Po Wembleyju: Bayern bogatejši za 125 milijonov evrov, Borussia pa za 73

Angleški gostitelji povsem nemškega finala Lige prvakov, v katerem je Bayern München z 2:1 premagal Borussio iz Dortmunda, so lahko več kot zadovoljni s finančnim učinkom nogometnega spektakla na londonskem Wembleyju. Po prvih ocenah je nemški "Oktoberfest" Londončane osrečil z vsaj 55 milijoni evrov zaslužka.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V London je zaradi finala Lige prvakov pripotovalo približno 150.000 Nemcev, več kot jih je lahko sprejel stadion Wembley, kjer je lahko ob nogometni predstavi dveh najboljših klubov v Nemčiji uživalo 86.298 navijačev. Ljubitelji nogometa, ki niso imeli vstopnic za ogled spektakla, so zato zasedli bare, gostišča, klube in pube po Londonu v največji nemški "invaziji" na Otok v zgodovini, po vdoru germanskih ljudstev v petem in šestem stoletju. "Prava norišnica. Če bi imeli še kaj prostora, bi lahko sprejeli še nekaj tisoč glavo množico, ki si je želela prav pri nas ogledati prenos tekme. To je bil 'Oktoberfest' v Londonu," je bila navdušena Sabine von Reith, lastnica nemškega puba v prestolnici Združenega kraljestva na ulici Old Street. Z udeležbo v finalu si lahko bogat denarni priliv obetajo tudi v obeh klubih, udeležencih finala.

Bayern - Borussia

Nemški dvoboj v finalu LP je dobil Bayern. (Foto: Reuters)

Po ocenah profesorja Simona Chadwicka z univerze Coventry bodo Bavarci z zmago v elitnem evropskem klubskem prvenstvu bogatejši za približno 125 milijonov evrov, medtem ko se bo Borussia za poraz v finalu lahko tolažila s približno 73 milijoni evrov. Celotna vrednost finala Lige prvakov znaša skupno 370 milijonov evrov, kar je 17,5 milijona evrov več kot lani ter za kar 50 milijonov evrov več v primerjavi s finalom leta 2009, v katerem sta se v Londonu pomerila Manchester United in Barcelona. Prestolnica Bavarske, iz katere prihajajo novi šampioni prestižnega prvenstva stare celine, bo z letošnjim finalom, čeprav ga ni gostila, zaslužila 18 milijonov evrov, evropsko gospodarstvo pa naj bi si opomoglo s 100 milijoni evrov. "Tokrat se je res vse ujelo, oba finalista Lige prvakov sta iz najbolj zdravega evropskega gospodarstva, finale pa je bil v mestu, kot je London," je ob tem še dejal profesor Chadwick.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
Raumdeckung 26.05.2013 20:54:27
Pa na koncu leta bo imel Dortmund večji profit kot Bayern. :)
Raumdeckung 26.05.2013 21:27:14
Svaka čast klubu. Je za nakupe najman porabu od vseh klubov, ki so igrali v četrtfinalu. Pa še tej nakupi ne bi nastali če Dortmund ne bi rabu prodat Kagawo. Super se vedno znajdejo. Ampak enkrat se to ne bo izšlo. BVB je kupil Sokratesa (iskreno ne vem zakaj), baje tudi De Bruyne, ki bi znal bit odlična okrepitev (igralec Chelsea, bil sposojen v Bremenu in je star 21 let). Poleg teh dveh baje tudi Erikeson (iz Ajaxa) (21 let). Ne razumem le kaj mi bo Erikson. ki je playmaker če ima BVB odličnega Gundogana. Razen če se Klopp upa z Eriksonom pa Gundoganom igrat v vezni liniji. Čeprav je že De Bruyne bolj 6 in 8 kot 10 kar je igral Gotze.
Ne razumem te okrepitve v sredini. Mogoče ima Klopp nov plan.
Več komentarjev