Nogomet

Po Ibrahimoviću presenetil še Buffon: Mogoče se upokojim pri 65

Torino, 19. 12. 2016 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je švedski nogometaš bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović dejal, da je kot vino – z leti še boljši – in da bi utegnil igrati nogomet do 50. leta, je zdaj s podobno izjavo presenetil še italijanski vratar Gianluigi Buffon. ''Mogoče se upokojim pri 65-ih,'' so bile besede člana Juventusa."

Od Zlatana Ibrahimovića smo vajeni marsikaj – nazadnje je dejal, da se pri 35 počuti kot dvajsetletnik in da še nima namena obesiti nogometnih čevljev na klin. S podobno izjavo je le malce za Švedom presenetil še vratar Juventusa Gianluigi Buffon. Ta je dejal, da se spogleduje še z nadaljnjimi desetimi leti nogometne kariere. V šali pa je Italijan pristavil: "Mogoče se bom upokojil pri 65-ih."

Kljub 38-im letom Buffon namerava še nekaj časa vztrajati v profesionalnem nogometu.
Kljub 38-im letom Buffon namerava še nekaj časa vztrajati v profesionalnem nogometu. FOTO: AP

Juventusov vratar je dejal, da se kljub neravno rosnim letom še vedno počuti mladostno. "Ne počutim se kot 38-letnik," je pojasnil Italijan, ki že 16 sezon brani barve Stare dame. "Ali se bom poslovil čez 10 ali 15 let? Kdo ve, mogoče se bom upokojil pri 65-ih," so bile besede Buffona. Ta je v pogovoru za tuttosport še razkril, da je bila pomembna prelomna točka zanj že pri rosnih 13-ih letih. "Ko sem bil star 13 let, mi je fant v Parmi ponudil, da bi se malce zabavala, a droge sem zavrnil. Rekel sem ne, tri leta kasneje pa je ta fant umrl zaradi prevelikega odmerka," je razkril Buffon.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
20. 12. 2016 08.19
+1
bravo tak kot Novakovič