Nogomet

Pušnik grozi s tožbo po napadih razočaranega očeta mladega nogometaša Hajduka

Split, 09. 12. 2016 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oče mladega vezista splitskega Hajduka Frana Vojkovića je v dalmatinski prestolnici v teh dneh povzročil nov potres. Po odhodu Marijana Pušnika je obtožil predsednika Ivana Kosa, da mu je v zameno za podpis pogodbe z enim od agentov obljubljal, da bo njegov sin igral v prvi postavi. Prste naj bi imel po besedah nezadovoljnega očeta vmes tudi Pušnik.

Ivan Kos, predsednik hrvaškega prvoligaša Hajduka, je po besedah Ivana Vojkovića, čigar 19-letni sin igra za prvo moštvo dalmatinskega ponosa, svetoval podpis pogodbe s točno določenim agentom, v zameno pa bi Vojkovićev sin Frane Vojković začenjal tekme v prvi postavi. Hajduk se je nedavno razšel s trenerjem Marijanom Pušnikom, tudi koroškega stratega pa je Vojković starejši omenil med tistimi, ki so podpirali Kosovo početje.

Pušnik izjav do četrtka ni dajal, zdaj pa se je oglasil in napovedal tudi ukrepanje po sodni poti. "Zavračam vsa namigovanja gospoda Vojkovića. Žalostno mi je, ko vidim, kaj govori, ker sem do njega in njegovega sina pokazal razumevanje ter ju sprejel na sestanku, na katerem smo izključno govorili le o njegovem obnašanju in njegovi igri," je žogico vrnil Pušnik. "Želel sem mu dati dodaten impulz, da se izkaže in dokaže, mu pomagati, danes pa njegov oče vrača na takšen način. Predsednik od mene nikoli ni zahteval, da naj kakšnega igralca postavim ali umaknem iz kadra. To je bil pogoj, ki sem ga postavil prvi dan po svojem prihodu v klub in klub je to spoštoval," je nadaljeval Pušnik.

Pušnik se je v taboru Hajduka izkazal, poleg z rezultati, tudi z odkritimi javnimi nastopi.
Pušnik se je v taboru Hajduka izkazal, poleg z rezultati, tudi z odkritimi javnimi nastopi. FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji trener Celja, Maribora, velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije je klub pred dnevi zapustil na tretjem mestu na lestvici, potem ko je s Hajdukom presenetljivo izgubil pokalni mestni derbi s Splitom (1:2). Glede besed očeta svojega nekdanjega varovanca je Pušnik še dodal, da ga je pripravljen tudi tožiti zaradi klevetanja. "Prepričan sem, da vsake moje poteze niso imeli za najboljšo, a se nikoli niso vmešavali. Sem trener z dolgim stažem. Lahko govorimo o subjektivnih občutkih, kakovosti igre, trenerskih odločitvah in igrišču, če pa bo gospod Vojković nadaljeval z lažmi, ki me žalijo kot osebo, ga bom moral tožiti zaradi klevetanja," je pristavil Pušnik.

V hrvaški javnosti so v teh dneh odmevale domnevne grožnje s smrtjo, ki jih je bil deležen predsednik Kos prav s strani (neimenovanega) starša, 24sata je poročal, da gre ravno za Vojkovića. Oglasil se je tudi Kos, ki s tožbo ne bo odlašal: "Zaradi zloglasnih laži, ki jih je izrekel v medijih, sem proti g. Ivanu Vojkoviću prisiljen podati zasebno tožbo zaradi klevetanja. Vse, kar je po tem, ko je zapustil pripor, izjavil dotični v medijih, je popolna laž. Očitno motiviran z namero, da na grd način omalovažuje klub in mene osebno. Gospod Vojković poskuša reševati svoje osebne težave in izpolniti zasebne interese, pri tem pa mu ni mar, da tako škoduje tudi lastnemu sinu."

Vojković je po grožnjah Kosu dobil prepoved približevanja predsedniku Hajduka na manj kot 20 metrov, prenočiti je moral tudi na policiji. Predvsem iz ust Pušnika je v času njegovega delovanja v Dalmaciji večkrat prišlo zagotovilo, da je z njegovim prihodom konec pritiskov menedžerjev, družinskih članov in ostalih, ki so skozi zgodovino enega največjih klubov na področju nekdanje Jugoslavije krojili njegovo usodo.

"Večkrat, tudi tokrat, sem dokazal, kako se odzovem na pritiske s strani staršev, menedžerjev, to pa počnem neodvisno, pa če gre prek medijev ali osebno na ulici ali v pisarni," je dodal Kos. "Nikoli se nisem mešal v posel nobenemu od naših trenerjev, tega pa ne bom storil nikoli in stroko bom branil pred vsemi pritiski, dokler bom predsednik Hajduka. O tem, kdo bo igral, bo odločala izključno stroka, ki ima nalogo oceniti delo igralcev na igrišču. Niti enega trenutka izven sodišča ne nameravam posvetiti gospodu Vojkoviću. Njegove izpade sem opravičeval z osebnimi težavami in starševsko subjektivnostjo, a na žalost se je pokazalo, da sem imel še preveč potrpljenja."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Juzni
09. 12. 2016 12.42
+3
V vsakem klubu vlada kriminal. Zalostno.
bugykite
09. 12. 2016 12.05
+2
Nogomet je pač podn od športa. V četrti ligi ne znajo igrati pošteno(igralci in menedžment), kaj šele v prvi. Ajde, naštejte tri klube, ki so pošteni. Če je kakšen iz antartike bom še verjev. Evo, za predsednika Nogometne zveze Slovenije se je že pred izbiro kandidatov vedelo kdo bo. Mafija, ki ima žogo namesto kart. Kot igra je pa super, tud sam igram.predsednik nogometne zveze slovenije
santamaura
09. 12. 2016 12.01
-6
Koroški trener - Kakšen koroški trener- Na koroškem se nogomet igra samo takrat ko v bazenu ni vode
tralalalala123432
09. 12. 2016 12.17
+2
zzob
09. 12. 2016 12.17
+1
ja, po novem je slovenj gradec tudi koroška
olimpijaolimpija
09. 12. 2016 11.39
+21
tale Vojković bo škodoval predvsem svojemu sinu.
matija888
09. 12. 2016 11.24
+29
Zaradi takšnih očetov Hajduk nikoli ne bo največji.
mkug5g
09. 12. 2016 11.20
-1
a to je za naslovnico?
Mamuth
09. 12. 2016 10.46
+50
Po odhodu gospoda Pušnika bo Hajduk spet padel tja kjer mu je mesto. Na dno.