Liga prvakov

Oblak že trenira, zvezdnik Atletica morda nared že za 'slovenski dvoboj' v Ligi prvakov

Madrid, 06. 02. 2017 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar madridskega Atletica Jan Oblak se po poškodbi rame vrača hitreje od pričakovanj. Škofjeločan naj bi že začel z resnimi treningi, a se še ni pridružil soigralcem, ki jih kmalu čakata tudi tekmi osmine finala Lige prvakov.

Oblak je bil vse od marca 2015, ko je dobil priložnost ravno na tekmi Lige prvakov z Bayerjem, do nedavne poškodbe nezamenljiv člen Atletica.
Oblak je bil vse od marca 2015, ko je dobil priložnost ravno na tekmi Lige prvakov z Bayerjem, do nedavne poškodbe nezamenljiv člen Atletica. FOTO: AP

Atletico Madrid bo boj za težko pričakovani prvi naslov v Ligi prvakov nadaljeval 21. februarja v Leverkusnu, kjer bi lahko slovenski ljubitelji nogometa prišli na svoj račun. Jan Oblak (Atletico) in Kevin Kampl (Bayer) bi si seveda lahko delila zelenico na pomembnem evropskem obračunu, a je načrte Škofjeločana še pred novim letom pokvarila težja poškodba rame. Oblak se je poškodoval ob gostovanju pri Villarrealu in od sredine decembra ni več stopil na zelenico, agencija EFE pa zdaj poroča, da slovenski reprezentančni vratar okreva zelo hitro. To so seveda dobre novice tako za Atletico kot za slovensko reprezentanco, ki jo konec marca čaka nadaljevanje kvalifikacij za SP 2018. "Oblak že trenira na zelenici, ločeno od ekipe, meče se po tleh in dela specifične vratarske vaje, mesec in tri tedne po poškodbi rame, ki jo je utrpel proti Villarrealu in zaradi katere je potreboval operacijo," je poročanje agencije prenesel dnevnik Mundo Deportivo.

"Naj navijačev ne skrbi, dobro sem. Vsa sporočila podpore mi pomagajo pri okrevanju. Zelo sem pozitiven. Hitro se bom vrnil in kmalu bom spet na zelenici," je tik pred novim letom, ko je prejel nagrado navijačev za najboljšega posameznika meseca decembra, izjavil Oblak. Pri katalonskem Mundu Deportivu dodajajo, da je v nedeljo Oblak prišel na trening s soigralci in skupaj s strokovnjakom za telesno pripravo Oscarjem Pitillasom treniral v osami, a je delal tudi z žogo in se "metal po tleh ter delal vratarske gibe", piše katalonski dnevnik. Oblak naj bi po operaciji v Londonu okreval tri mesece, a naj bi vsaj za kakšen teden prehitel najbolj optimistične napovedi. To pomeni, da bo skorajda zagotovo nared vsaj za povratni obračun z Bayerjem, ki bo na sporedu 15. marca v Madridu. To in še marsikatero drugo evropsko tekmo si boste lahko do konca sezone seveda ogledali na naših programih Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
26. 02. 2017 14.08
Pa ta trenira non-stop od 06.02.2017... (tolk vam je star ta članek)...
Symbolic
26. 02. 2017 18.16
Tole zgoraj, ne leti na Oblaka ampak na "lijenčine" z 24-ih Ur, ki po par tednov držijo članke, ki ne zbudijo tako zanimanja kot tudi nobenih komentarjev... Če je kdo namen mojega komentarja drugač razumel, se oproščam!
poserjemsenavas
08. 02. 2017 10.07
-1
Moya in Oblak sta enakovredna.
POVEMRESNICO
06. 02. 2017 19.06
+3
Uf, lepo. Da le ne bo prehitevanja z vrnitvijo.