Nogomet

VIDEO: Oblak z ubranjeno enajstmetrovko reševal soigralce, Atletico slavil v Bilbauu

Madrid, 20. 09. 2017 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 5. krogu španskega državnega prvenstva je Atletico Madrid gostoval v Bilbauu pri Athleticu. Jan Oblak je za Madridčane branil celo tekmo, atleti pa so se veselili zmage z 1:2. Oblak je v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko pri izidu 0:0, gol pa je dobil v 92. minuti. Za Atletico sta v drugem polčasu gola dosegla Correa in Carrasco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na stadionu San Mames je gostoval madridski Atletico. Varovanci trenerja Diega Simeoneja na gostovanju v tej sezoni La Lige še niso izgubili, a so bili tokrat na težkih preizkušnji proti Athleticu iz Bilbaa. Pred to tekmo sta bili moštvi izenačeni po številu točk, po štirih odigranih krogih sta obe moštvi zabeležili po dve zmagi in dva remija. Uspešnejši je bil Atletico, ki je vknjjižil tri točke, čeprav so gostitelji pretili vse do konca sodnikovega podaljška.

Jan Oblak je začel v udarni enajsterici Atletica, Simeone pa je na igrišče poslal še naslednje nogometaše: Gimenez, Savić, Godin, Luis, Gaitan, Thomas, Saul, Koke, Correa, Griezmann. V prvem polčasu golov ni bilo in to po Oblakovi zaslugi. Slovenski vratar se je izkazal v 41. minuti, potem ko je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko po prekršku Luisa nad Garcio. Najstrožjo kazen je izvedel Aritz Aduriz, vendar je njegov strel Oblak mojstrsko ubranil.

V drugem polčasu pa so atleti dosegli vodilni gol in bili so na dobro poti do zmage. Uspešen je bil Angel Correa v 55. minuti. V 73. minuti je gol po lepi podaji Antoina Griezmanna dosegel še Yannick Carrasco in atleti so vodili z 2:0. Nato pa kot da bi popustili v zaključku tekme. Najprej so gostitelji dosegli gol v 91. minuti, a ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. A le kakšno minuto zatem je Raul Garcia premagal Oblaka za znižanje na 1:2. Athleticu je nato zmanjkalo časa za nove napade, Atletico pa se je veselil pomembnih treh točk.

Izid:
Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1:2 (0:0)
Garcia 92.; Correa 55., Carrasco 73.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mejacrnikal
21. 09. 2017 18.40
+0
Imel je res ene par vrhunskih obramb,in pa eno napako pri lovljenju zoge,sreca da so dobili gol iz prepovedanega polozaja
Maxx365
21. 09. 2017 11.21
+7
"Jan Oblak branil celo tekmo", ja a ponavadi ga pa trener po polcajtu menja, al kaj?
zirafek
21. 09. 2017 05.57
+2
v madridu pa je danes -7 stopinj :)
Dany75
21. 09. 2017 14.35
-1
tudi lani je blo ..pa dobro vemo kaj je blo na koncu .... da se o LP niti ne menimo . ..ti se kar veseli .... saj je prav tak
CURVANORD Zanetti
20. 09. 2017 22.31
+1
Skoda da je dobil gol ob koncu tekme a tako ni mogel nic da bi ubranil