Nogomet

Misterij obolelega Paula Pogbaja: Mourinho noče potrditi, ali bo nared za gostovanje v Sevilli

Huddersfield, Manchester, 18. 02. 2018 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vezist Manchester Uniteda Paul Pogba je zaradi bolezni izpustil pokalno zmago na gostovanju pri Huddersfield Townu (2:0), Francoz pa naj bi "visel" tudi za prihajajočo tekmo osmine finala Lige prvakov v Sevilli. Spektakel s stadiona Ramona Sancheza Pizjuana boste lahko v sredo ob 20.30 pospremili na Kanalu A in VOYO.

Po poročanju nekaterih otoških medijev je se je Mourinho po nedavnem porazu z Newcastle Unitedom sporekel tako s Pogbajem kot z branilcem Philom Jonesom. V minulem tednu naj bi se Portugalec s Pogbajem dobil na sestanku, kjer sta poskušala zgladiti nesoglasja, so zapisali pri tedniku Mail on Sunday.

Paul Pogba je nepričakovano izpadel iz kadra trenerja Joseja Mourinha za tekmo osmine finala pokala FA pri Huddersfield Townu. Ekipi mladega slovenskega reprezentanta Jona Gorenca Stankovića, ki ga spet ni bilo v kadru, ni uspelo pokvariti načrtov rdečim vragom. Ti so na lokalnem obračunu hitro povedli z golom Romeluja Lukakuja in na koncu z nedotaknjeno mrežo zapustili stadion Johna Smitha.

Veliko pozornosti je kljub temu požela odsotnost Pogbaja, uradno pojasnilo je, da je francoski vezist manjkal zaradi bolezni, potem ko se je Mourinho pred tekmo tudi udaril z mediji, ki so poročali o domnevnih nesoglasjih med njim in enim najdražjih nogometašev na svetu. "To so velike laži," je Mourinho pred tekmo s Huddersfieldom udaril po predstavnikih otoške sedme sile, tokrat pa ni želel potrditi, ali bo lahko na Pogbaja računal sredi tedna v Sevilli.

Pogba in Mourinho naj ne bi bila največja prijatelja, čeprav je Portugalec tovrstna medijska namigovanja označil za velike laži.
Pogba in Mourinho naj ne bi bila največja prijatelja, čeprav je Portugalec tovrstna medijska namigovanja označil za velike laži. FOTO: AP
Drugi par četrtfinala pokala FA je Leicester City ‒ Chelsea. Na nasprotnika že čaka Southampton, tekmi pa morajo odigrati še Wigan Athletic in Manchester City ter Rochdale in Tottenham Hotspur.

Zdaj moramo čakati
"Moral sem razmišljati, kdo ga bo zamenjal, kaj bom storil. V petek smo imeli dober taktičen trening in nato moram sestaviti novo postavo," je po sobotni tekmi izjavil Mourinho. "Michael Carrick je zamenjal Paula. Paul bi igral na položaju številke osem na levi strani, (Nemanja) Matić bi igral kot številka šest, Scott McTominay pa kot številka osem na desni, nato pa smo morali pomakniti Matića na osmico, kar ni njegov naraven položaj. Zdaj je čas, ko moramo izvedeti, ali nam bo lahko Paul pomagal v sredo, in čas, da čakamo na te informacije."

Ander Herrera je že vprašljiv zaradi težav s stegensko mišico, povsem je odpisan še en obrambno naravnani vezist, Belgijec Marouane Fellaini, ki ima spet bolečine v kolenu. Pogbaja je Mourinho na hitro zamenjal z Ethanom Hamiltonom, ki je za mlado ekipo v petek zvečer odigral vseh 90 minut, v soboto zjutraj pa ga je zbudil klic, da mora s člani v Huddersfield. United je torej brez večjih težav napredoval v četrtfinale najstarejšega pokalnega tekmovanja, Lukaku je najprej zabil 20. in nato še 21. gol v sezoni in malce pogasil kritike na svoj račun.

Niso sledili protokolu
Kritik so spet deležni sodniki, ki so z uporabo videoposnetkov razveljavili gol Juanu Mati, čeprav je bil Španec morda le za kakšen centimeter prehiter. Mourinho je kljub temu stopil v bran delivcem pravice, ki pa po njegovem mnenju posnetka niti ne bi smeli uporabiti, ker ni šlo za "očitno" napako.

Mourinho s svojimi sodelavci na eni od ligaških tekem.
Mourinho s svojimi sodelavci na eni od ligaških tekem. FOTO: AP

"Neverjetno je, ko pride resnica na plan, a dogajajo se tudi težave, to se je zgodilo tudi danes, ko niso sledili protokolu," je menil Mourinho. "Protokol pravi, da mora biti posredi čista in očitna situacija, gotovo pa ni bilo tako, a vemo, da vse skupaj šele preizkušajo, in to moramo sprejeti. A govorim po zmagi z 2:0," je bil realen portugalski strateg.

"Vesel sem, da smo v četrtfinalu"
Žreb je ekipi z Old Trafforda v četrtfinalu pokala FA namenil še enega prvoligaškega tekmeca Brighton & Hove Albion, najstarejše pokalno tekmovanje pa bo najverjetneje največja priložnost vragov za kakšen kos srebrnine, ki se jim je v prvenstvu najbrž že pred nekaj tedni izmaknil, v Ligi prvakov pa United ni v najožjem krogu favoritov. 

"Vesel sem, da smo v četrtfinalu. Večino časa v prvem polčasu so bili zelo napadalni, nevarni. Prisilili so nas v zelo dobro delo v obrambi. Victor (Lindelöf) in Chris (Smalling) sta bila res dobra," je svojo zadnjo vrsto še pohvalil Mourinho.

In dodal: "V drugem polčasu smo imeli nadzor. Zadeli smo, ko smo že imeli nadzor. Predstavljajte si, da je za Brighton to zadnja tekma pred polfinalom na Wembleyju. Ne verjamem, da jih skrbi boj za obstanek, ker res dobro igrajo. Raje bi videl, da bi igrali na Old Traffordu, kot da moramo v Brighton, toda raje bi tudi imel Old Trafford proti kateri od vrhunskih ekip, kot da grem na Wembley in je razmerje (navijačev, op. a.) 50 : 50."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
19. 02. 2018 15.46
ni pošteno...danes nobenega članka o kristini in fašističnem klubu...:((
TvojPrijatelj
19. 02. 2018 10.34
+1
Sevilla je že naprej v četrtfinalu. Katerakoli ekipa bi dobila Man United za nasprotnika se avtomatično uvrsti v četrtfinale, pa četudi svojo najmlajšo generacijo, ki je pravkar naredila svoje prve nogometne korake, pošlje na igrišče. Je ni ekipe v Evropi ki ne bi bila sposobna premagati Man United z 3% moči.
jebalvisvoju
18. 02. 2018 15.19
-3
haha pogba najvecji kiks v zgodovini nogometa..
mackon08
18. 02. 2018 14.54
+0
Ha, ha MU je močnejši brez Pogbaja, stran vrženih 100 milijonov, katastrofa.
SAF1
18. 02. 2018 10.51
+3
Joža je priznal da Pogba ne igra najbolje zadnje čase zaradi tega ga je potegnil stran. Pa še rekla sta oba Joža in Pogba da se bo vrnil ko bo njegova kvaliteta prišla nazaj na nivo.
kameltrajbar
18. 02. 2018 10.58
+1
....morde pa joža ni na nivoju.....na nivoju kluba....DDDD
TvojPrijatelj
19. 02. 2018 10.36

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.