Nogomet

NZS skupaj z zvezami iz regije v Beogradu podprla Infantina

Beograd, 13. 02. 2016 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je v Beogradu udeležilo novega regionalnega sestanka 13 evropskih nogometnih zvez in visokih predstavnikov Evropske nogometne zveze (Uefa). Vnovič so podprli Giannija Infantina, ki se bo potegoval za predsedniško mesto pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa).

Gianni Infantino se je znašel med kandidati na prihajajočih volitvah.
Gianni Infantino se je znašel med kandidati na prihajajočih volitvah. FOTO: AP

Predstavniki zvez so se na regionalnem sestanku strinjali, da na bližnjem izrednem kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Zürichu družno za novega predsednika krovne nogometne zveze podprejo Giannija Infantina. Dogodka, ki je potekal v organizaciji srbske nogometne zveze, so se udeležile visoke delegacije nogometnih zvez Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Cipra, Črne gore, Hrvaške, Grčije, Makedonije, Romunije, Slovenije, Srbije ter Rusije in Turčije, ki sta prvič prisostvovali tovrstnemu sestanku.

Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so zastopali prvi podpredsednik Angel Maria Villar, generalni sekretar  Infantino, namestnik generalnega sekretarja Theodore Theodoridis, direktor tekmovanj Giorgio Marchetti, vodja sektorja za integriteto tekmovanja Urs Kluser in direktor marketinga Noel Mooney. Predstavniki nogometnih zvez so preučili ključno problematiko pred prihajajočima pomembnima dogodkoma, izrednima kongresoma Uefe in Fife, ki bosta 25. oziroma 26. februarja v Zürichu. Na izrednem kongresu Fife bodo potekale volitve za novega predsednika krovne nogometne organizacije, predsedniki prisotnih nogometnih zvez pa so izrazili soglasno in brezpogojno podporo Infantinu, saj so prepričani, da je najboljši kandidat za vodenje svetovne nogometne družine.

Na sestanku je potekala tudi diskusija o aktualnem stanju v Evropski nogometni zvezi in pripravah na naslednje pomembne dogodke te organizacije. Naslednji redni kongres Uefe, ki bo 40. po vrsti, bo 3. maja v Budimpešti. Predstavniki Uefe so ob tem predstavili načrtovane novosti v okviru tekmovanj v mlajših kategorijah, dodatne zaščite integritete tekmovanj in marketinga. Datum in prizorišče naslednjega regionalnega sestanka bosta znana v kratkem. Delegacija Nogometne zveze Slovenije (NZS), na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom in generalnim sekretarjem Alešem Zavrlom, se bo pred vrnitvijo v Slovenijo udeležila še finala evropskega prvenstva v Futsalu med Rusijo in Španijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.