Nogomet

VIDEO: Olimpija in Maribor do gladke zmage, Domžalam le točka v Velenju

Domžale, 28. 02. 2015 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.J./STA/B.B.
Komentarji
47

Nogometaši v prvi ligi so začeli spomladanski del sezone. Na sporedu so tekme 22. kroga. Olimpija je gostovala pri Radomljah in visoko slavila s 4:0, vodilne Domžale so v Velenju osvojile le točko (0:0). Do gladke zmage so prišli tudi prvaki iz Maribora, ki so deklasirali Gorico (5:1).

Več videovsebin
  • Maribor pomladanski del sezone začel silovito
    01:27
    Maribor pomladanski del sezone začel silovito
  • Vrhunci tekme Rudar - Domžale
    02:31
    Vrhunci tekme Rudar - Domžale
  • Vrhunci tekme Radomlje - Olimpija
    02:59
    Vrhunci tekme Radomlje - Olimpija
  • Vrhunci tekme Maribor - Gorica
    03:32
    Vrhunci tekme Maribor - Gorica

Čeprav so bili Radomljani edina prvoligaška ekipa, ki je v pripravljalnem obdobju na vsaki tekmi zatresla mrežo tekmeca, pa je v prvem spomladanskem ligaškem obračunu pokazala vse prej kot strelsko navdahnjeno igro. Ljubljančani so bili večino tekme boljši tekmec in z dvema goloma Andraža Šporarja zasluženo zmagali na svoji 200. prvoligaški tekmi v svoji "novi zgodovini". Olimpija se je z enajsto zmago zadržala v stiku z vrhom, medtem ko Radomlje po 17. porazu tičijo na dnu lestvice. Olimpija je bila tista, ki je imela v prvem polčasu pobudo in bila nevarnejša za tekmečev gol. Sprožila je kar nekaj strelov proti vratom domačih, najnevarnejša pa v 26. in 28. minuti. Najprej je iz prve poskusil Miha Zajc in zadel desno vratnico, dve minuti za njim pa je isti del okvirja zadel še Darijan Matić s strelom z roba kazenskega prostora. Domači resnejšega poskusa niso sprožili, večinoma so na svoji polovici zapirali poti proti svojemu golu.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert

V uvodu drugega polčasa so za nameček ostali še brez izključenega branilca Jureta Balkovca, ki je dobil svoj drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Maticem Finkom. A to Olimpiji vsaj v naslednjih minutah ni pomagalo, saj si ni ustvarila nobene priložnosti. A le do 67. minute, ko je z leve strani lepo podal Zajc, Andraž Šporar pa je z močnim strelom po tleh zadel za 1:0. Le nekaj trenutkov pozneje so Ljubljančani vodili že z 2:0, saj je Žan Cankar s strelom z glavo zatresel lastno mrežo po Zajčevi podaji iz kota. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 84. minuti, ko je po podaji Nika Kapuna z glavo zadel iz zagrebškega Dinama posojeni Kruno Ivančić. Piko na i je v 90. minuti postavil Šporar s svojim drugim zadetkom na tekmi, ko je v prazno mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od vratnice po strelu Luke Gajića.

Domžalčani z igralcem več niso našli poti do gola

Domžalčani so v Velenju naleteli na ostre tekmece, ki so posledično že v prvem polčasu ostali brez Nemanje Stjepanovića. Ta je ob koncu polčasa zaradi prekrška nad novincem v domžalskem dresu Matejem Eterovićem dobil drugi rumeni karton in končal tekmo. Že pred tem so imeli Domžalčani nekaj več od igre in več pravih priložnosti. V šesti minuti je Eterović sprožil s prostega strela, z dobro obrambo pa se je izkazal vratar Matjaž Rozman. V 18. minuti so domači zagrozili prek Ivana Firerja, ki je s strelom z glavo namučil Nejca Vidmarja.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert

Zadnji dve večji priložnosti polčasa sta pripadli gostom, v 24. minuti je še en novinec v Domžalah Matic Črnic prišel sam pred Rozmana, a se ta ni dal po strelu iz težkega položaja. V 39. minuti sta novinca Črnic in Dejan Trajkovski izigrala Rudarjevo obrambo, do strela je prišel slednji, Rozman pa je bil zanesljiv. V drugem polčasu je bilo priložnosti še manj, domači so kljub igralcu manj zdržali vse poskuse gostov. Ti so najprej zagrozili v 49. minuti, ko je Veljko Simić z 20 metrov poslal žogo malo mimo levega zgornjega kota domačih vrat. Sledilo je obdobje brez prave nevarnosti za ena in druga vrata, v zadnjih desetih minutah pa sta Darko Zec in Alen Ožbolt žogo poslala v Rozmanovo naročje, Žan Majer pa je dvakrat malce premalo natančno meril.

Mariborčani v zaključku povsem strli odpor gostov

Domači so povedli že v prvi pravi akciji na tekmi. Agim Ibraimi je po tleh podal v kazenski prostor do Daliborja Volaša, ta se je po mnenju sodnikov izognil prepovedanemu položaju in z desetih metrov rutinirano zadel za 1:0. V teh trenutkih se je zdelo, kot da bo šlo za bolj ali manj enosmerni promet, posebej ko je v 15. minuti zagrozil še Petar Stojanović s strelom s 14 metrov. Uspešno je posredoval Alberto Gallinetta. Novogoričani, tudi v tem delu sezone igrajo s pisano mednarodno zasedbo, pa so po odprti igri izenačili v 29. minuti. Iz Juventusa posojeni Vikintas Slyvka je podal v kazenski prostor, obetavni Blessing Eleke pa si je pripravil prostor za strel in žogo ob desni vratnici poslal v mrežo. V 42. minuti so znova zagrozili domači. Po podaji novinca Erika Janže v kazenski prostor je do strela prišel Ibraimi. Gosti so strel blokirali, od Luigija Palumba se je žoga odbila v prečko. Le minuto pozneje so državni prvaki znova povedli, spet je bil strelec Volaš. Žoga se je precej srečno znašla pri njem, odbila se je namreč od kolena Solomona Enowa točno do mariborskega napadalca, ki je bil sam pred goriškim vratarjem in ga premagal.

Agim Ibraimi
Agim Ibraimi FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu se je najprej izkazal Gallinetta po Ibraimijevem strelu, v 63. minuti pa je na drugi strani Amel Džuzdanović z roba kazenskega prostora meril premalo natančno. Novogoričani so sicer igrali pogumno, na trenutke pritiskali, a v trenutkih najbolj obetavne igre gostov je domače vodstvo povišal Luka Zahović. Ta je namreč v 81. minuti z lobom z več kot 20 metrov ukanil goriškega vratarja. Na 4:1 je le nekaj trenutkov pozneje in le nekaj trenutkov po vstopu v igro povišal izkušeni Marcos Tavares, ki je žogo v padcu poslal pod prečko, končni izid pa je v izdihljajih tekme s svojim tretjim zadetkom postavil Volaš.

Novomeščani odlično začeli drugi del sezone

Gledalci so v prvem polčasu spremljali kar razburljivo predstavo s kar nekaj priložnostmi, prvi pa je resno ogrozil vrata Zavrčev Jure Matjašič, ki je v 28. minuti s strelom z glavo zadel prečko. Pet minut pozneje so domači povedli, ko je po podaji Josipa Fučka v kazenskem prostoru do strela prišel Marin Perić in v drugem poskusu premagal Marka Pridigarja. V 36. minuti so domači po drugem rumenem kartonu Nikole Žižića ostali z igralcem manj, a kljub temu v izdihljajih polčasa podvojili prednost. Leo Ejup je namreč izvrstno izvedel prosti strel in zadel s približno 30 metrov. V drugem polčasu so bili razumljivo več pri žogi gosti, saj so si čim prej želeli znižati zaostanek. A do prave priložnosti jim domači dolgo niso pustili. Vse do 78. minute, ko je Bojan Đukić zadel prečko. Zavrčani so ves čas napadali, gostitelji pa bolj ali manj čakali na protinapade. V 86. minuti je dvakrat za Haložane poskusil Tomislav Kiš, a je bil obakrat na mestu Tomislav Pelin. Že globoko v sodniškem dodatku pa je Zavrč doživel nov šok, saj je Urban Kramar po podaji Fučka, nekdanjega igralca Zavrča, s strelom z glavo povišal na končnih 3:0.

Izidi:
Rudar - Domžale 0:0
RK: Stjepanović (Rudar)/45.
Radomlje - Olimpija 0:4 (0:0)
Šporar 66., 90., Cankar 69./ag, Ivančić 83.
RK: Balkovec (Radomlje)/53.
Maribor - Gorica 5:1 (2:1)
Volaš 3., 43., 90., Zahović 81., Tavares 86.; Eleke 29.
Krka - Zavrč 3:0 (2:0)
Perić 33., Ejup 45., Kramar 90.
RK: Žižić (Zavrč)/36.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soba666
02. 03. 2015 11.17
+4
ja kaj naj rečem kot - Dobrodošel doma, Volaš!!!
GuzutiHrzantes
01. 03. 2015 21.57
+7
ko pa ftrgamo te pa ftrgamo...petarda...hahaha
Mungos2
02. 03. 2015 08.15
-4
glej ovega
02. 03. 2015 09.59
+4
ko pa ftrgamo pa res ftrgamo! *** MARIBOR****
Mungos2
01. 03. 2015 10.10
-2
DAJMO DOMŽALE !!!!!
GuzutiHrzantes
01. 03. 2015 21.56
+2
drimtim
01. 03. 2015 08.40
+4
res je težko premagat nemotivirane igralce
texranger
01. 03. 2015 12.44
+6
lovesosa
01. 03. 2015 02.40
+3
ja ta olimpija je uradno ustanovljena leta 2005. ampak lahko se pa nehate sprenevedat da to ni ista olimpija, ker klub je več kot samo kup papirjev. ja bolši ste od nas v zadnih letih(je splošno znano), ampak poglejte dejstvo da medtem ko ste vi delali po načrtu da bi prišli kamor ste zdaj, smo se mi plazili iz 4 lige.
badi 27
01. 03. 2015 07.35
+3
Pol pa vrnite svoje stare dolgove ce ste isti klub. To pa ne, pri tem ste pa novi klub. Odlocite se ze enkrat, ali bote tudi tu tak po starem ljubljanskem mi smetano ostali pa ce bo kaj ostalo
lovesosa
01. 03. 2015 12.01
+1
od malega hodim na tekme olimpije in nebenega dolgova nisem ustvaril, naj ga poravna tisti ki ga je.
CURVANORD Zanetti
01. 03. 2015 12.23
+1
Lepo da ze od malega hodis na tekme,ko bi le bilo vec gledalcev na stadionih,zalostno je to da vase stozice samevajo,vec gledalcel vec motivacije za igralce,boljsa igra in to je tudi pol dobra reklama za sponzorje.
lovesosa
01. 03. 2015 02.32
+3
vesel sem za šporarja in olimpijo,upam da pride poleti dobra ponudba. In če bo zahovič mlajši igral za reprezentanco bo imela slovenija dober napad v nekaj letih
wdwwolf
01. 03. 2015 00.50
+7
bravo MARIBOR, pravi šampioni in ponos slovenskega klubskega nogometa, pa s tem ne mislim nič zaničevalnega do ostalih klubov, ki se trudijo v teh težkih kaotičnih razmerah brez pravih finančnih sredstev, je pa MARIBOR tisti, ki jim je lahko za vzgled da se da, POSAVJE diha z MARIBORČANI
orkus
28. 02. 2015 18.40
+5
pika pika pikica, to bo lepa slikica, ko bodo Jankovič and drugovi spet živce zgubili.
PVSK
28. 02. 2015 18.24
+44
Vijolčna je ljubezen večna! Maribor že koraka proti naslovu prvakov. Ni kar tako premagati druge najuspešnejše ekipe v zgodovini 1. SNL. Lepo pa je videti v kako dobri formi sta Volaš in N'Diaye ki bosta zagotovo ena glavnih orožij v drugem delu prvenstva. Mi smo svoje opravili zdaj je na potezi Celje.
aki10
28. 02. 2015 18.31
-50
Hahahahahahahahahaha ker provokator z izjavo 2. najuspešnejša ekipa v zgodovini SNL phahahahahhahahahaha
PVSK
28. 02. 2015 18.32
+47
Zakaj pa provokator? Gorica ima 4 naslove prvakov in še nikoli ni izpadla iz prve lige... A se slučajno motim?
texranger
28. 02. 2015 19.11
+18
Kaj je kaki? Si mislil, da so Domžale drugi najuspešnejši klub 1.SNL?
smoki?
28. 02. 2015 19.35
+15
ne bodi prehiter z naslovom...postopoma....sicer pa lepa zmaga...lep gol Zahota
aki10
28. 02. 2015 20.17
-15
Sej Olimpija ima tudi 4 naslove, samo to pod Pohorjem ali pozabljate ali pa nočete omenjati ;) PS: Gorici svaka čast, bojim pa se kot je komentator danes rekel, da se zna zgoditi najhuje v NG glede na stanje v klubu, kar pa si ne bi želel.
PVSK
28. 02. 2015 20.57
+17
Očitno ti ta močvirniški smog že vdarja v glavo... pa ta olimpija a kateri ti govoriš ni osvojila še nič saj je bila ustanovljena leta 2005. Če pa primerjaš staro pa ima kot že rečeno Gorica več nastopov v slovenski ligi in je opravičeno drugi najuspešnejši klub. Žabci ste očitno tak zakompleksirani z Mariborom da mislite da vas moremo stalno omenjati hahaha
Widzew&V89Maribor
02. 03. 2015 15.17
ona olimpija je na smetiscu zgodovine, mi bi tudi lahko bli samo smo se odlocili za drugo pot odplačali puf in smo zdaj redni udelezenci evropskih lig, vi pa nemorete niti v evropo, dragonsov ni na stadionu,,,,, itd drugi dinamo zg z razliko da oni osvojiijo vse, vi pa ste sluzbeno brez lovorike,,,, poglej si kaj o olimpiji pise na wikipedii in sicer da si tale nova olimpija lasti uspehe propadle,
Widzew&V89Maribor
02. 03. 2015 15.17
pa jas nebi izpostavljal teh 4 naslovov, ker ce ste ze neem kaj te bi jih mogli met 12 tak kot mi btw
šmajser1
28. 02. 2015 18.18
+20
MARIBOR SAMPION!!!!CESTITKE ZA LEPO IGRO!!
glej ovega
28. 02. 2015 18.16
+26
Ndiaye pa kapo dol! Danes dalec najboljsi !!
glej ovega
28. 02. 2015 21.23
+3
carli17
28. 02. 2015 18.10
+21
MB -GO = 5:1 HALOOOOOOOOOOOOOO
aki10
28. 02. 2015 20.22
-4
Kaj je tu čudnega dat 5 golov ekipi, ki ne ve, če bo čez 2 tedna sploh še igrala SNL...
carli17
01. 03. 2015 09.23
+4
ja tvoji niso mogli dat golA rADOMLJAM DOKLER NI SODNIK ENEGA VUN VRGO OD RADOMELJ SI TO POZABO POKAKANI
Bravo1312
28. 02. 2015 18.05
+23
maribor je zmagal 5:1 vi najbolj obiskana spletna stran, in tudi najbolj povrsna!!!!
CURVANORD Zanetti
28. 02. 2015 18.03
+31
Zvoncki so znanilci pomladi,v nogometu pa VIJOLICE,bravo Maribor!!!!!!
aki10
28. 02. 2015 18.33
-32
PHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA znaš nasmejat ljudi :) si razmišljal, da se prijaviš za stand up??
CURVANORD Zanetti
28. 02. 2015 19.08
+10
Ni potrebe po dodatnem zasluzku ti pa kar izvoli primankuje komediantov
Barca17 1
28. 02. 2015 17.58
+27
MARIBOR ŠAMPION !!!! prva tekma za volaša in že hattrick, sploh v zadnjih 10 min so jih razpokali. Čestitke mariboru
Barca17 1
28. 02. 2015 18.24
+23
Pa še lep lob zahoviča in iznajdljivost tavaresa
soba666
02. 03. 2015 11.15
+1
ko je na tleh ne obupa, vjilolčni bojevnik
aki10
28. 02. 2015 17.58
-15
Bravo Olimpija!
provokatorr
28. 02. 2015 18.16
+25
bravo, radomlje ste napokali. selo z 200 prebivalci. res čestitke.
Smeljo
28. 02. 2015 18.24
-14
aki10
28. 02. 2015 18.32
-15
Maribor Radomelj jeseni ni mogu tko lahko premagat ;)
gapiwasted
28. 02. 2015 18.56
-9
Itak k pa en napiše bravo olimpija pa takoj minusi sej se vid da mariborčani žvite sam za nogomet lohka se primerjate z angleži negativn folk u tri *****
aki10
28. 02. 2015 20.20
-6
Tale forum 24ur so okupiral štajerci, itk pametnejšga nimajo za delat kt doma viset po cele dneve pa na forumih zdravit frustracije in komplekse do Olimpije in Ljubljane, sej razumem ;)
šmajser1
28. 02. 2015 21.46
-1
lovesosa
01. 03. 2015 02.48
+3
ljublančan štajercom: tko kot je tupac rekel: če sem vas vznemeril, se ne živcerat, ampak nikol ne pozabt da bog še ni končal z mano
provokatorr
28. 02. 2015 17.04
-1
a maribor danes ne igra?? ali pisunčki e vidite tako daleč, da bi vam bilo vredno napisati rezultat državnega prvaka???
AscencxC69
28. 02. 2015 16.57
+12
Če ne gledaš slovenske lige ter ne poznaš igralcev, dobiš občutek kot da je Ivan dal avtogol :P