Nogomet

Kapetan Jokić verjame v preobrat, Kampl (zaenkrat) ostaja v Nemčiji

Predoslje, 08. 10. 2018 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
14

Slovenska reprezentanca se je v znova v oslabljeni postavi zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na tekmi lige narodov, in sicer proti Norveški v soboto v Oslu in proti Cipru v Ljubljani tri dni pozneje. Na zboru ni poškodovanih Tima Matavža, Jasmina Kurtića, tudi Jana Oblaka, vprašljiva sta nastopa Kevina Kampla in Benjamina Verbiča.

"Slovenski reprezentant Kevin Kampl se zaradi bolezni danes ni pridružil reprezentančnemu zboru na Brdu. Kampl je med vikendom sicer odigral en polčas za svoj klub, v drugem pa svojim soigralcem ni več pomagal. Njegovo zdravstveno stanje se je poslabšalo, Kampl pa bo do nadaljnjega ostal v Nemčiji. Zdravniška služba reprezentance bo v vsakodnevnem stiku z Leipzigom, v kolikor se njegovo stanje izboljša, pa se bo Kevin pridružil reprezentančnim soigralcem," so pozno popoldne sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Vezist Spala Jasmin Kurtić ima zlomljeno roko, napadalec Vitesseja Tim Matavž pa nogo. Položaj Jana Oblaka je tak kot na prejšnjem zboru, z nekaj težavami je na zbor prišel Benjamin Verbič, ki ga čaka še pregled reprezentančne zdravniške službe, viroza pa je načela Kevina Kampla, tako da v slovenskem taboru še čakajo vesti iz Leipziga.

Tako kot vedno pa je tudi tokrat zraven kapetan Bojan Jokić. Ta pravi, da so se že v preteklosti soočali s takšnimi situacijami, ko rezultatsko ni šlo.

Čim prej vrniti izgubljenih šest točk
"Vemo, da se mora vsak posameznik zamisliti in dati še kak odstotek več in se bo obrnilo posledično na pozitivno stran," meni Jokić. Slovenija je uvodni tekmi Lige narodov izgubila z 1:2, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh s Ciprom.

Jokić (desno) na fotografiji z dolgoletnim soigralcem Milivojem Novakovićem, ki je zdaj del strokovnega štaba NZS.
Jokić (desno) na fotografiji z dolgoletnim soigralcem Milivojem Novakovićem, ki je zdaj del strokovnega štaba NZS. FOTO: Ervin Čurlič

"Res je, da je bila proti Bolgariji veliko boljša tekma z naše strani kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti," pravi Jokić, ki kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

Mogoče pa 'eksplodiramo' ...
"Lahko obljubim, da bomo dali še več in da bomo poskusili ta rezultatski trend obrniti. Vedno pravim, da če že prejmeš zadetek, moraš dati dva, če ga ne dobiš, pa moraš dati vsaj enega in zmagati. Moramo biti pravi. Mogoče pa 'eksplodiramo' na eni tekmi in se bo vse postavilo na svoje mesto. Nogomet je res nepredvidljiv, zato vedno verjamem v dobre stvari," še pravi izkušeni bočni branilec.

Prihod Kevina Kampla na tokratni zbor je še vedno zavit v tančico skrivnosti.
Prihod Kevina Kampla na tokratni zbor je še vedno zavit v tančico skrivnosti. FOTO: AP

Njemu nikoli ni bilo težko priti v izbrano vrsto, kot poudarja, bi moral tako razmišljati vsak.

BOJAN

Pokazati, da so pravi
"Vsak igralec, ki pride v reprezentanco, mora vedeti, kako pomembna je, koliko igralcev je gradilo njen kult. Vedno je treba biti pripravljen, tudi ko ne gre. Treba se je po domače 'stepsti', samo da se iztrži pozitiven izid. Mislim, da smo kakovostnejši od Cipra, ampak tega nismo pokazali na terenu. Pomembno je, da to vrnemo na igrišče in pokažemo, da smo pravi," odgovarja Jokić.

Da so Slovenci kakovostnejši od Cipra, bržčas priznavajo tudi na tem sredozemskem otoku. Drugače je z Norvežani, ki so jih Slovenci premagali le enkrat.

Norvežani boljši kot ob zadnjem snidenju
"Mislim, da smo zadnjo tekmo v Oslu izgubili v zadnjih trenutkih po enajstmetrovki, doma pa smo jih premagali s 3:0 in če bi tako igrali, bi jih tudi tokrat ugnali. Mislim, da imajo boljšo reprezentanco, kot so jo imeli takrat, so mlajši, polni elana, ampak tudi mi dobro delamo, ampak v tem trenutku nismo pravi. Proti Norveški pa upam, da bomo," dodaja kapetan ruske Ufe.

SLOVENIJA

Po dolgi bolezni še ne bo povsem pravi Josip Iličić, ki pa je že dobil nekaj malega igralnega časa pri svoji Atalanti, pomembno pa je, da so ga vsi sprejeli z odprtimi rokami.

Ilićić potrebuje pomoč
"Mislim, da je prišel v pravem trenutku. Vsi bomo pričakovali od njega, da bo naredil nekaj izjemnega, ampak pri tem mu moramo pomagati. Potem bo tudi on pravi. Res ga dolgo časa ni bilo, ampak je pa pravi vodja," pa je Iličičevi vrnitvi v izbrano vrsto povedal Jokić.

JOSIP

Slovenija, 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Norveško, ki je 52., doslej pomerila sedemkrat, enkrat je zmagala, petkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno. S Ciprom, ki je 86. na svetovni lestvici, pa se je srečala devetkrat, petkrat je zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
08. 10. 2018 20.50
+3
Kdo se bo preobrnil, da bo preobrat?
mallonge
08. 10. 2018 20.38
+1
Kaj pa pravi predsednik Mujolapetanović?
mallonge
08. 10. 2018 20.36
+3
A je Kavčič že našel logopeda?
Norbert
08. 10. 2018 19.43
+6
Se že veselim PONOVNE polomije.. Bravo OBLAK, KAMPL in vsi drugi zvezdniki, ki ste pod narekovaji poškodovani! Prav imate da ignorirate ba_ndo NZS in druščino. Mijatović in Company (Kavčič in desna roka Srečko) so uničli vse kar je bilo od slovenskega nogometa. Kje imate pamet - kaj vam lahko še kdo bolj očitno pokaže da je že 2 leti prepozno od kar bi morali oditi! SRAMOTA kaj delate iz SLO nogometa.. V stožicah pa bo tokrat več igralcev kot navijačev. Mijatović pripelji čim več svoje dr_hali zraven, da vas bo mogoče več kot igralcev! Še enkrat SRAMOTA!!!!
sodelujem
09. 10. 2018 12.07
+1
Slo nogomet se uničuje kar sam. Igralci sposobni laufat 15 minut pa konec. Katanec in Oblak sta zahtevala od igralcev--da igrajo,ne da se igrajo.En da dva gola pa je že oho ho pa še kaj....Prepočasno-preleno vse skupaj. Vaški klub bi igral za gajbo pira bolje.!
stajerc3
08. 10. 2018 18.54
+4
dr. Keka nazaj pa bo takoj en problem manj
Lordrok
08. 10. 2018 17.49
+1
Proti vam fanje osebno nimam nič ! Me pa kot reprezentanca nekako ne prepričate in ne gojim nekega posebnega zaupanja ! Preveč medlo ,brez želje in brez nekega nacionalnega naboja se igra zadnje čase. Za vrašati se je kdo je kriv za vse ampak definitivno pa ne mi navijači. Igralci in strokovni štab se bo mogel resno vprašati pred naslednjimi kvalifikacijami, ker osebno mislim da so te že ušle .
eskil
08. 10. 2018 16.55
+7
Jaz pa ne verjamem v čudeže in tako tudi ne v morebitno eksplodiranje reprezentance. Če ustvariš problem, ga ne moreš reševati z enako miselnistjo, kot si ga ustvaril. Zato je potrebno TAKOJ zamenjati selektorja. Posloviti se od večino trenutnih reprezentantov, pozabiti na legionarjeČe nekdo enkrat odkoloni sodelovanje v reprezentanci, potem to stori za večno. V boj pa poslati klene SLOVENSKE fante. Iz vsakega kluba slovenske lige vpoklicati najboljše in jim dati priložnost.kot je. Saj več kot izgibiti ne morejo. Bo pa dobra baza za upanje v prihodnost. V glavo jim pa vbiti, da se ob igranju SLOVENSKE HIMNE, primejo čez ramena in na ves glas pojejo..... Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan. Ne pa da jim po glavah takrat roji Bila mi je jedna topla zima, zima koju neću zaboravit.... Najptej pa je seveda potrebo zamenjati predsednika, to vse skup ni nič.
kapljač1
08. 10. 2018 16.38
+4
milivoje Novakovič bi v špici kamot še lahko zaigral
kolbek460
08. 10. 2018 16.36
+14
Še en fijasko v oslu...
transs
08. 10. 2018 16.14
+6
A se tudi ta pripravlja za včlanitev v stranko.....floskule je že začel prodajat!
Da se mene pita..
08. 10. 2018 16.05
+8
Od tega jokica ni blo nikol neke velike koristi.
poserjemsenavas
08. 10. 2018 16.03
+14
komaj čakam tiskovno selektorja, baje da bodo podnapisi
dajno
08. 10. 2018 15.52
+8
Najbolje bi bilo da odstopis skupaj s selektorjem