Nogomet

Pep Guardiola: VAR ima zelo slab vpliv na trenerje

Manchester, 06. 11. 2023 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener aktualnih angleških in evropskih prvakov Pep Guardiola je spregovoril o tehnologiji VAR, ki je kljub temu, da je v svetovnem nogometu prisotna že sedmo sezono, iz tedna v teden ena glavnih tem novinarskih konferenc po tekmah.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

Španski nogometni strokovnjak Pep Guardiola je mnenja, da zmeda okrog odločitev tehnologije VAR slabo vpliva tako na trenerje kot tudi na sodnike. "V nogometu je prisotnih ogromno čustev, ki jih trener po tekmi v primeru, da pride do sumljive sodniške odločitve, težko zadrži v sebi," je povedal Guardiola.

Do omenjene situacije je nazadnje prišlo po minimalni zmagi Newcastla proti Arsenalu, ko je trener topničarjev Mikel Arteta dejal, da ga je sram, da je del lige, v kateri prihaja do takšnih napak.

Kljub temu, da je poraz Arsenala ekipi Manchester Cityja šel na roko v boju za vrh prvenstvene lestvice, je Guardiola povsem razumel odziv Artete, ki je v preteklosti v Manchestru deloval kot njegov pomočnik. "Vse skupaj je res težko razumeti. Tudi dejstvo, da so nekatera pravila VAR-a v angleški ligi drugačna kot v Ligi prvakov, je vprašljivo. Trenutno res ne vem, če VAR podpiram ali ne," je dodal 52-letnik.

Poleg video sodnika pa se Guardiola v zadnjih dneh sooča še z enim problemom. Prvi zvezdnik meščanov Erling Haaland je minuli vikend tekmo proti Bournemouthu zaradi poškodbe gležnja zaključil po 45 minutah, City pa že v sredo čaka nov obračun v Ligi prvakov. "Haaland mi je povedal, da se počuti veliko bolje, ampak treba se bo še pogovoriti z zdravniki. Zaenkrat še ne vem, če bo v sredo igral," je zaključil Guardiola.

Pep Guardiola in Erling Haaland
Pep Guardiola in Erling Haaland FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
07. 11. 2023 17.07
+5
Guardiola ima veliko srečo, da ni več v Španiji, kjer bi bil kar naprej šikaniran s strani VARa in rezervnega VARa belih madridskih režimcev. Sprašujem se, kako je mogoče, da tega že več deset letnega terorja Realovih sudij ne opazi recimo Čeferin?
stoj?kov
07. 11. 2023 20.16
+2
tako kot ne opazijo terorja nad čmariborčani...samo jokanje,spet fkrali...sojenje je takšno kot je...samo sprijaznit se treba...na koncu se štejejo točke...pa če si za real ali barco,ali olimpijo,čmaribor.
Kollerik
07. 11. 2023 21.40
+1
Za MB ne vem, bi prej rekel za Celje. Sicer se z realovim smrdljivim sodniškim terorjem v Španije ne more sprijaznit nihče, ki spremlja la ligo in ni bele farbe...
Pagliaccio 46
06. 11. 2023 20.02
+6
O prepovedanih položajih se po VAR-u ne debatira več in to je nekaj , kar je nogometu vzelo eno največjih krivic . Ostale je pa treba stvari tako doreči, da bo vsakemu sodniku jasno in da že sam vedel, kdaj bo sankcioniran za šlamparijo .
zapiramvamustaaa
06. 11. 2023 19.14
-15
Ja Pep je še Negreirin poba ne smemo tega pozabiti☝️Odkar je Var so se mu malo prekrižali načrti.
Sky85
06. 11. 2023 20.01
+11
Vidim da spet nabijaš v 3 dni.a angleske lige ne spremljaš?vrjet spremljas le barco in messija.kdo je lanski prvak v ligi prvakov?iz dneva v dan dokazuješ da si navaden trol
stoj?kov
07. 11. 2023 11.21
+5
St. Gallen
06. 11. 2023 19.03
+4
v Slo pa lahko recete: sodniki imajo vpliv na rezultate tekem NK Bezigrad