VIDEO: Robert Prosinečki za 24UR o vlogi selektorja Slovenije: V čast mi je, vendar me še nihče ni klical

Na vse glasnejše govorice, o mestu na klopi slovenske reprezentance, se je odzval tudi Robert Prosinečki, ki so ga tako slovenski kot hrvaški mediji že videli v novi vlogi slovenskega selektorja. Legendarni hrvaški nogometaš, za zdaj še selektor Azerbajdžana, se počuti počaščenega, ob tem pa dodaja, da njegov telefon še molči. Daljši pogovor s Prosinečkim pa si oglejte v športnem delu informativne oddaje 24UR in nato tudi na naši spletni strani.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Odhod Srečka Katanca z selektorskega mesta slovenske izbrane vrste je sprožil številna ugibanja o njegovem nasledniku. Med imeni, ki so bila najpogosteje na tapeti je bil tudi legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki, ki se mu z Azerbajdžanom ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Rusiji. "Z vodstvom imam pogodbo do 5.12. in vračam se tja. Razmišljam pa o novih izzivih, ampak več bo znanega v prihodnjih dneh," je v intervjuju za našo spletno stran dejal Hrvati, ki si želi novih izzivov in mesto v slovenski reprezentanci bi mu zato vsekakor ustrezalo, kar je priznal tudi sam, vendar pa ob tem dodal, da kakršnihkoli ponudb s strani slovenske nogometne zveze do sedaj še ni prejel.

Iz Slovenije je bilo veliko klicev, še posebej tistih vaših kolegov. Imam veliko prijateljev v Sloveniji, kličejo me in sprašujejo, ali prihajam ali ne. To so takšni klici. Glede drugih klicev pa mislim, da bo do njih prišlo, če bodo videli, da je to to ...

"V čast mi je, da so pomislili name, vendar me še nihče ni klical," je novinarju 24UR zaupal hrvaški nogometaš, ki ni skrival želje po novi funkciji, kjer bi lahko prikazal tudi znanje, ki ga je pridobil na klopi Azerbajdžana. "Sigurno je to zame čast,  da vodstvo slovenske reprezentance in ljudje, ki delajo v slovenskem nogometu razmišljajo o tem, da sem kandidat. Ne vem, videli bomo in če bo koga zanimalo govoriti z mano, sem tukaj, v Zagrebu.Iz Slovenije je bilo veliko klicev, še posebej tistih vaših kolegov. Imam veliko prijateljev v Sloveniji, kličejo me in sprašujejo, ali prihajam ali ne. To so takšni klici. Glede drugih klicev pa mislim, da bo do njih prišlo, če bodo videli, da je to to ... Pri reprezentancah imate vedno štiri, pet, tri, osem kandidatov, nato se teh osem začne pogovarjati in nato izberejo tistega kandidata, ki jim v bistvu najbolj odgovarja ali ne odgovarja."

Robert Prosinečki - 4

Robert Prosinečki (Foto: Damjan Žibert)

Brane Oblak o Prosinečkemu z izbranimi besedami
O vse glasnejših govoricah o legendarnem Prosinečkem kot enemu od možnih (zelo resnih) naslednikov Katanca na klopi slovenske nogometne izbrane pa so se razpisali tudi v hravških medijih, kjer kot eno izmed zelo zanimivih in obenem pomenljivih izjav izpostavljajo razmišljanje najboljšega slovenskega nogometaša vseh časov Branka Oblaka, ki meni, da bi bil 48-letni nekdanji nogometaš beograjske Crvene Zvezde, zagrebškega Dinama, ljubljanske Olimpije ter španskih velikanov Barcelone in madridskega Reala morda najboljša rešitev za slovensko reprezentančno klop.

"Menim, da bi bil Prosinečki odličen izbor vodstva Nogometne zveze Slovenije, saj mu naše okolje ni tuje. Ob tem pa velja poudariti, da gre za nekoč izjemnega nogometaša in v zadnjih letih za zelo dobrega trenerja," je uvodoma dejal 70-letni nekdanji slovenski selektor Branko Oblak, ki je priznal, da je bil v nekem trenutku svoje klubske trenerske kariere pri ljubljanski Olimpiji privilegiran, da je imel pod svojim okriljem hrvaškega nogometnega virtuoza.

"Brez kakršnih koli zadržkov lahko povem, da v svoji trenerski karieri nisem treniral boljšega nogometaša od Robija Prosinečkega. Če je vsaj približno tako dober v vlogi trenerja, kot je bil pred leti na zelenici kot aktiven nogometaš, bi slovensko reprezentanco lahko vodil z 'levo roko'," je v svojem slogu zaključil Oblak.

Slovenska nogometna reprezentanca je po odhodu Srečka Katanca ostala brez selektorja, vrh NZS pa je že začel iskati ustreznega naslednika za zapolnitev omenjene vrzeli. Kandidatov je po besedah predsednika Radenka Mijatovića vsaj pet, toda več kot očitno je, da se je v igro zelo resno 'vmešal' tudi legendarni Robert Prosinečki.

Brane Oblak

Oblak je prepričan, daj e mesto slovenskega selektorja Prosinečkemu pisano na kožo. (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 285
 
selecao 12.10.2017 19:38:35
Ni problem selektor, problem je da slovenčki ne znamo špilat fuzbala in da so zahteve in pričakovanja navijačev prevelika, glede na kvaliteto igralskega kadra. Če pogledamo realno zna fuzbal špilat samo Ilič in Kamlel, no seveda je v golu odličen še Oblak. S tem, da Ilič včasih-večkrat deluje nekoliko leno, včasih tudi nezainteresirano, Kamplu se pa reprezentanca j6be, pač nima nacionalne pripadnosti Srečko ima prav, ko pravi koga boš pa izbral, če so pa slovenčki povsod po Evropi, kjer igrajo zlate rezerve, tekme gledajo največkrat s tribun. Treba je pač špilat, treningi niso zadosti. Sem in tja se nam bo še posrečilo priti na kakšno veliko tekmovanje, prav pogosto pa ne in zadovoljni bodimo s tem. Lahko se tolažimo s tem, da so se Argentinci, kjer je njihov najslabši igralec več vreden kot naša cela reprezentanca z rezervami vred, komaj uvrstila na mundial.
Več komentarjev