Nogomet

Odmevi po žrebu: Napoli zvezdnikom Reala pripravlja vroč sprejem: 'Spominjamo na Barcelono, to bo derbi!'

Ljubljana, 12. 12. 2016 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Pari osmine finala Lige prvakov in šestnajstine finala Lige Evropa so že pred prvimi tekmami poskrbeli za številne zgodbe. Londonski Arsenal je tarča šal zaradi ponovnega snidenja z Bayernom, ki je bil že tolikokrat usoden za angleškega velikana. Iz Neaplja prihajajo bojevite napovedi pred spopadom z Real Madridom.

Mesuta Özila (desno) in Boatenga (v sredini) druži veliko prijateljstvo.
Mesuta Özila (desno) in Boatenga (v sredini) druži veliko prijateljstvo. FOTO: AP

Kar trikrat je v zadnjih nekaj sezonah Lige prvakov Bayern ravno na tej stopnički tekmovanja izločil londonski Arsenal, ponedeljkov žreb v Nyonu pa je spet združil velikana evropskega nogometa in poskrbel za plaz reakcij s celotnega sveta. Številni so namigovali na možnost, da bi se Arsenal, ki je osvojil prvo mesto v svoji skupini, za "nagrado" lahko (ponovno) udaril z Münchenčani in tako je tudi bilo. Trener Arsene Wenger je že pred dnevi izjavil, da se ne boji niti tekem z Real Madridom, proti kateremu naj bi imeli topničarji vse možnosti za napredovanje, ki pa si ga bodo morali zdaj priboriti proti starim znancem z Bavarske. Po žrebu je na družbenih omrežjih prišlo do zanimivega dopisovanja med vezistom Arsenala Mesutom Özilom in branilcem Bayerna Jeromom Boatengom, ki sta seveda reprezentančna soigralca. "OK, še enkrat ..." je začel Özil. "Ista reč, le drugo leto," je odgovoril Boateng. Özil je bojevito napovedal: "Zdaj smo mi na vrsti, brat!" A dobil jasen odgovor: "Nisi tega rekel že lani?" Bayern v prvi sezoni pod taktirko Carla Ancelottija ni tako prepričljiv v 1. Bundesligi in Özil je Boatenga tudi zbodel, da zdaj z rdečimi ne bo mogel hraniti moči in se pripravljati le na tekmo z Arsenalom. "Hahaha! Bomo videli," je še objavil branilec ganskih korenin. 

V Ligi Evropa si lahko slovenski privrženci nogometa že manejo roke po žrebu, ki je združil Saint-Etienne Roberta Berića in zvezdniški Manchester United. Zlatan Ibrahimović bo spet zaigral proti zelenim, ki jim gotovo postane kar malce slabo ob omembi Švedovega imena. Nikomur namreč Ibrahimović ni zabil toliko zadetkov, kot ravno "Les Verts", proti katerim je mrežo zatresel 14-krat na 13 tekmah. Velja omeniti tudi dejstvo, da se obeta bratski obračun Paula in Florentina Pogbaja, ki se v karieri še nista udarila na zelenici. Florentin Pogba sicer ni standardni član prve postave Saint-Etienna, po nekaj težavah s poškodbami pa bo upal, da bo nared za spektakel na Old Traffordu in stadionu Geoffroya-Guicharda, ki bo gostil povratni obračun. Barcelona sodeč po lastni objavi na družbenih omrežjih ni zadovoljna z žrebom, ki ji je vnovič namenil Paris Saint-Germain. Uradni profil kluba je poleg besed trenerja Luisa Enriqueja, ki je pred žrebom napovedal, da bodo Katalonci dobili "drugega najtežjega nasprotnika", pripisal: "In Luis Enrique se ni zmotil." Pri PSG zdaj kot direktor deluje nekdanji napadalec Kataloncev, Nizozemec Patrick Kluivert, ki je previden pred povratkom na Camp Nou: "Dobili smo enega najmočnejših nasprotnikov. Merili smo se že v zadnjih letih, dobro smo igrali, a oni imajo izvrstno ekipo. Dve tekmi bosta odločali o potniku v nadaljnje tekmovanje in upajmo, da bo to PSG. Zelo smo zadovoljni z delom (trenerja) Unaija Emeryja. Rezultati niso tako dobri kot igra, intenzivnost. Ekipa se izboljšuje in smo na dobri poti. Tekmi bosta šele februarja in morali bomo biti na vrhuncu, samo predstavljate si lahko, kaj ti lahko storijo, če nisi vrhunsko pripravljen. Zame bo tekma na Camp Nouu nekaj posebnega. Močna čustva čutim. To je moj drugi klub, ljudje to vedo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predsednik Napolija, barviti Aurelio De Laurentiis, se je prek Twitterja razveselil odmevnega obračuna z branilcem naslova Real Madridom. Sinje modri lahko belemu baletu pokvarijo načrte po ponovni osvojitvi evropskega naslova, dvakrat zapored Lige prvakov ni osvojilo še nobeno moštvo. "To bo izjemno naporna tekma," sporoča De Laurentiis. "(Trener Maurizio) Sarri je rekel, da upa, da bo nasprotnik Real, res se je zgodilo tako. Smo na njegovi strani pred tem izzivom. Vse bo v igri na San Paolu, to bo ena izmed teh tekem, ki bo ostala v zgodovini našega kluba, zato sem zadovoljen. Zdaj se naši novi nogometaši stapljajo z ekipo, (Dries) Mertens pa kaže, da mu gre dobro tudi v vlogi srednjega napadalca, a še naprej bomo rasli. Že smo igrali z velikani v Ligi prvakov, šest zaporednih let imamo v Evropi in to kaže, kako pomembni smo. Manjka nam stadion, ki bi bil na ravni našega kluba, a odvisno je le od lokalnih oblasti. Če jim reči ne bo uspelo urediti do tekme z Madridom, potem se bomo opravičili našim povabljencem. Napoli goji unikatno igro, ki ne bo ugajala niti belim. Je zelo naravno 'sarrijska', a spominja tudi na igro Barcelone, morda se nas lahko tudi zaradi tega bojijo. Zanje bi to lahko bil tudi nov derbi ... Želimo jih izčrpati!" 

Predstavnik lanskoletnega finalista Atletica iz Madrida je bil na žrebu Clemente Villaverde, ki je pred snidenjem Kevina Kampla (Bayer Leverkusen) in Jana Oblaka v vrstah rdeče-belih ocenil, da Madridčanom niti slučajno ne bo lahko. Kluba druži tudi polpretekla zgodovina, Oblak je seveda leta 2014 zablestel ravno na obračunu izločilnih bojev s farmacevti, ki jih je kot takrat še rezervist ukanil v loteriji enajstmetrovk. "Zadovoljen sem zaradi dejstva, da smo med 16 najboljšimi v Evropi. Zelo pozitivno je, da nam je to uspelo v zadnjih nekaj letih," pravi Villaverde. "Gre za težek par, to že vemo. Gre za nemško moštvo, že smo igrali proti Bayernu in bomo videli, kako se bo razpletlo. Dva meseca, ki sta še ostala do tekme, bosta pomembna, potrebno je ostati previden in delati iz dneva v dan. Ni res, da (zaradi porazov v finalih, op. a.) je to tekmovanje za nas trn v peti, naš cilj je, da ohranimo rast. Tako moramo nadaljevati, disciplinirano, delovno in skromno." Med ostalimi pari velja izpostaviti vnovično snidenje Ikerja Casillasa (Porto) in Gianluigija Buffona (Juventus), dveh velikih vratarjev, ki ju druži tudi veliko medsebojno spoštovanje. "Izjemno je, da se bom lahko spet pomeril s prijateljem Gianluigijem Buffonom. Je pa to izjemno težek par," je na družbenih omrežjih objavil Casillas. 

Več o žrebu si lahko skupaj s pari in podrobnejšim razporedom preberete TUKAJ.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
14. 12. 2016 12.39
+0
že stokrat videno, napenjanje pred tekmo, povečini producirano s strani novinarjev, da ne pade zanimanje. Če tole real gladko ne zmaga, potem naj pač razpustijo ekipo in prično znova. Lažje ne bo nikoli
Iniesta
12. 12. 2016 22.31
+0
V QF gredo real, barca, bajern, juve, benfika, sevilja, atletiko in monako ...
Symbolic
13. 12. 2016 15.20
-1
Trend01
13. 12. 2016 20.02
-2
Ne poznam barce, bajerna, benfike, atletika, monaka...
grozjak
14. 12. 2016 12.41
napovedi bi bile zanimive, če bi imeli možnost staviti med sabo, tako je pa bolj podobno tistemu, baba kazala......
Paštašutar
12. 12. 2016 19.54
-15
Zanimivo,vprasanje je samo,ce jim tudi sodniki pomagajo tako kot farsi...........................:)
Ledo44
12. 12. 2016 21.15
+8
Bolj kot Realu se res ne da pomagati da ti priznajo edini gol ki ga daš v finalu iz ofsajda...to je pa že višek pomoči
grozjak
14. 12. 2016 12.36
+3
daj , paštetar, a res ne moreš brez budalaštin???
Ledo44
12. 12. 2016 19.32
+6
Zakaj bi se pa Napoli bal Reala...že celo sezono so brez igre v zadnjih minutah se z velike sreče rešujejo porazov, vsaka drugorazredna ekipa jim z lahkoto zabije 2 gola, tretjerazredna Legija celo tri.....niso zastonj optimistični v Napoliju, saj vedo da se ne bodo Realovci v nedogled reševali v zadnjih minutah
P0K3RC4T912
12. 12. 2016 19.42
-7
Majstr ka ti ves da je Real zadnic zgubu 28.7 prot PSGju 3:1 v pokalu internacional? Prej pa 6.4 z Wolfsburgom umes pa same zmage pa remiji. Napoli je lahko optimisticen zgolj da Bale ne igra, tko majo vsaj 10% realnih sans ja. Napoli je napadalna ekipa in ce bo igral odprto bo skupno ene 7:2 za Real ;)
Ledo44
12. 12. 2016 19.52
+11
Seveda v nedogled bo Ramos zadeval v zadnjih minutah in Real ne bo nikoli več izgubil...
P0K3RC4T912
13. 12. 2016 10.37
Ja, Ramos zadane na vsaki tekmi v 93 min. Na vsaki. Haha
grozjak
14. 12. 2016 12.43
+0
real ima nov rekord v neporaženosti, tako da, ne vem, če bi stavil na italijane........
ForzaJuve
12. 12. 2016 19.24
+2
Mislim da napoli nebo imel pretiranega dela z Realom. Je pač razlika v kvaliteti. Callejon jih bo nafilal kot papriko. Zakon bivšega.... Hahaha. Forza Juve, Forza Serie A
P0K3RC4T912
12. 12. 2016 19.43
-3
BARCA 2014
12. 12. 2016 19.02
+13
Če bo igral Ronaldo se nimajo Italjani česa bati.
notrajnc05
12. 12. 2016 20.00
-9
Velika večina nogometnih strokovnjakov širom Evrope si je enotna, da si zlato žogo zasluži letos daleč najboljši nogometaš na svetu Ronaldo, le nekaj debelušnih, majhnih plešastih možicljev na tem forumu laja v luno in se nikakor ne morejo sprijazniti s preprostim dejstvom, da je nogometni bog doma na Madeiri..
Barbarezo
12. 12. 2016 18.39
+2
hahahahah Napoli ko Barcelona hahahhaa..kva bodo teli italijancki dobil po nosku
drimtim
12. 12. 2016 18.46
+1
Barbarezo
12. 12. 2016 19.04
-2
laskopivo
12. 12. 2016 18.38
+3
haha bayern spet arsenal dobu ze tretjic zaporedoma.. Smilijo se mi malo tile anglezi ... Drugace pa neverjetno kak zreb spet neverjetno kak se lahk to zgodi teoreticno ni sans da lahk real tako slabo ekipo dobi... Denar je sveta vladar , od ceferina pa zahtevam odstop zaradi namescanja zreba .
Ledo44
12. 12. 2016 19.17
-3
grozjak
14. 12. 2016 12.46
+1
arsenal je pač zanič . zato ima vedno težkega nasprotnika. kdo že igra tam? ozil, preslab za real, sanchez, preslab za barco.......itd
KiNgKoNg
12. 12. 2016 18.20
+1