Nogomet

Po čistki, City začel z nakupi: Bernardo Silva za 50 milijonov evrov prvi član Pepove revolucije

Manchester, 26. 05. 2017 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu, da se je sezona angleške Premier League končala pred slabim tednom dni, so nekateri klubi že začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono. Manchester City se je tako ekspresno okrepil s perspektivnim nogometašem Bernardom Silvo, ki je v letošnji sezoni navduševal v dresu Monaca. Francozi so v letošnji sezoni celo prišli v polfinale UEFA Lige prvakov.

Bernardo Silva bo naslednjih pet sezon član Manchester Cityja.
Bernardo Silva bo naslednjih pet sezon član Manchester Cityja. FOTO: Twitter

Takoj po koncu sezone v angleški Premier League je vodstvo Manchester Cityja sporočilo, da klub zapušča nekaj izkušenih nogometašev. Tako se je zgodba na stadionu Etihad končala za Gaela Clichyja, Bacaryja Sagnaia, Jesusa Navasa, Pabla Zabaleto in Willyja Caballera, pod vprašajem pa je tudi prihodnost Yaye Toureja. Pep Guardiola je na klop sinje modrih prišel pred začetkom letošnje sezone in navijači, kot tudi lastniki kluba, so pričakovali veliko. A katalonski strateg je prvič v karieri trenersko sezono končal brez lovorike. Edina svetla točka letošnje sezone je uvrstitev v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. To so si meščani priigrali z osvojitvijo tretjega mesta v prvenstvu. In s tem, da imajo zagotovljen nastop v skupinskem delu Lige prvakov, so si tudi zagotovili, da lažje pripeljejo nove in odmevne okrepitve. 

In prva je že prispela. City in Monaco sta se namreč dogovorila za prestop izjemno nadarjenega portugalskega vezista Bernarda Silve. Ta je v letošnji sezoni opozoril nase, ko se je z Monacom celo uvrstil v polfinale elitne Lige prvakov, kjer je na koncu moral priznati premoč Juventusu. Francozi so v osmini finala izločili prav City in tam je očitno s svojimi predstavami Silva prepričal Guardiolo. Katalonec je namreč za 22-letnika Monacu plačal slabih 50 milijonov evrov, kar pa še lahko naraste, če bo Portugalec v dresu sinje modrih še bolj zablestel. Silva je sicer z klubom iz Manchestra podpisal petletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
26. 05. 2017 22.52
+0
tooo pep tako se delaaa, iskoristi denar če ga imaš welcome bernardo silva
JbmTiMt
26. 05. 2017 21.52
+4
pep bo zj zapravil 300mil da bo spet lahko najboljsi trener na svetu
CURVANORD Zanetti
26. 05. 2017 21.28
+0
Kako to da si Pep ne potegne nekaj mladih iz barcine sole
Ka pa mislis
26. 05. 2017 22.20
+10
Diavolo 666
27. 05. 2017 13.29
+1