Nogomet

Oglasil se je Bijol: Naša ekipa čuti, da moramo nekaj reči. Podpiramo Maignana

Udine, 22. 01. 2024 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski nogometni prvoligaš Udinese bo za vedno prepovedal vstop na stadion tistim navijačem, ki so na sobotni prvenstveni tekmi proti Milanu z rasističnimi vzkliki žalili vratarja nasprotne ekipe Mika Maignana.

Tekma se je končala z zmago Milana s 3:2, a je bila dvakrat prekinjena zaradi omenjenih žaljivk manjše skupine domačih huliganov.

"Preiskava poteka, iščemo odgovorne osebe za ta izgred. Gre za dve, tri ali štiri osebe. Ni bilo splošnega skandiranja, ni ga zaznalo niti tožilstvo," je klub zapisal v sporočilu za javnost. Dodal pa je, da bodo krivcem doživljenjsko prepovedali obisk tekem.

Glede teh rasističnih izpadov se je oglasil tudi slovenski reprezentančni branilec in član videmske zasedbe Jaka Bijol, ki trenutno okreva po poškodbi.

Jaka Bijol
Jaka Bijol FOTO: Damjan Žibert

"Naša ekipa čuti, da moramo nekaj reči. Vsi podpiramo Maignana. Žal mi je pravih navijačev, ta peščica ne predstavlja celotne Udinesejeve navijaške baze," je Tuttomercatoweb navedel Bijola, ki v Vidmu igra skupaj s Sandijem Lovrićem, član kluba pa je tudi mladi slovenski nogometaš David Pejičić.

To sicer ni bil edini rasistični izpad v italijanski ligi minuli konec tedna. V Salernu, kjer je Genoa z 2:1 premagala domačo Salernitano, so domači navijači nogometaše Genoe ob doseženem zadetku ciljali z različnimi predmeti, proti temnopoltim so vrgli tudi čokolado.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
23. 01. 2024 08.11
-2
Sami od sebe ga nisi zalili, zakaj skrivate kako je “zrtva” prva zacela provocirati? Naj bo tale srece da je lahko spoh igra in zivi v normalnem svetu. Zgleda da mu je denar prepovedal da se spomnem iz kje je…
Malo_sutra
23. 01. 2024 08.12
+0
Blue Dream
22. 01. 2024 21.49
+3
To je tam že običaj v italjanski ligi. žaljenje temnopoltih.Spomnim se kako so pri Balotellju oponašali primate pa je Italjan
Miran1960
23. 01. 2024 17.59
Balotelli je taljan toliko kot Krasniči Kranjčan, je pa državljan in žalitve pač niso na mestu.