Nogomet

Pochettino morebitnim 'snubcem' sporoča: Če se vpraša mene, Harry ni naprodaj ...

Ljubljana, 04. 01. 2018 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko Harry Kane iz tekme v tekmo potrjuje svoje neverjetne golgeterske zmožnosti, se v zakulisju zimskega prestopnega roka dogaja marsikaj zanimivega. V prvi vrsti se zanimanje madridskega Reala za usluge najučinkovitejšega evropskega napadalca v minulem letu stopnjuje, kar pa niti malo ne skrbi stratega Tottenhama Mauricia Pochettina, ki morebitnim 'snubcem' sporoča: "Vsakomur bi vljudno dejal, da Harryja ne želimo prodati."

Že kar nekaj časa se v javnosti vrti zanimiva zgodba okrog morebitne prodaje najučinkovitejšega evropskega strelca minulega koledarskega leta Harryja Kana. Slednji je z izjemnimi predstavami, še bolj pa z neverjetno učinkovitostjo tako na klubski kot tudi na reprezentančni ravni, po mnenju mnogih že prerasel 'udobje' White Hart Lana.

Argentinski strokovnjak na klopi Tottenhama Mauricio Pochettino si želi, da bi Harry Kane še dolga leta razveseljeval navijače na White Hart Lanu.
Argentinski strokovnjak na klopi Tottenhama Mauricio Pochettino si želi, da bi Harry Kane še dolga leta razveseljeval navijače na White Hart Lanu. FOTO: AP
Pri Tottenhamu so 'imuni' na vse glasnejše govorice
Ni skrivnost, da je zanimanje aktualnega evropskega klubskega prvaka madridskega reala z vsakim dnem vse večje, kar pa (zaenkrat) ne vznemirja vselej zahtevnega pogajalca pri prodajah svojih nogometašev, sicer prvega moža odličnega Tottenhama v letošnji sezoni Daniela Levyja, še manj pa uspešnega argentinskega stratega Mauricia Pochettina.

Slednji je gostoval v znani oddaji 'El Chiringuito de Jugones' na eni od španskih televizijskih postaj, kjer je brez ovinkarjenja spregovoril o omenjeni vroči temi. "Tako resen klub kot je Tottenham ne bi nikoli tako zlahka svojega najboljšega člana prepustil nekomu drugemu. Če bi vodstvo madridskega Reala vzpostavilo stik z menoj, bi jim vljudno dejal, da Harry Kane ni naprodaj. Nogometaš pa bi odločitev vodstva kluba moral sprejeti dostojanstveno in profesionalno," je uvodoma dejal 45-letni Pochettino, ki v letošnji sezoni odlično vodi svoje moštvo tako v angleški Premier ligi kot tudi elitni Ligi prvakov. 

Najboljši evropski strelec minulega koledarskega leta Harry Kane je velika želja aktualnega evropskega klubskega prvaka iz Madrida.
Najboljši evropski strelec minulega koledarskega leta Harry Kane je velika želja aktualnega evropskega klubskega prvaka iz Madrida. FOTO: AP

Želje eno, realnost nekaj drugega  
Voditelj oddaje je Argentinca spomnil na primera Luke Modrića in Garetha Bala, ki sta pred leti, ko sta v istem obdobju branila barve 'Spursov', prejela Realovi ponudbi, ki ju nista mogla odbiti.

"Poglejte, takrat sta Luka in Gareth izrazila jasno željo po odhodu, toda pri Harryju do tega (še) ni prišlo. Seveda obstaja možnost, da bo podobno poizkusil tudi Kane, a to se do danes še ni zgodilo. Klubsko stališče je že dolgo časa znano: Harryja želimo še dolga leta spremljati in občudovati v dresu Tottenhama. Prepričan sem, da bi nadaljeval s svojo neverjetno učinkovitostjo, ob tem pa bi imel dovolj priložnosti za osvojitev katere od lovorik," je želje kluba z White Hart Lana podrobneje orisal prvi mož strokovnega vodstva 'Spursov' ter zaključil: "Kane ni naprodaj!" 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LocoBlanco
04. 01. 2018 11.52
+2
Pochettino pozablja, da sedi v upravi Levy, ki ima zadnjo besedo! Če se vpraša Levy-a je trenutna vrednost Kane-a verjetno 150-200mio.€! Po koncu sezone, če bo najboljši strelec prvenstva pa +250mio.€! Da je stvar toliko slabša za njegove 'snubce' je pa ta, da ima vezano pogodbo do 30.6.2022! Težka bo za kogarkoli, da pripelje tega igralca v svoj klub! Mogoče se pa motim...
cripstoned
04. 01. 2018 11.36
-5
včeraj smo lahko gledali izvrstnega curtoisa in hazarda ki sta oba ze blizu reala....danes bo na sporedu se izvrstni kane ki je pravtako blizu reala...do konca sezone vidim vse tri igralce v realu....vidim pa tudi jok hejterjev kot vedno...
Trend01
04. 01. 2018 11.54
-3
Courtois? Verjetno (možno). Hazard? Težko; menda bo končno Asensio dobil več pravih možnosti. Kane? Hmm. Skoraj, da ne verjamem. Ali pač. Kaj pa Icardi? Klavzula je 110m in noče podpisati nove pogodbe z višjo odkupno klavzulo. Morda pa bi bilo celo smotrno odkupiti Mariana. Če pride Hazard, bo imel Real 3 napadalne veziste/leve "wingerje". Hazard, Isco in Asensio. OK, če prodajo Isca, sem takoj za takšen nakup. Je pa tudi res, da lahko igra Eden na vsaj 3 ali 4ih igralnim mestih enako dobro. Morda veš (ali kdo drug) kakšna je odkupna klavzula za N'Golo Kanté -ja. Največja napaka, ko ga niso kupili. Poleg prodaje Mariana. P.s. - saj ni treba ob vsakem postu hejterje omenjat. Nima smisla in ni potrebe.
cripstoned
04. 01. 2018 12.12
-1
hazard bo prisel kot zamenjava za ronalda ki bo 100% odsel po letosnji sezoni ne glede na njegovo pogodbo....isca se ne sme prodati pravtako pa asensia....mogoce vasqueza.... isco je pa lahko adekvatna zamenjava za modrica ki bo pravtako kmalu odsel....lw hazard, rw asensio, cf kane....kaksen icardi ni on kaliber za real...prej sanchez ce ne gre v city ali pa kane...pa tudi aubameyang ne bi bil slab nakup...
Trend01
04. 01. 2018 12.30
-3
Isco menjava za Modrića - resno? Isco, da bi igral na CM-ju? Ja, če želiš, da žoga obstane na sredini igrišča. Človek ne za podati na 30-40 m, če je prazno igrišče. Kdaj je imel nazadnje "cross" podajo? Isco je za podaje na 10 metrov. Max. In to le, če je v formi. A ti bi rad videl kako Isco dribla na sredini? Tam, kjer je najbolj nevarno za kontro? Jaz mislim, da to ni dobra ideja. Icardi, da ni vreden igranja za Real? Uf. A Aubameyang pa je? V čem je "Auba" boljši? Ajd, v hitrosti in višini. Ostalo ima prednost Icardi. In Icardi lahko igra za Real tudi že zdaj v LP.
TvojPrijatelj
04. 01. 2018 16.31
+1
Icardi gre tja kot Dybala torej v Man United
the kop
04. 01. 2018 10.43
-5
bo prišla smrdljiva podkupljiva barcelona bo vsega konec!! upam pa da bodo zanj zahtevali vsaj 250 milijonv!!
cripstoned
04. 01. 2018 11.32
-4
barcelona je ze porabila denar od neymarja....220milijonov....dodatno je porabila se 50 milijonov za bonus messiju ob podpisu nove pogodbe....zdaj bodo dali se 150milijonov za coutinha....potem pa denarja vec ne bo ... pa tudi redki so igralci ki bi izbrali barco pred realom, bayernom juvetom, psgjem, cityem ...
Maxx365
04. 01. 2018 10.25
+6
"Če se vpraša mene"... mislim, da lastniki njega ne bodo nič vprašali, ko bo prišla ena 150-milijonska ponudba, ki je ne bo mogoče odkloniti
Trend01
04. 01. 2018 10.31
V originalu je sicer nekoliko drugače. Pravi, da sicer želi, da Kane ostane, a hkrati tudi pove, da bi, v kolikor izrazi enako željo po odhodu kot Modrić ali Bale, kupcu seveda prisluhnili. Cena, ki naj bi bila ponujena je 150m evrov + Bale. Kaj je pa seveda res, je druga zadeva. Glede cene namreč (in samega prestopa). To so špekulacije "rumenih" časnikov.
tedoVV2HCmedo
04. 01. 2018 10.14
+4
Jaz kot trener bi rekel šefom Tottenhama: "Če boste prodali Harryja, grem tudi jaz. Nočem po njegovem odhodu, ko se bo stanje poslabšalo, poslušati kritik, za katere ne bom nič kriv!¨"
dajno
04. 01. 2018 10.07
+1
Če Kane pride Ronaldo gre
tedoVV2HCmedo
04. 01. 2018 10.18
-3
Jasno. Samovšečna rit Analdo ne bi prebavil, da bi še nekdo zraven njega imel dovoljenje za zabijati gole. Tudi Neymar ne bo prišel. Pa tudi če bi Neymar in Kane prišla, Analdo pa odšel, bi tudi Neymar kmalu znorel. On je enak kot Analdo. Pa Messi tudi, smo videli, kako je bil jezen, ko je v Barcelono prišel Neymar.
Trend01
04. 01. 2018 10.22
+4
Temu, takoj nad mano: a se kot primitivnež rodiš ali je to posledica takšne starševske vzgoje?
MaršalPerez
04. 01. 2018 10.31
-3
temu, takoj nad mano...tole tvoje vprašanje velja predvsem zate...pejt starše vprašat kje se je zalomilo pri tebi
Trend01
04. 01. 2018 10.36
+3
Ista gramatika, izrazoslovje. Le nov vzdevek. Kdo bi to lahko bil?
cripstoned
04. 01. 2018 10.36
-1
trend...to je posledica dolgoletnega gledanja real madrida kako vlada spaniji, evropi in svetu....enako velja za ronalda....medtem ko messi izven barcelone pada med povprecne igralce....
doloke
04. 01. 2018 13.28
+0
Real trenutno vladu ce lahko tem urecemo 2 leti... In je ze koncal vladavino ocitno medem ko barcelona vlada ze vec k 10 let in ima le manjsa nihanja.....