potnik
01. 02. 2018 11.19
+6
škoda, da ga real ni kupil. ni mi jasno, zakaj ne. da bo benz imel še eno podaljšano življenje? mi pa sezono za pozabit. super igralec tole. pa še želel si je priti v madrid. škoda, res. krasna okrepitev za arsenal.
zvitorepec8 1
01. 02. 2018 10.46
+2
"v nogometu je veliko skrivnosti, od katerih je kar nekaj tajnih" mar ni skrivnost tajna že po definiciji?
minimall
01. 02. 2018 10.12
+5
Arsenal reši le, če osvojijo Ligo Evropa. Auba upam da bos zabijal, tak ko si pri BVB!
AshBurton
01. 02. 2018 10.49
+5
Ma ja zabijali ze bojo...kdo se bo pa v obrambi boril,arsenal ima katastrofalno obrambo z Cehu na celu ampak francozu to ocitno ni jasno oz.misli,da je reso use z Mavropanosu...zalostno!dokler bo ta uprava z wengerjem,arsenal ne resi nic!!!
aki10
01. 02. 2018 10.58
+3
duke +++.. napad imamo ubijalski, ampak obramba je porazna. Potrebujemo še CB in RB, pa tud Monreal ne vem kaj dela v prvi poleg Kolašnica.. Poleti se bo Arsenal moral okrepiti na teh obrambnih položajih in na položaju defanzivnega veznega, ker Xhaka in Elneny pri meni ne bi povohala garderobe Arsenala, kaj še le igrala. Enako velja za Iwobija.
kameltrajbar
01. 02. 2018 16.23
+0