Nogomet

Oblak pred gostovanjem v Londonu tudi o lastni usodi: Nič ne vem, razmišljam le o Atleticu

Madrid, 23. 04. 2018 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Jan Oblak bo z madridskim Atleticom v četrtek gostoval pri Arsenalu v Londonu, kjer rdeče-bele, dvakratne osvajalce Lige Evropa, čaka nova priložnost za uvrstitev v finale tega tekmovanja. Oblak je po domačem ligaškem remiju z Betisom namenil nekaj besed topničarjem in tudi lastni prihodnosti.

Oblak na tekmi Lige Evropa v nekoč domači Lizboni proti Sportingu CP.
Oblak na tekmi Lige Evropa v nekoč domači Lizboni proti Sportingu CP. FOTO: AP
Še pred četrtkovo tekmo Arsenala in Atletica v Londonu se nam v torek pridružite ob spremljanju polfinala Lige prvakov. Pomerila se bosta Liverpool in AS Roma, dan kasneje, obakrat začnemo ob 20.30, pa v Münchnu še Bayern in Real Madrid.

Že zdaj je znano, da bo Jan Oblak v poletnem prestopnem roku eden najbolj zaželenih vratarjev na nogometnem tržišču. Atletico si svojega prvega čuvaja mreže ne želi izgubiti, a je nemočen ob zanimanju najpremožnejših evropskih klubov, saj ima slovenski reprezentant v pogodbi odkupno klavzulo za sto milijonov evrov.

Za Oblakom, vsaj v rezultatskem smislu, niso najboljši tedni v vrstah madridskih rdeče-belih, ki so z zadnjimi neuspehi v prvenstvu že praktično "podelili" pokal za naslov državnega prvaka Barceloni. Nazadnje je na stadionu Wanda Metropolitano, kjer je 24 ur prej Barca razbila Sevillo za naslov pokalnega prvaka (5 : 0), Atletico ustavil Real Betis (0 : 0).

Vse, kar je v zvezi z igranjem, je pozitivno
"Zadovoljen sem z zadnjimi tedni, dobro se počutim, dobil sem priložnost, da sem lahko zaigral v Lizboni (na tekmi četrtfinala Lige Evropa s Sportingom, op. a.) in dobro sem se počutil. Tako je bilo tudi na tekmah z Levantejem, Betisom ..." je po tekmi z Betisom dejal Oblak, ki je zaradi manjše poškodbe izpustil zadnji pripravljalni tekmi slovenske reprezentance z Avstrijo in Belorusijo.

Atletico je v španskem prvenstvu popustil in s tekmo več za enajst točk zaostaja za vodilno Barcelono.
Atletico je v španskem prvenstvu popustil in s tekmo več za enajst točk zaostaja za vodilno Barcelono. FOTO: AP

"Dobivam minute in vse, kar je v zvezi z igranjem, je pozitivno. Vsaka tekma, ki mine, je dan, ki ga lahko prečrtaš na koledarju. Čutim, da se reči izboljšujejo in pričakujem, da bom dobil novo priložnost," je nadaljeval Oblak.

Utrujenost se ne bo poznala
Škofjeločan ima z Ligo Evropa neporavnane račune, glede na to, da je bil pred slovesom od Benfice poraženi finalist v dvoboju s Sevillo, ki je orle premagala po enajstmetrovkah v finalu na Juventusovem stadionu v Torinu. Tokratna polfinalna ovira bo za Atletico Arsenal, ki bo želel ob prihajajočem odhodu legendarnega trenerja Arsena Wengerja gotovo skleniti sezono z evropsko lovoriko.

"Zabiti gol in ga ne prejeti. Ideja pa je, da gremo tja zmagat," je o četrtkovem gostovanju na stadionu Emirates povedal Oblak, ki ga slaba realizacija v zadnjih tednih ne skrbi. "V teh dveh tekmah nismo zadeli. Lahko se zgodi, a ne skrbi me za ekipo. V Londonu nas čaka zelo pomembna tema, ne smemo narediti napake in dali bomo sto odstotkov, utrujenost se ne bo poznala," dodaja nekdanji član ljubljanske Olimpije.

Če bom ostal, bomo rasli skupaj ...
Najbolj španske medije že nekaj časa zanima njegova prihodnost, saj ga močno povezujejo z odhodom v Paris Saint-Germain, omenjalo se je tudi zanimanje polfinalista Lige prvakov Liverpoola. Oblak ostaja skrivnosten, čeprav dodaja, da "ima pogodbo" in da "ne razmišlja o drugih rečeh kot le o Atleticu".

"Atletico lahko raste, zelo je že zrasel in prepričan sem, da se zdaj ne bo ustavil, čeprav ni lahko. Prepričan sem, da bo še rasel in videli bomo, kaj bo z mano. V tem trenutku sem tukaj, imam pogodbo do leta 2021. Če bom ostal, bomo rasli skupaj, če pa ne, bo klub vseeno rasel," dodaja 25-letni vratar.

"Nobenih novosti ni, imam pogodbo, ki sem jo podpisal pred dvema letoma. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo, niti jaz. Raje dobro zaključim sezono in upam, da z lovoriko. Nato bomo videli, a pogodbo imam. Ne razmišljam o drugih rečeh kot le o Atleticu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Arsenal - Atletico Madrid
Arsenal - Atletico Madrid FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
23. 04. 2018 13.49
+6
Atletico je slab, včeraj ni uspel doma premagati Real Betisa. Gledal sem tekmo, nogometaši Atletica se niso nič trudili, delovali so, kot da namerno podajo tako, da so žogo iz Betisa prestregli. Naj gre Oblak ven iz te bede.
grozjak
23. 04. 2018 11.20
+7
ZANIMANJE JE MORDA RES VELIKO, A ŠE NIHČE NI POKAZAL DENARJA....100 MIL. ZA GOLMANA JE PAČ ODLOČNO PREVEČ. PA ŠE TO, ČE HOČE NAPREDOVATI, POTEM PSG NI RAVNO PRAVI KLUB....
tedoVV2HCmedo
23. 04. 2018 13.50
-3
Naj gre v Juventus. Kar je najbolj važno: NAJ NE GRE V REAL!!!
PALASUS
27. 04. 2018 10.38
+1
V Real sigurno ne bi hotel, za Juve. pa bi bilo kar dobro, glede na to, da je Bufon že parkrat rekel, da bo nehal in tam bi tudi dobro tedensko plačo vleku, vsaj 2-3M na teden neto. Neimar pri PSG vleče 15M na teden neto!!! Prej je 10, pa se je pobunil in zagrozil PSGju, da hoče 15M na teden neto in oni so mu takoj odobrili seveda. Zdaj pa že ne vem koliko časa sedi na klopi. Pravijo tudi, da jim je vzel pokal, ker ga ni, češ, da bi premagali Real 100%!!! Ne vem, o vsem tako pravijo športni novinarji in resni časopisi, kolikor so pri nas danes lahko.