Nogomet

Pokali: Lazio zadal boleč udarec Romi, Bayern zanesljiv, PSG trpel skupaj z Monacom

München, Rim, Manchester, Niort, Marseille, 01. 03. 2017 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./A.B.
Komentarji
1

Na sredinih pokalnih tekmah po Evropi so napredovali vsi favoriti, medtem ko si je Lazio na rimskem derbiju z AS Romo v polfinalu uspel priigrati lepo prednost (2:0). Paris Saint-Germain je imel pred prihajajočim gostovanjem v Barceloni veliko dela z drugoligašem Niortom (2:0).

Tokrat je bil domačin na rimskem olimpijskem stadionu tudi zmagovalec. Roma bo vlogo gostiteljice igrala na povratnem dvoboju.
Tokrat je bil domačin na rimskem olimpijskem stadionu tudi zmagovalec. Roma bo vlogo gostiteljice igrala na povratnem dvoboju. FOTO: AP

Drugoligaš je bil tudi nasprotnik Manchester Cityja na ponovljeni tekmi petega kroga pokala FA in sinje modri so domače navijače uspeli spet vsaj malce držati na trnih. Huddersfield je namreč z mladim slovenskim reprezentantom Jonom Gorencem Stankovićem po remiju brez golov na domači tekmi s Cityjem uspel povesti na stadionu Etihad, kjer pa je nato ekipa Josepa Guardiole slavila visoko zmago. Leroy Sane je po pol ure igre uspel izenačiti, do konca polčasa pa sta zadela še Argentinca Sergio Agüero (enajstmetrovka, ki jo je zakrivil Gorenc Stanković) in Pablo Zabaleta. Agüero je nato še enkrat zatresel mrežo gostov, ki jih je z golom v sodnikovem podaljšku pokončal Kelechi Iheanacho. V Italiji je bil po derbiju Juventusa in Napolija (v Torinu je bilo 3:1 za državne prvake) večer rezerviran za rimski dvoboj Lazia in AS Rome, ki so ga na rimskem Olimpicu dobili "domači" sinje modri (2:0). Sledi seveda še povratni dvoboj na isti zelenici, kjer bo v vlogi gostitelja Roma, ki pa mora nadoknaditi visok zaostanek po golih Sergeja Milinkovića-Savića in Cira Immobileja.

V Nemčiji sta napredovala Borussia Mönchengladbach in Bayern. Gladbach je po novem zadetku Larsa Stindla, ki je blestel že na nedavni tekmi Lige Evropa s Fiorentino, ko je prispeval hat-trick, uspel povesti v 53. minuti, gostovanje v Hamburgu pa je v 61. minuti odločil Raffael (2:1). Razigrani Bayern je že po pol ure domačega obračuna s Schalkejem 04 vodil s 3:0, zadela sta Robert Lewandowski (2) in Thiago Alcantara, rudarji pa se domov niso uspeli vrniti vsaj s kakšnim zadetkom, ob povratku v domači München je bil v gostujočih vrstah v zaključku tekme izključen tudi Holger Badstuber. Francoski pokal je nepričakovano postregel z napeto tekmo med drugoligašem Niortom in prvakom Paris Saint-Germainom (2:0), ki je pred sredinim gostovanjem pri Barceloni uspel streti nasprotnika šele v zaključku tekme. V 78. minuti je domačo mrežo načel Javier Pastore, delo pa je dokončal prvi strelec kluba Edinson Cavani v sodnikovem podaljšku.

Stadion Velodrome v Marseillu je videl spektakularno tekmo in obračun dveh pristaniških mest, Marseilla in Monte-Carla, v katerem so krajši konec potegnili privrženci domačega Olympiqua (3:4). AS Monaco je že na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju potrdil izjemno strelsko formo, ki se še kar drži trenutno vodilnega moštva Ligue 1. Z avtogolom Yohanna Peleja so Monačani povedli, tik pred polčasom pa je z izenačujočim zadetkom tribune razveselil reprezentant Dimitri Payet. Talentirani Kylian Mbappe je v drugem polčasu poskrbel za še eno vodstvo gostov iz kneževine in si še malce popravil izhodišče pred naslednjim prestopnim rokom, ko naj bi se zanj pulili največji evropski klubi, a njegov zadetek iz 66. minute ni bil dovolj za zmago. Remy Cabella je v 84. minuti poskrbel za podaljšek, v katerem so se Marseillčani uspeli vrniti še tretjič, potem ko je za novo vodstvo Monaca v 104. minuti zadel Benjamin Mendy. Cabella je dobrih pet minut kasneje z golom za 3:3 napovedal izvajanje najstrožjih kazni, a se s tem ni strinjal Thomas Lemar, ki je v neverjetnih sedmih minutah igre s sedmim golom večera Monacu prinesel vozovnico za nadaljnje tekmovanje.

- angleški pokal (FA Cup), ponovljena tekma 5. kroga:

Manchester City* ‒ Huddersfield Town 5:1 (3:1)
Sane 30., Agüero 34./11-m, 73., Zabaleta 38., Iheanacho 90.; Bunn 7.
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield) je odigral vso tekmo.

- italijanski pokal (Coppa Italia), prvi tekmi polfinala:

Lazio ‒ AS Roma 2:0 (1:0)
Milinković-Savić 30., Immobile 78.

Juventus ‒ Napoli 3:1 (0:1)
Dybala 47., 69./obe 11-m, Higuain 64.; Callejon 36.

- nemški pokal (DFB Pokal), četrtfinale:

Hamburger SV ‒ *Borussia Mönchengladbach 1:2 (0:0)
Wood 90.; Stindl 53., Raffael 61.

Bayern München* ‒ Schalke 3:0 (3:0)
Lewandowski 3., 29., Thiago 16.
RK: Badstuber 77./Schalke

Eintracht Frankfurt* ‒ Arminia Bielefeld 1:0 (1:0)
Sportfreunde Lotte ‒ Borussia Dortmund (prestavljeno)

- francoski pokal (Coupe de France), osmina finala:

Niort ‒ *Paris Saint Germain 0:2 (0:0)
Pastore 78., Cavani 90.

Avranches* ‒ Strasbourg 1:1**
Quevilly ‒ *Guingamp 1:2
CA Bastia ‒ *Angers 0:1 (0:1)
Etoile Frejus Saint-Raphael* ‒ Auxerre 2:0 (2:0)
Bordeaux* ‒ Lorient 2:1 (0:0)
* - napredoval v nadaljnje tekmovanje
** - po enajstmetrovkah

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chelsea1991
01. 03. 2017 22.47
+0