Nogomet

VIDEO: Domžalski niz se nadaljuje tudi po gostovanju v Kopru

Ljubljana, 23. 08. 2014 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Še neporaženi Domžalčani, ki v prvih petih tekmah nove sezone tudi niso prejeli nobenega gola, so se tokrat podali na gostovanje v Koper. Na tem terenu so nazadnje zmagali pred skoraj dvema letoma. Tokrat so zmagali, niz tekem brez prejetega zadetka pa podaljšali že na šest.

Domžalčani (v rumenem) nadaljujejo z zmagami v novi sezoni.
Domžalčani (v rumenem) nadaljujejo z zmagami v novi sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Koprčani so tretjo zmago sezone iskali nekoliko oslabljeni, saj je manjkal kaznovani Ante Mitrovič (po prihodu Mateja Mavriča Rožiča na mesto športnega direktorja pa sta klub zapustila Miroslav Čovilo in Goran Galešič), gostje pa niso mogli računati na poškodovana Slobodana Vuka in Veljka Simiča. Najlepšo priložnost prvega dela so gledalci Bonifiki videli v 16. minuti, ko je nevaren koprski napad začel Ivica Guberac. Njegov močan strel od daleč je vratar Domžal Nejc Vidmar le odbil, žoga pa je prišla do neoviranega Jake Štromajerja, ki pa jo je z nekaj metrov poslal v prečko. Z izjemo te akcije sta obe ekipi v prvem delu pokazali dokaj trdo in trdno igro brez pravih priložnosti, ki bi pomenile večjo nevarnost bodisi za koprskega vratarja Božidarja Radoševića ali gostujočega Nejca Vidmarja.

Začetek drugega polčasa je postregel z obetavno akcijo domačih, toda Matej Palčič je v 48. minuti meril prek vrat. Pozneje pa so pobudo počasi prevzeli gostje in Saša Aleksander Živec je v 59. minuti nevarno meril z roba kazenskega prostora, a je bil domači vratar Radošević zbran in je žogo ukrotil. Vendar je že v naslednji minuti domžalski napadalec ponovil vajo in jo končal z zadetkom; tokrat je pobegnil domači obrambi po desni strani in nato streljal s kakšnih petih metrov, žoga pa je med vratnico in vratarjem končala v mreži. Gostje bi lahko zmago dokončno potrdili v zadnji minuti; Damir Hadžič je takrat dobil rdeč karton, ker je na robu kazenskega prostora po rokoborsko ustavil prodirajočega Živca, prosti strel pa je izvedel Erik Janža, a je žoga poletela prek gola. V sodnikovem dodatku je Koper skušal na vsak način priti do izenačenja, tudi vratar Radošević je prišel na pomoč v napad in imel celo priložnost, vendar je žoga po posredovanju domače obrambe končala v kotu.

Maribor z odliko opravil generalko za Glasgow


Začetek tekme v Ljudskem vrtu je bil kar dinamičen, prvi pa so zagrozili gosti, ko se je po podaji Dina Kresingerja odprl prostor za Dorisa Kelenca, ki je prišel pred vratarja, a je Jasmin Handanović odlično posredoval. Mariborčani so odgovorili v šesti minuti, ko je z leve strani sprožil Mitja Viler, Marko Ranilović pa je žogo odbil. V osmi minuti so domači povedli. Sintayehu Sallalich je v kazenskem prostoru s preigravanjem opravil prvi del naloge in po tleh podal do Damjana Boharjam, ta pa je akcijo dokončal s strelom pod prečko. Šest minut pozneje so domači vodili že z 2:0. Takrat se je med strelce vpisal Luka Zahović, ko je z drsečim startom v mrežo pospravil žogo po natančni podaji Dareta Vršiča in tako dosegel svoj tretji gol v sezoni.

Luka Zahović je dosegel tretji gol v sezoni.
Luka Zahović je dosegel tretji gol v sezoni. FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu je najprej Handanovića preizkusil Nikola Šafarić, nato je v 68.- minuti na drugi strani Ranilović ustavil poskus Boharja, v 75. minuti pa se je na semaforju zasvetilo 3:0. Kot je izvedel Viler, po podaji v sredino pa je Jean-Philipp Mendy premagal Zavrčevega čuvaja mreže. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Goričani zaustavil zmagoviti niz zmajev

Olimpijin niz zmag se je ustavil pri številki tri, Gorica pa je po uvodnih štirih porazih igrišče drugič zaporedoma zapustila nepremagana. V uvodu tekme so pobudo takoj prevzeli Ljubljančani, ki so imeli prvo veliko priložnost v 20. minuti. Najprej je Andraž Šporar močno sprožil z desne strani, goriški vratar Vasja Simčič je žogo odbil do Nika Omladiča, ki pa jo je iz bližine poslal čez vrata. Na drugi strani je v 24. minuti nase opozoril Dejan Žigon, ki je poskusil s strelom s "škarjicami", Aleksander Šeliga pa je žogo poslal v kot. Sledila je bolj ali manj enakovredna igra, v 44. minuti pa so domači znova zagrozili, ko je spretno z glavo streljal Šporar, a žogo poslal malo mimo cilja. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani do zaključnega strela prišel še Luka Majcen, a preslabo sprožil, da bi lahko Gorici, ki je pred tem sicer še nekajkrat izpeljala nevarne akcije, priigral vodstvo. Uvod drugega polčasa je bil v domeni Ljubljančanov, ki so si hitro priigrali kar nekaj priložnosti, med drugimi dvakrat Šporar, pa Aleksandar Rodić, v 63. minuti pa je s slabih 20 metrov močno sprožil Omladič, Simčič pa je žogo s konicami prstov odbil čez gol. Novogoričani so se večinoma zgolj branili, šele v 84. minuti je Sandi Arčon prišel do strela, a meril previsoko. Že v sodniškem dodatku je imel Arčon izjemno priložnost za zmagoviti zadetek, ko je bil po podaji Stephena Makinwe povsem sam pred Šeligo, imel veliko časa za pripravo na strel, a nato žogo poslal po sredini v naročje ljubljanskega vratarja.

Velenjčani po zaostanku do zanesljive zmage

Mile Ačimović in Aleksandar Radosavljević
Mile Ačimović in Aleksandar Radosavljević FOTO: Damjan Žibert
Novomeščani so povedli v deseti minuti. Josip Fuček je najprej podal do Martina Šabana, ta pa je žogo poslal na desno stran do Martina Kramariča, ki je bil povsem sam in žogo z lahkoto poslal v mrežo. Zatem sta s streli poskusila še Fuček in Danijel Rašić, a bila nenatančna. V nadaljevanju so se gosti bolj branili, Velenjčani pa so se trudili priti do izenačujočega zadetka, a jim igra v napadu nikakor ni prav stekla. Zato pa so Velenjčani izenačili v začetku drugega polčasa, ko je po visoki podaji Milana Kocića v kazenski prostor zadel Ivan Firer. Ta je v 63. minuti podal do Dragana Jelića, ki pa je bil premalo natančen. Popoln preobrat je knapom uspelo narediti v 65. minuti, ko je Klemen Bolha povišal na 2:1. Najprej je sicer Kocić po Firerjevi podaji zatresel prečko, potem pa se je po kotu v gneči pred vrati najbolje znašel branilec Bolha, ki je dosegel svoj prvenec v ligi.

V 68. minuti je dodatno vodo na Rudarjev mlin speljal Lamin Diallo, saj si je zaradi grobega prekrška nad Kocićem prislužil predčasno prhanje. Številčno premoč so gostitelji unovčili v 80. minuti, ko je Denis Klinar s približno sedmih metrov žogo poslal pod prečko po Kocićevi podaji. V 87. minuti je Krka na igrišču ostala le z deveterico, saj je drugi rumeni karton dobil Nikola Žižić zaradi prekrška nad Urošem Rošerjem. Rudarju so se nato ponudile številne priložnosti, a se mreža ni več zatresla.

Radomlje še naprej brez točk

Matic Kotnik je v Domžalah ohranil mrežo nedotaknjeno.
Matic Kotnik je v Domžalah ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Miro Majcen

Dinamična tekma bi se lahko odvijala povsem drugače, če bi bil v 25. minuti Dušan Stoijlković nekoliko spretnejši, saj je sam prišel pred gostujočega vratarja Matica Kotnika, a je bil ta v medsebojnem dvoboju uspešnejši. Sicer pa so bili pred in tudi po tej priložnosti gosti nevarnejši, predvsem Andraž Žurej je pomenil stalno nevarnost za domače branilce. Kar v prvem delu ni uspelo Žureju, je Benjaminu Verbiču, ki se je v 40. minuti po zmedi najbolje znašel v kazenskem prostoru in dosegel prvi gol na tekmi.

Kljub vodstvu se Celjani niso pomaknili v obrambo, boljši tekmec so bili tudi v drugem delu. Enej Lovrečič bi lahko v 56. minuti bolje reagiral, toda njegovo napako je v 72. minuti popravil Valon Ahmedi, ki je izkoristil podajo Tadeja Vidmajerja. Domači so tudi v drugem polčasu imeli nekaj obetavnih akcij, toda gola jim ni uspelo doseči. Za razliko od Štajercev, ki so si v končnici priigrali kar nekaj priložnosti, zadnjo je izkoristil Verbič.

Izid:
Olimpija - Gorica 0:0
Maribor - Zavrč 3:0 (2:0)
Bohar 8., Zahović 14., Mendy 75.
Rudar - Krka 3:1 (0:1)
Firer 50., 2:1 Bolha 65., Klinar 80.; Kamarić 10.
Luka Koper - Domžale 0:1 (0:0)
Živec 60.
Kalcer Radomlje - Celje 0:3 (0:1)
Verbič 40., 93., Ahmedi 71.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANTIŽABAR89
25. 08. 2014 11.46
+4
Ma kakšnih 300.. še 100 jih ni bilo žabci pač niso za šport...
Simon Zps
25. 08. 2014 01.35
+4
v torek spiplemo CELTIK!!!
pridnaov?ka
24. 08. 2014 21.33
-7
zahovič ml.....pogled v nebooo, na rokcah tatooo...
texranger
24. 08. 2014 21.19
+5
Mungos2
24. 08. 2014 20.32
+7
Dajmo Domžale !!!!
hoilongmai
24. 08. 2014 20.11
+14
skinte tte reklame če ne bom znoru!!
darkangel31
24. 08. 2014 20.10
-16
generalka pred petardo..kak se bom smejal v torek ko bo pusil mb
whatever girl mb 1
24. 08. 2014 20.35
+10
Če je pogoj, da se nasmeješ to, da bo Maribor pušil, ti svetujem, da si ogledaš kakšno komedijo. Definitivno se boš bolj zabaval. Lep pozdrav :))
štajerc55
25. 08. 2014 08.27
+1
Angel ti si pa res ne znaš izbrati trenutka za smejat !!!!
VJokPaNaDrevoMB
24. 08. 2014 17.42
+10
Stajerci007 : kje je zaj oni kekec iz lj iz prejšnjega tedna, ki je bluzo, kak je Olimpija pred MB na lestvici in sem mu napisal pozdrav iz 5. Mesta lige Telekom... ;-)
VJokPaNaDrevoMB
24. 08. 2014 17.47
+10
Unja.1 in aki10 al kak sta že onadva majstra...
texranger
24. 08. 2014 21.15
+7
Mariborrrrrrrrr
24. 08. 2014 11.18
+5
To maribor,ti si sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
devede
24. 08. 2014 10.07
-31
Je pa res,da je na kosarki 11.000 dus.Ljudje vedo,kaj je kvaliteta....Mb v nogometu to pac ni...
šmajser1
24. 08. 2014 10.59
+15
Hhehe....nevede.....si me pa nasmejal....hehe
Stajerci007
24. 08. 2014 11.23
+6
veš kaj pravijo o eni lastovki.... no .. sam si si odgovoril...
texranger
24. 08. 2014 21.25
+5
V tem krogu v MBju več gledalcev kot na ostalih 4ih tekmah skupaj. Devede?
beka-mb
24. 08. 2014 09.52
+35
Mene zanima kje so zdaj tisti, ki imajo toliko za povedat o huliganih, da zaradi njih ne grejo z družino na tekmo. Zdaj, ko Dragonsi bojkotirajo, kje so zdaj vse te družine?
beka-mb
24. 08. 2014 09.53
+19
Stajerci007
24. 08. 2014 11.23
+14
dugi159
24. 08. 2014 17.31
-4
Ja res ocitno niso huligani krivi da ni obiska ampak kvaliteta nogometa, velja za vse klube ce se pa pred usakim samskim domom igra bolsi fuzbal
Fugu
24. 08. 2014 09.40
-13
Alexey-x
24. 08. 2014 10.07
+10
štajerc55
24. 08. 2014 10.16
+7
VJokPaNaDrevoMB
24. 08. 2014 17.57
+5
Mariborrrrrrrrr
24. 08. 2014 09.02
+7
To maribor,ti si sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
THE ONLY ONE
24. 08. 2014 08.50
+16
tribune v stožicah samevajo, a v ljudskem vrtu 2500 gledalcev! tolko se jih zbere v stožicah na 10 tekmah
viola71
24. 08. 2014 08.54
+9
dugi159
24. 08. 2014 17.37
-5
Ne me basat silen obisk dva jurja pa pou ja ha ha tolk jih pride na odbojko v tivoli aja pa se to k se vam userje uvrstit v ligo evropa no prvic k noute prvaki vas bom uprasu po obisku je pa res da u mariboru itak nimas drug it
texranger
24. 08. 2014 21.17
+7
pogan
24. 08. 2014 08.39
+7
Šimundža bo moral drugače sestaviti ekipo od prve minute in drugače narediti taktiko za celtic. od začetka tekme morajo špilati mendy, zahovič mlađi in Salalich, pa bo Liga prvakov v mariboru....
dugi159
24. 08. 2014 17.55
-4
Simundza dobi par jurjev namesec ti pa tle pametujes ce bi bil ti tolk dober nebi tle gor pisu
dule100
24. 08. 2014 08.12
-7
Vsak enega bodo nesli domov !
Goooooooool!!!
24. 08. 2014 02.53
+11
maribor se špara že cel začetek sezone v ligi zaradi teh pomembnejših ekem, to je videt na daleč
šmajser1
24. 08. 2014 00.37
+9
BRAVO MB.MARIBOR SAMPION!
?ikitita
23. 08. 2014 22.59
+26
Kdaj bo spet naslednji koncert v stozicah?
Goooooooool!!!
24. 08. 2014 02.48
+13
Padra
23. 08. 2014 22.52
-27
na škotskem pa 5 - 0 za zelene........................................