Nogomet

Chelsea in Man. City brez praske v naslednji krog pokala FA, Benitez kljub priložnostim ni uspel prelisičiti Conteja

London, Cardiff, 28. 01. 2018 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Napadalec Michy Batshuayi je zabil dva gola v prvem polčasu in poskrbel za zanesljivo zmago Chelseaja nad Newcastle Unitedom v četrtem krogu pokala FA (3:0). Končni izid je v zaključku drugega polčasa postavil Španec Marcos Alonso. Brez prejetega zadetka zvečer v Cardiffu tudi vodilna ekipa Premier League Manchester City (2:0).

Newcastle United ni bil brez svojih priložnosti, a je predvsem v prvem polčasu izkušeni argentinski vratar Wilfredo Caballero vedno znova našel odgovor za poskuse ekipe nekdanjega trenerja Chelseaja Rafaela Beniteza. Španec v svojem času pri Chelseaju ni bil najbolj priljubljen, je pa modrim zagotovil naslov v Ligi Evropa, tokrat pa je le nemočno spremljal neučinkovito predstavo svojih srak: Jonjo Shelvey je bil med tistimi, ki je pri izidu 0:0 zapravil lepo priložnost oziroma ga je ustavil Caballero, kmalu zatem je Batshuayi zabil prvega od svojih dveh golov na tekmi.

Slavje Batshuayija po drugem zadetku na stadionu Stamford Bridge.
Slavje Batshuayija po drugem zadetku na stadionu Stamford Bridge. FOTO: AP

24-letni Bruseljčan je v 31. minuti po fantastični akciji Pedra Rodrigueza, Edena Hazarda in Marcosa Alonsa zgolj podstavil nogo za 1:0. Shelveyja je na drugi strani spet ustavil Caballero, v enem zadnjih napadov polčasa pa je belgijski reprezentant Batshuayi vnovič udaril: Pedro in Hazard sta bila spet v središču akcije, strel Belgijca pa je od Jamaala Lascellesa v visokem loku poletel prek nemočnega vratarja Newcastla Karla Darlowa.

Pedro je imel na začetku drugega polčasa še eno lepo priložnost in žogo poslal za las prek vrat ob ne ravno najboljšem posredovanju Newcastlove obrambe, Darlow pa je moral biti na mestu ob voleju Alonsa. Toda Španec je dočakal maščevanje v 72. minuti, ko je mimo gostujočega čuvaja mreže v kot vrat poslal prosti strel za končni rezultat 3:0. Antonio Conte je namesto Hazarda v igro hitro poslal novinca Rossa Barkleyja, v zaključku obračuna pa bi še en rezervist Ethan Ampadu, ki je zamenjal N'Goloja Kanteja, kmalu pripravil zadetek Pedru, a je Darlow prestregel podajo. Conte je našel čas tudi za prvi članski nastop 17-letnega Calluma Hudsona-Odoija, zamenjal je Pedra, Darlow pa je moral do konca dvoboja kar dvakrat preprečiti tretji zadetek razpoloženemu Batshuayiju.

Cityjevi nogometaši si čestitajo ob enem od zadetkov v Walesu.
Cityjevi nogometaši si čestitajo ob enem od zadetkov v Walesu. FOTO: AP

Še nobeni angleški ekipi ni uspelo osvojiti vseh štirih naslovov v sezoni, Manchester City, ki zanesljivo vodi na vrhu Premier League, pa je še vedno "živ" v vseh tekmovanjih. V nedeljo je ekipa Josepa Guardiole z dvema goloma v prvem polčasu ugnala nekdanjega premierligaša Cardiff City (2:0) in se brez večjih težav prebila v osmino finala. Nekdanji ekipi Etiena Velikonje sta gola zabila Kevin De Bruyne v osmi in Raheem Sterling v 37. minuti.

Drugoligaš Cardiff je na razprodanem državnem stadionu Liberty izvrstno začel, nato pa zaostal po izvrstni potezi navdahnjenega De Bruyneja: po prekršku nad Ilkayem Gündoganom je Belgijec s strelom po tleh presenetil prav vse, tudi vratarja Neila Etheridga, in na semaforju je bilo 0:1. Ekipa prekaljenega trenerskega lisjaka Neila Warnocka je še naprej pretila in Junior Hoilett bi kmalu uspel ukaniti Claudia Brava, a je Čilenec, ki mu je žoga po strelu Hoiletta ušla, še pravočasno ujel okroglo umetno usnje. Hoilett je po 20 minutah igre tudi nevarno podajal v sredino, toda Nathaniel Mendez-Laing in Callum Paterson sta bila za las prekratka.

Bernardo Silva je v 27. minuti že slavil, toda sodniki so zaradi prepovedanega položaja Leroya Saneja gol razveljavili. Deset minut kasneje Valižanov niso več rešili, Silvova lepa podaja je našla razpoloženega Sterlinga, ki je z glavo pospravil žogo v mrežo. Joe Bennett je imel veliko sreče, da je po grdem prekršku nad Sanejem ostal na zelenici, jezni Guardiola pa je moral Nemca zamenjati s Sergiem Agüerom. Sterlinga je pred drugim zadetkom v drugem polčasu ustavil izvrsten start Seana Morrisona, a se domači niso predajali in Kenneth Zahore je najprej meril prek vrat, nato pa v dobro postavljenega Brava.

Blizu znižanja izida, ki bi dodobra zakuhal tekmo, je bil v nadaljevanju polčasa tudi Hoilett. V zadnjih 15 minutah pa so domači tudi neuspešno zahtevali igro z roko Kyla Walkerja v kazenskem prostoru. Cityjeva zmaga bi lahko bila tudi višja, De Bruynejev strel je zletel v blok, v sodnikovem podaljšku pa je izključitev Bennetta zaradi drugega rumenega kartona (prekršek nad rezervistom Brahimom Diazom) pokopala vse upe Cardiffa.

Izidi 4. kroga pokala FA:

Cardiff City ‒ Manchester City 0:2 (0:2)
De Bruyne 8., Sterling 37.
RK: Bennett 90./Cardiff

Chelsea ‒ Newcastle United 3:0 (2:0)
Batshuayi 31., 44., Alonso 72.

Liverpool ‒ West Bromwich Albion 2:3 (1:3)
Firmino 5., Salah 78.; Rodriguez 7., 11., Matip 45./ag. 

Newport County ‒ Tottenham Hotspur 1:1* (1:0)
Amond 38.; Kane 82.

Southampton ‒ Watford 1:0 (1:0)
Stephens 4.

Wigan Athletic ‒ West Ham United 2:0 (1:0)
Grigg 7., 62./11-m
RK: Masuaku 49./West Ham

Peterborough United ‒ Leicester City 1:5 (0:3)
Hughes 58.; Diabate 9., 87., Iheanacho 12., 29., Ndidi 90. 

Yeovil Town ‒ Manchester United 0:4 (0:1)
Rashford 41., Herrera 61., Lingard 89., Lukaku 90.

Huddersfield Town ‒ Birmingham City 1:1*
Hull City ‒ Nottingham Forest 2:1
Middlesbrough ‒ Brighton & Hove Albion 0:1
Millwall ‒ Rochdale 2:2*
Milton Keynes Dons ‒ Coventry City 0:1
Notts County ‒ Swansea City 1:1*
Sheffield United ‒ Preston North End 1:0
Sheffield Wednesday ‒ Reading 3:1
* - sledi ponovljena tekma na stadionu gostujočega moštva

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
30. 01. 2018 11.51
Zverinski prekršek Benetta nad Sanejem je bil pa vsekakor bil "za zapor", ne samo za rumenega. Sane je utrpel resne poškodbe ligamentov gležnja in je verjetno izgubljen za tekočo sezono. Upam, da tega grobijana, ki je naknadno sicer dobil še enega rumenega in bil posledično izključen s tekme, doleti kar najhujša kazen neigranja.