Nogomet

VIDEO: Neymar se je poigraval s Strasbourgom, Diarra v bran kritiziranemu trenerju Emeryju

Pariz, 18. 02. 2018 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Paris Saint-Germaina podpira trenerja Unaija Emeryja, je po visoki ligaški zmagi nad Strasbourgom (5:2) v soboto zatrdil novinec v pariških vrstah Lassana Diarra. PSG se je pobral po razočaranju v Ligi prvakov, kjer jih je madridski Real sredi tedna premagal na prvi tekmi osmine finala.

Trener Unai Emery se je po precej visokem porazu na Santiagu Bernabeuu (1:3), po katerem Parižane čaka težko delo v boju za četrtfinale Lige prvakov, spet znašel na udaru kritik. Baskovski strateg je na klopi v Madridu pustil Angela Di Mario in kapetana Thiaga Silvo, Real pa je slavil z goli Cristiana Ronalda in Marcela. PSG se je pred povratnim dvobojem, ki bo na začetku marca na Parku princev, vrnil na domačo zelenico in s petardo odpravil Strasbourg.

Slavje francoskih podprvakov po edinem zadetku, ki ga je v Madridu prispeval Adrien Rabiot.
Slavje francoskih podprvakov po edinem zadetku, ki ga je v Madridu prispeval Adrien Rabiot. FOTO: AP

Predstava vodilnega moštva Ligue 1 ni bila tako prepričljiva, kot kaže izid, Strasbouržani so v šesti minuti celo povedli prek Jeana Aholouja, a je že v enem naslednjih napadov izid poravnal Julian Draxler. Nemec je bil v Madridu med rezervisti, tokrat pa je začel obračun, ki so ga z zadetki obogatili še Edinson Cavani (dvakrat), Neymar in Di Maria. Še v 67. minuti je bil izid "samo" 3:2, zadel je Stephane Bahoken, a je nato v 73. in 79. minuti Cavani, eden osmoljencev derbija z Realom, odločil tekmo.

Cavani: Vrhunske ekipe držijo skupaj v težkih trenutkih
"Vsi podpirajo trenerja," je v pogovoru za Canal+ v bran strategu Emeryju stopil novinec Lassana Diarra. "Vemo, kaj se je zgodilo na prvi tekmi, in vemo, kaj moramo storiti na povratni. Sporočilo je preprosto: zmaguješ skupaj in izgubljaš skupaj. PSG je klub z izkušnjami, zato se bomo primerno pripravili na povratni obračun. Želeli smo se vrniti na zmagovita pota proti Strasbourgu, in to nam je uspelo. Preden začnemo razmišljati o Realu, nas čakajo še druge tekme."

PSG je z zmago prednost na vrhu lestvice povečal na 12 točk, tudi Cavani pa je takoj po tekmi že pogledoval proti marčevskemu snidenju z Realom, ko bodo imeli Parižani priložnost za maščevanje.

"Bilo je nekaj napetosti, a to je nekaj običajnega," je o sredinem neuspehu povedal urugvajski napadalec. "To je zdaj preteklost, to moramo pustiti za seboj in še naprej delati skupaj, zavedajoč se, da je edini način za napredovanje ta, da ostanemo skupaj in zmagujemo kot ekipa. Držimo skupaj, smo ekipa in mislim, da vrhunske ekipe držijo skupaj v težkih trenutkih. Samo v primeru, da deluješ kot ekipa, lahko osvojiš pomembne naslove," je dodal najboljši strelec v zgodovini kluba.

PSG je po vodstvu gostov stvari hitro postavil na svoje mesto:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Emery je po sobotni zmagi samozavestno napovedal, da bo njegovo moštvo v Ligi prvakov naslednji mesec prikazalo dobro predstavo, spet pa je vse skupaj opomnil na vpliv sodnikov, ki so po njegovem mnenju krojili razplet v Madridu.

"Ekipa je pripravljena kljub sredinemu rezultatu. Prepričan sem, da bo naša predstava na povratnem dvoboju dobra," pravi baskovski trener. "Vsi vedo, da smo močnejši doma. Vseeno pa ni odvisno le od nas: sodniške odločitve bodo prav tako vplivale. Po sredi je bilo pomembno zmagati. Ekipa ohranja dobro formo doma, in to nam bo omogočilo dobro in umirjeno pripravo na, med drugim, tekmi z Marseillom in Realom," je dodal nekdanji trener Almerie, Valencie, moskovske Lokomotive in Seville. 

"Real smo omenjali v slačilnici. Igralci se spominjajo, seveda. To je nekaj običajnega. Pomembno pa je bilo govoriti o pozitivnih rečeh. Navijači morajo razumeti, da potrebujemo vse. Tri tekme, ki prihajajo, so zelo pomembne, bili bomo kar se da osredotočeni. Dobro je, da dvakrat igramo z Marseillom (v pokalu in prvenstvu, op. a.), zelo je močan."

Eden od Neymarjevih prodorov, ki ga je Brazilec na tekmi s Strasbourgom zaključil s podajo "no-look":

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aciviica
19. 02. 2018 08.46
+1
ha ha ha ,evo spet je najjači,k se je poigraval v jabi ligi....
Robert Flisar
18. 02. 2018 12.00
+3
in tile igralci strasbourga so izgledali na tej tekmi kot,popolni amaterji,ki bi danes začeli igrati nogomet,in kakšne napake so delali,to še v Slovenskih ligah ne vidiš.....lahko so ponosni nase
grevid
18. 02. 2018 11.57
+1
Ja v francoski ligi so lahko, ma ko pride liga prvakov je pa druga pesem. Mislijo da lahko kupijo vse z denarjem.
Robert Flisar
18. 02. 2018 11.51
+1
Neymar je prav dober za francosko ligo..Jaz sem tudi ob naslovu mislil,da je zabil vsaj 4 gole,in pretriblal vseh 11 igralcev,ampak to ni nič posebnega,in če vzameš v račun da je to francoska liga,sploh ni omembe vredna..ampak kaj pa pričakovati od 24 ur--in trenutno Monaco igra lepši nogomet,kot ta PSG in Monaco je tudi v petek zmagal z 4:0 in z fantastično igro in o tem 24urovci niso napisali nič--skratka mislijo,da bodo izločili Real-in kako mislijo to storit,z tako igro že ne,in če pogledamo resnico,Real je daleč od vrhunske forme--trenutno Real igra nekje 40 odstono od tega česa je zmožen,in so jih premagali z 3:1,a tile PSG-jevci mislijo,da jim Real v Parizu ne bo zabil gola..pa še Carvajal pride nazaj,ki je v ofenzivi močnejši kot Nacho..Za primerjavo samo poglejmo Napoli,ki poleg Juventusa nima konkurence v Serije A-a v ligi Europa doma izgubijo 1:3..a to nekomu ne pove nič--meni pa pove to razen Juventusa iz italijanske lige v Evropi drug nima kaj počet,tako je tudi iz francoske lige...Samo poglejmo koga je imel PSG za nasprotnike v skupinskem delu-Anderlecht-a sploh ste pogledali kako slab je Anderlecht,še Maribor je trenutno boljši..in te iz takim tekem jemljejo primerjave...upam da razumete kontekst...
Iniesta
18. 02. 2018 11.45
Dober je Ney, ni kaj ....
Kollerik
18. 02. 2018 11.35
+3
Glede na vrhunsko ekipo, ki jo ima....., jo Emery enostavno ni sposoben zadosti dobro voditi in to je dejstvo.
Maximus
18. 02. 2018 11.17
+1
Glede na naslov sm mislu, da je zabil vsaj 4 in ob tem preigral vsaj 15 igralcev. Tole je blo pa več sreče kot pameti. Pa ne da ne obvalada ampak vi res pretiravate.
alien8potnik
18. 02. 2018 10.40
+0
blablabla. toliko vika in krika. in že v naprej se "izgovarjajo" na sodnike. revčki bogatunski. dejstvo je, da si psg v madridu ni pripravil nekih priložnosti, razen ob zadetku. tisti strel cavanija, blokiran s strani branilcev reala,in tisti ne posebej nevaren strel mbpappeja, ki ga je navas z lahkoto ubranil. sem izpustil še kaj? potem pa pride asensio in jih potopi v sedmih minutah. brez velikih fanfar. brez kričanja, kako je asensio čudežni deček. mbappe menda je. no, v madridu ni bilo ravno ne vem kaj od njega. asensio ga je tako zasenčil, da je to prav neverjetno. res mi gre psg počasi na živce s tem napihovanjem. lp ne bodo zmagali, tudi če po čudežu izločijo real. tu je še kup drugih.angleži, barca. bo treba še vsaj milijardo investirat. pa še takrat vprašanje.adijo,psg.
Kollerik
18. 02. 2018 11.36
+4
Morda v drugi partiji PSG le doseže preobrat, toda to bo zelo težko. Enostavno imajo prebutastega trenerja in še kaj bi se našlo.
alien8potnik
18. 02. 2018 12.30
+3
ni nemogoče. ampak res niso tako strašni, kot se širokoustijo. bolj je vprašanje butastih napak rahlo butaste obrambe rm, kot česa drugega. sredino ima rm boljšo. napad pa tudi nič slabši, zgleda. če se le skup vzamejo. zidane še vedno forsira nemogočega benza, drugo pa kar dobro pelje.
Kollerik
18. 02. 2018 12.39
+4
Če bo Emery znal izkoristit maksimalo svojega moštva, ne pa da naprimer Do Mario drži celo igralni čas na klopi..potem zna biti še hudo za RM, toda kot sem že rekel, ne verjamem v to.