Nogomet

Pellegrini potrdil, da je Agüero poškodovan dosegel pet golov

Manchester, 08. 10. 2015 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjem obdobju so navijači na evropskih nogometnih igriščih priča izjemnim golgeterskim predstavam nogometašev, pa v ospredju nista Messi ali Ronaldo. Izjemen je bil pred časom Bayernov Lewandowski, zadnji junak pa je Cityjev Agüero.

Sergio Agüero je "eksplodiral" na tekmi Premier League, ko je na stadionu Etihad dosegel kar pet golov v 20 minutah igre. Zadel je v 42. minuti, v 49., 50., 60. in 62. minuti. Enako zanimiv je podatek, ki ga je po tekmi Newcastle Uniteda in Manchester Cityja (1:6), z novinarji delil strateg Cityja Manuel Pellegrini. Čilenec je dejal, da je Agüero še vedno malce poškodovan od tekme Lige prvakov. City je z 2:1 premagal nemško Borussio iz Mönchengladbacha, argentinski napadalec pa je takrat dobil udarec v nogo in poškodba še ni bila povsem sanirana. "Izgleda, da je imel odlično terapijo," se je pošalil Pellegrini, saj je Agüero med polčasom moral po zdravniško pomoč. "Ni bil še 100 odstoten, pomembno je bilo, da ne poslabša poškodbe. Potreboval je pomoč med polčasoma in to mu je kot kaže pomagalo. Vseeno smo morali paziti in sem ga zamenjal zaradi previdnosti, da si ne poslabša stanja," je še dejal Pellegrini.

Bayernov zvezdnik Robert Lewandowski je pred časom tudi petkrat stresel mrežo Wolfsburga v Bundesligi, a je za to potreboval le slabih deset minut. Je pa Agüero postal šele peti nogometaš s petimi zadetki na eni tekmi v zgodovini Premier league (od leta 1992). Zanimivo je, da sta med peterico dva igralca Manchester Uniteda. Pred njim je to uspelo Jermainu Defoeju (Tottenham), Alanu Shearerju (Newcastle United), Andrewu Colu in Dimitarju Berbatovu (oba Manchester United).

Sergio Agüero
Sergio Agüero FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.