Nogomet

VIDEO: Robert Prosinečki za 24UR o vlogi selektorja Slovenije: V čast mi je, vendar me še nihče ni klical

Ljubljana, 11. 10. 2017 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./ T.Š./J.K./N.A.
Komentarji
285

Na vse glasnejše govorice, o mestu na klopi slovenske reprezentance, se je odzval tudi Robert Prosinečki, ki so ga tako slovenski kot hrvaški mediji že videli v novi vlogi slovenskega selektorja. Legendarni hrvaški nogometaš, za zdaj še selektor Azerbajdžana, se počuti počaščenega, ob tem pa dodaja, da njegov telefon še molči. Daljši pogovor s Prosinečkim pa si oglejte v športnem delu informativne oddaje 24UR in nato tudi na naši spletni strani.

Več videovsebin
  • IZ 24UR: Prosinečki na seznamu kandidatov za nogometnega selektorja Slovenije
    02:34
    IZ 24UR: Prosinečki na seznamu kandidatov za nogometnega selektorja Slovenije
  • Izjava Roberta Prosinečkega o izboru za selektorja Slovenije
    00:43
    Izjava Roberta Prosinečkega o izboru za selektorja Slovenije

Odhod Srečka Katanca z selektorskega mesta slovenske izbrane vrste je sprožil številna ugibanja o njegovem nasledniku. Med imeni, ki so bila najpogosteje na tapeti je bil tudi legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki, ki se mu z Azerbajdžanom ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Rusiji. "Z vodstvom imam pogodbo do 5.12. in vračam se tja. Razmišljam pa o novih izzivih, ampak več bo znanega v prihodnjih dneh," je v intervjuju za našo spletno stran dejal Hrvati, ki si želi novih izzivov in mesto v slovenski reprezentanci bi mu zato vsekakor ustrezalo, kar je priznal tudi sam, vendar pa ob tem dodal, da kakršnihkoli ponudb s strani slovenske nogometne zveze do sedaj še ni prejel.

Iz Slovenije je bilo veliko klicev, še posebej tistih vaših kolegov. Imam veliko prijateljev v Sloveniji, kličejo me in sprašujejo, ali prihajam ali ne. To so takšni klici. Glede drugih klicev pa mislim, da bo do njih prišlo, če bodo videli, da je to to ...
"V čast mi je, da so pomislili name, vendar me še nihče ni klical," je novinarju 24UR zaupal hrvaški nogometaš, ki ni skrival želje po novi funkciji, kjer bi lahko prikazal tudi znanje, ki ga je pridobil na klopi Azerbajdžana. "Sigurno je to zame čast,  da vodstvo slovenske reprezentance in ljudje, ki delajo v slovenskem nogometu razmišljajo o tem, da sem kandidat. Ne vem, videli bomo in če bo koga zanimalo govoriti z mano, sem tukaj, v Zagrebu.Iz Slovenije je bilo veliko klicev, še posebej tistih vaših kolegov. Imam veliko prijateljev v Sloveniji, kličejo me in sprašujejo, ali prihajam ali ne. To so takšni klici. Glede drugih klicev pa mislim, da bo do njih prišlo, če bodo videli, da je to to ... Pri reprezentancah imate vedno štiri, pet, tri, osem kandidatov, nato se teh osem začne pogovarjati in nato izberejo tistega kandidata, ki jim v bistvu najbolj odgovarja ali ne odgovarja."

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki FOTO: Damjan Žibert
Brane Oblak o Prosinečkemu z izbranimi besedami
O vse glasnejših govoricah o legendarnem Prosinečkem kot enemu od možnih (zelo resnih) naslednikov Katanca na klopi slovenske nogometne izbrane pa so se razpisali tudi v hravških medijih, kjer kot eno izmed zelo zanimivih in obenem pomenljivih izjav izpostavljajo razmišljanje najboljšega slovenskega nogometaša vseh časov Branka Oblaka, ki meni, da bi bil 48-letni nekdanji nogometaš beograjske Crvene Zvezde, zagrebškega Dinama, ljubljanske Olimpije ter španskih velikanov Barcelone in madridskega Reala morda najboljša rešitev za slovensko reprezentančno klop.

"Menim, da bi bil Prosinečki odličen izbor vodstva Nogometne zveze Slovenije, saj mu naše okolje ni tuje. Ob tem pa velja poudariti, da gre za nekoč izjemnega nogometaša in v zadnjih letih za zelo dobrega trenerja," je uvodoma dejal 70-letni nekdanji slovenski selektor Branko Oblak, ki je priznal, da je bil v nekem trenutku svoje klubske trenerske kariere pri ljubljanski Olimpiji privilegiran, da je imel pod svojim okriljem hrvaškega nogometnega virtuoza.

"Brez kakršnih koli zadržkov lahko povem, da v svoji trenerski karieri nisem treniral boljšega nogometaša od Robija Prosinečkega. Če je vsaj približno tako dober v vlogi trenerja, kot je bil pred leti na zelenici kot aktiven nogometaš, bi slovensko reprezentanco lahko vodil z 'levo roko'," je v svojem slogu zaključil Oblak.

Slovenska nogometna reprezentanca je po odhodu Srečka Katanca ostala brez selektorja, vrh NZS pa je že začel iskati ustreznega naslednika za zapolnitev omenjene vrzeli. Kandidatov je po besedah predsednika Radenka Mijatovića vsaj pet, toda več kot očitno je, da se je v igro zelo resno 'vmešal' tudi legendarni Robert Prosinečki.

Oblak je prepričan, daj e mesto slovenskega selektorja Prosinečkemu pisano na kožo.
Oblak je prepričan, daj e mesto slovenskega selektorja Prosinečkemu pisano na kožo. FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (285)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
12. 10. 2017 19.38
Ni problem selektor, problem je da slovenčki ne znamo špilat fuzbala in da so zahteve in pričakovanja navijačev prevelika, glede na kvaliteto igralskega kadra. Če pogledamo realno zna fuzbal špilat samo Ilič in Kamlel, no seveda je v golu odličen še Oblak. S tem, da Ilič včasih-večkrat deluje nekoliko leno, včasih tudi nezainteresirano, Kamplu se pa reprezentanca j6be, pač nima nacionalne pripadnosti Srečko ima prav, ko pravi koga boš pa izbral, če so pa slovenčki povsod po Evropi, kjer igrajo zlate rezerve, tekme gledajo največkrat s tribun. Treba je pač špilat, treningi niso zadosti. Sem in tja se nam bo še posrečilo priti na kakšno veliko tekmovanje, prav pogosto pa ne in zadovoljni bodimo s tem. Lahko se tolažimo s tem, da so se Argentinci, kjer je njihov najslabši igralec več vreden kot naša cela reprezentanca z rezervami vred, komaj uvrstila na mundial.
Kosmatinc
12. 10. 2017 16.47
-2
Pa kje ste našli tega ljubitelja akohola in odojka???
Apostol1
12. 10. 2017 15.52
+2
Včasih imam občutek da Slovenijo Hrvati kljub polemikam okoli arbitraže in incidentom v Piranskem zalivu in še kaj se da dodati , veliko bolj cenijo in spoštujejo kot pa Slovenci sami ,velja za navadne ljudi ne za politike in ne vidim nobenega zadržka zakaj ne bi bil Prosinečki Slovenski selektor , saj imamo tudi Keka na Hrvaškem kjer je kot trener Rijeke zelo uspešen. In nič prav nič ni narobe če prihaja do takih sodelovanj , veliko bolj dobrodošlo kot pa razni neumni prepiri , čeprav seveda arbitraža se mora uresničiti da ne bo kdo narobe razumel , ločiti je treba politiko in šport.
mejacrnikal
12. 10. 2017 08.40
-3
Ta Oblak zivi v obkaku
mejacrnikal
12. 10. 2017 08.40
-3
revolution17
12. 10. 2017 08.25
-5
Ma daj ne sanjat o tem amateru...
androtta
12. 10. 2017 18.33
+3
amater??? ne takšne neumnosti pisat, ker te bodo ljudje označili za neuravnovešenega,...
Camil
11. 10. 2017 22.50
-9
Srbi vam dali kosarko bosanci golmane hrvati smucare faka in kranjeca zakaj vam ne bi dali se nogometase malo se boste slovenke pac potrudile heee heee heee
mackintosh
12. 10. 2017 01.40
+4
še enkrat si preberi moj odgovor na prejšen post in ne lajaj na tiste ki ti dajejo kruh to je zelo izprijeno in samo odraža kakšen nemogoč človek si v resnici če ti po takih komentarjih sploh lahko rečem človek
Camil
11. 10. 2017 22.36
-6
Ce hocete imeti pravo nogometno velesilo pripeljite slovenke na jadran da obnovimo bratsvo in jedinstvo nam dober sex vam pa nogometasi tipa Josip Ilicic
Camil
11. 10. 2017 22.32
-6
Kekeci vi si ne zasluzite da bi bil zuti selektor
CevNorc
12. 10. 2017 08.40
+1
bekson74
11. 10. 2017 21.53
+2
Žuti je dobričina, boli njega za piranski zaljev i sve ostalo... on je vil velemajstor nogometa... Zaho bi mu lahka šnirence(za ljubljančane vezalke) peglu... kolk je avtoriteta pa trateg pa ne vem...
Kun_Aguero
11. 10. 2017 21.37
+5
pou komentarjev tuki je proti njem so zaradi tega ker je HRVAT. a ko je srb kokoškov vodil košarko do europskega zlata pa nikogar ni motilo da je srb.....osebno vem le da bi keka ampak kek ni nor da se vrne nazaj a roberta sploh nepoznam kot manegerja poznam kot igralca le tako da nemorem ocenjevati. odločitev naj sprejme zveza, ali je strateg slovenec, nemec američan ali kar koli le da je dober in popelje slovenijo na kako tekmovanje.
Die einemaister
11. 10. 2017 22.13
+0
Normalno, da ne Kokoškov je srb, in ja s Srbi kar se zmeniš tako je, s kockarji pa se ve, da je figa v žepu k jih gleda
natolcevanjenapolno
12. 10. 2017 06.38
+3
Bofur
11. 10. 2017 21.01
-5
Od kdaj pa 24ur določa, kdo bo selektor nogometne reprezentance. Prosinečki za selektorja slovenske reprezentance ni primeren, saj ne pozna ne slovenskih nogometašev, ne podmladka, ne klubske scene. Edini motiv za Prosinečkega bi bil denar, kar pa ni motiv. Reprezentanco naj pelje naprej nekdo, ki je že sedaj sodeloval pri delu ekipe, ki pozna nogometaše, ki je seznanjen z mladinskimi selekcijami.
dajno
11. 10. 2017 21.49
-1
jastreb13
11. 10. 2017 19.51
-18
Spet hrvata za selejtorja...kaj ni bil zadosti že en hrvat, ki ni nič naredil za Slovenijo ampak samo cuzal denar in nam delal sramoto..Damo jim in njihovega Katanca in njihovega Prisinečkega...nazaj pa takoj vzamemo Keka, ki ima za razliko od teh dveh kaj za pokazat...vse druga samo hrvata ne!!!
Kun_Aguero
11. 10. 2017 21.43
+2
naredil sem malo preiskavo in prosinčki ima 1,5m letne plače s 1,5m mu morajo dati če mu dajo odpoved. tukaj defenitivno nebo dobil boljše pogodbe.
frnikula
11. 10. 2017 19.49
-2
šluk šluk alkohola
omega _v6
11. 10. 2017 19.49
-1
omega _v6
11. 10. 2017 19.41
-11
Kaj ste neumni?? Hrvata za selektora slovenske reprezentance?! Dokler bo Hrvat selektor naše reprezentance ne gledam več njenih nastopov niti na televiziji!! Si lahko Slovenci naredimo še večjo sramoto?? Nič ni naredil za Olimpijo in nič nebo naredil za reprezentanco!!
walter2
11. 10. 2017 19.40
-7
Prosinečki v Azerbajdžanu letno zasluži 1 milijon naši mu lahko ponudijo kvečjemu 300.000 EuR.Verjetno je izgubil službo v Azerbajdžanu,ker pod njegovim vodstvom ni bilo NEKEGA OMEMBE VREDNEGA NAPREDKA in bi mu takojšen posel skoraj na pragu doma prav prišel.Nisem za njega raje za Kavčiča ali koga drugega!
fljfo
11. 10. 2017 19.16
-1
Joj...Kaj pa je naredil kot trener?!
fredericofelini
11. 10. 2017 19.03
+2
izbral ga je Oblak in novinarji
Die einemaister
11. 10. 2017 19.32
+0
macek_garfield
11. 10. 2017 18.39
-1
uni iz domzalama ki je se pred casom imel tisto bradico in je ze bil selektor bi lahko ponovno postal selekor pa to
macek_garfield
11. 10. 2017 18.37
+2
malo je zapit pa to, ko je igral pred leti za lolimpijo, je bil bolj vinjen kot trezen pa to
Gašper Partyholic
12. 10. 2017 13.00
Psevdonim
11. 10. 2017 18.35
+2
VELIKI RUMENI !! Upam da se uspejo dogovorit za sodelovanje, za nasledja dva cikla!