Nogomet

Oblak med kandidati za Uefino postavo leta, kdo je zabil najlepši zadetek?

Nyon, Zürich, 21. 11. 2016 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) in Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bosta ob koncu tega leta oziroma na začetku novega podelili svoje nagrade za dosežke v minuli sezoni. Uefa je v ponedeljek na seznam nogometašev, ki se bodo potegovali za uvrstitev v najboljšo enajsterico, uvrstila tudi slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Oblak je eden izmed petih, ki ga je Uefa izbrala iz vrst Atletica, za nagrado Ferenca Puskasa pa se bo meril še en soigralec našega reprezentanta, Španec Saul Niguez.
Oblak je eden izmed petih, ki ga je Uefa izbrala iz vrst Atletica, za nagrado Ferenca Puskasa pa se bo meril še en soigralec našega reprezentanta, Španec Saul Niguez. FOTO: AP
Na seznamu Uefe so še branilci Carvajal, Pepe, Ramos, Godin, Juanfran, Pique, Kimmich, Alderweireld, Boateng, Bonucci, Guerreiro in Koscielny, vezisti Kroos, Modrić, Iniesta, Ferreira Carrasco, Pogba, Ramsey, Kante, De Bruyne, Mahrez, Krychowiak, Allen in Payet ter napadalci Ronaldo, Bale, Suarez, Messi, Neymar, Griezmann, Higuain, Lewandowski, Aubameyang, Agüero, Ibrahimović in Alexis Sanchez.

Slovenski reprezentančni vratar, član madridskega Atletica Jan Oblak, je med 40 nominiranci Evropske nogometne zveze (Uefa), ki bo v kratkem izbrala najboljšo postavo iz minule sezone. Škofjeločan se je znašel med številnimi igralci iz španske Primere, ki močno prevladujejo, največ je članov Real Madrida, tudi eden izmed Oblakovih tekmecev za prestižno priznanje Kostaričan Keylor Navas. Uefa oziroma uporabniki njene spletne strani Uefa.com bodo izbirali še med Italijanom Gianluigijem Buffonom (Juventus) in Portugalcem Ruijem Patriciem (Sporting Clube). Oblaku so se tovrstna priznanja v letošnjem letu sicer izmikala, ga pa je vodstvo La Lige izbralo za najboljšega vratarja. Slovenskemu reprezentantu lahko s svojim glasom pomagate na uradni spletni strani Uefe vse do 3. januarja 2017, dva dni kasneje bo krovna nogometna organizacija stare celine uradno razglasila zmagovalca.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo po več letih tokrat spet podeljevala svojo nagrado za najboljšega nogometaša leta, poleg tega pa tudi nagrado Ferenca Puskasa za najlepši zadetek. Fifa je v ponedeljek objavila imena desetih nominirancev, to so Neymar (Barcelona), Marlone (Corinthians), Hal Robson-Kanu (Wales), Daniuska Rodriguez (Venezuela), Simon Scrabb (Atvidaberg), Faiz Subri (Pulau Pinang), Mario Gaspar (Španija), Lionel Messi (Argentina), Saul Niguez (Atletico Madrid) in Hlompo Kekana (Južna Afrika). Neymar je zadetek v dresu Barcelone zabil na tekmi z Villarrealom, Gaspar v dresu Španije na prijateljski tekmi z Anglijo, Robson-Kanu na obračunu z Belgijo na Euru 2016, Messi pa z Argentino na Copi Americi Centenario proti Združenim državam Amerike. Gotovo se spominjate tudi zadetka Nigueza s tekme Lige prvakov proti Bayernu, ko je Španec "slalomiral" in nato natančno zadel ob vratnici na prvem polfinalnem obračunu v Madridu. Venezuelka Rodriguezova je edina ženska nominiranka, svoj zadetek pa je zabila po izvrstnem preigravanju kolumbijskih nasprotnic v kazenskem prostoru in natenčnem strelu pod prečko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
22. 11. 2016 14.55
Kaj pa Ronaldo ni dal najlepšega gola??? Sploh ga ni v konkurenci??? Pa kako je to mogoče??? Pa sigurno je bil kak njegov gol lepši od vseh ostalih. To je sigurno kuhinja, vam povem!!!
Paštašutar
22. 11. 2016 08.44
+1
Me pa prav zanima koga bodo ob Ronaldu in Grizmanu se v napad postavili ......konkurenca je kar mocna............ampak vseeno mal po Higuainu disi............
mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 11. 2016 20.16
+1
kje pa je najboljši zadnjih 20 let?..
Paštašutar
22. 11. 2016 08.05
-1
Treba je tudi drugim kaj pustit...........drobtinice in to...............
Paštašutar
22. 11. 2016 08.47
+1
.......mislim pa da so vseeno spregledali petko proti Mađarom in pa 75 cm odriva v polfinalu proti Welsu.....
idiu3krasne
21. 11. 2016 19.55
+1
to je pravo...in tu se loči zrno od pleveli.