Nogomet

Pokali: Ni Mourinha, ni panike. United zanesljivo v polfinale ligaškega pokala, v Španiji Atletico brez Oblaka slavil s 'pol ducata' golov

Manchester, Madrid, 30. 11. 2016 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Ž.L./J.K.
Komentarji
24

Za razliko od slovenskih nogometnih zelenic, kjer so igrali prvenstvene obračune, so po večini evropskih držav tokrat igrali pokalne obračune. V Španiji je zanesljivo napredoval Real, mestnega tekmeca Atletico pa po visoki zmagi na prvi tekmi (6:0), čaka le še formalni povratni obračun. V Angliji je Man. United brez Mourinha tokrat uspel premagati West Ham. Izpad Arsenala

Zinedine Zidane je postal zelo ponosen oče, saj je njegov sin Enzo zabil na debiju za beli balet.
Zinedine Zidane je postal zelo ponosen oče, saj je njegov sin Enzo zabil na debiju za beli balet. FOTO: AP
Real Madrid je pred "El Clasicom" na povratni tekmi 1/16 finala španskega pokala še v drugo zanesljivo opravil z nižjeligašem Cultural Leoneso (6:1). Trener Zinedine Zidane je od prve minute začel z Iscom, Raphaëlom Varanom, Jamesom Rodriguezom in Marcom Asensiom, večino pa je iz igre iz "varnostnih razlogov" pred gostovanjem v Barceloni potegnil že po prvih 45 minutah. Zidane je priložnost ponudil tudi svojemu sinu Enzu, ki je na uradnem debiju v belem dresu nemudoma zablestel z zadetkom. Stadion Santiaga Bernabeua je lahko spet proslavljal zadetek Zidana, ki ga (vsaj na uradnih tekmah) ni vse od upokojitve trenutnega trenerja prvega moštva, ki se je v Madrid sicer še pred povratkom v klub vračal na številnih prijateljskih obračunih. 21-letni Enzo je v polno meril v 63. minuti, sicer pa je obračun minil v znamenju talentiranega Španca Mariana, ki je mrežo Leonese načel že po manj kot pol minute igre. Rodriguez je v 23. minuti z neposredne bližine zabil šele svoj drugi zadetek sezone, Yeray Gonzalez pa je še pred polčasom poskrbel za vsaj nekaj veselja v vrstah gostov. Po hat-tricku Mariana in premiernem zadetku Zidana, ki je na noge dvignil celoten stadion, je Cesar Ortega zatresel lastno mrežo za končnih 6:1.

Že videno: Vragi v prvenstvu remizirajo, v pokalih zmagujejo. United brez Mourinha v polfinalu ligaškega pokala

Rdeči vragi so po zadnjem neuspehu v prvenstvu, ko so še četrtič zapored pred svojimi navijači remizirali, še drugič v nekaj dneh gostili ekipo West Ham United. Že omenjene prvenstvena tekma se je končala z izidom 1:1, za United pa je imela še hujše posledice, saj je strateg Jose Mourinho dobil prepoved vodenja ekipe na srečanju zaradi neprimernega obnašanja. Gledalci na Old Traffordu so sicer tudi tokrat videli zadetek že v drugi minuti, toda tokrat za razliko od prvenstvene tekme, v mreži West Hama. Henrikh Mkhitarjan, ki se še ni povsem uveljavil po več milijonskem prestopu iz Borussia Dortmund na severozahod Anglije, je s krasno asistenco (podal je s peto op. p.) našel Zlatana Ibrahimovića, kateremu ni bilo težko premagati gostujočega vratarja Adriana in popeljati svojih soigralcev v vodstvo. Šved je tako še drugič zapored zabil moštvu, ki jo vodi Slaven Bilić in tako prišel še do desetega zadetka v majici rdečih vragov. Toda v 35. minuti se je marsikateremu navijaču v Teatru sanj znova zazdelo, se bo zgodba iz Premier League ponovila, saj so Londončani izenačili. Dimitri Payet je sprožil, domači vratar David de Gea je žogo uspel izbiti, toda naravnost na nogo Ashleyja Fletcherja, kateremu ni bilo težko zabiti za 1:1. V drugi polčas so domačini krenili odločno in že v tretji minuti nadaljevanja znova prešli v vodstvo. Znova se je v vlogi asistenta izkazal Mkhitarjan, ki je našel Anthonyja Martiala, ki pa je z lepim strelom v sam zgornji kot, premagal Adriana in popeljal vrage v vodstvo z 2:1. Francoz je v 62. minuti nato še drugič zatresel gostujočo mrežo. Tokrat je imel največ zaslug za zadetek Ibrahimović, ki je z neverjetno podajo našel Antonia Valencio, slednji pa je postal odličen predložek pred vrata West Hama, kjer je bil povsem sam Martial, ki je zabil še svoj drugi zadetek in povišal prednost na 3:1. V 85. minuti je svojo priložnost dobil tudi izgubljeni Bastian Schweinsteiger, za katerega je bil to sploh prvi nastop v letošnji sezoni. Domače občinstvo je Nemcu pripravilo neverjeten sprejem, saj so ob vstopu vsi vstali in mu namenili stoječe ovacije. Domačini so sicer iskali še kakšen zadetek, saj so bili v napadu zelo razigrani. In res so prišli do njega, in sicer v zadnji minuti sodnikovega podaljška, ko je še drugič zadel Ibra. United je tako z zmago s 4:1 zanesljivo napredoval v polfinale angleškega ligaškega pokala, kjer jih čaka Hull City. V drugem polfinalu pa se bosta pomerila Liverpool in Southampton. Polfinalni obračuni so sicer sestavljeni iz dveh tekem, vsakič je ena iz med ekip gostiteljica. United bo prvo tekmo s tigri igral doma, v drugem paru pa bo prvi gostitelj Southampton.

Ibra je West Hamu v nekaj dneh zabil kar tri zadetke.
Ibra je West Hamu v nekaj dneh zabil kar tri zadetke. FOTO: Kanal A

Na drugi strani je Southampton ugnal Arsenal, ki je izgubil sploh prvič po uvodnem krogu Premier League, ko jih je  na stadionu Emirates ugnal Liverpool (3:4). Arsene Wenger se je odločil, kot se vselej v ligaškem pokalu, da na zelenico pošlje močno premešano začetno enajsterico, sestavljeno iz igralcev, ki ne igrajo veliko tekem in to se mu je maščevalo. Gostje iz južne angleške obale so namreč povedli v 13. minuti, ko je zadel Jordy Clasie. Končni izid in polfinalni obračun z Liverpoolom pa je Southamptonu zagotovil Ryan Bertrand, ki je zadel v 38. minuti.

Izidi pokalnih tekem:

Španija

- povratna tekma 1/16 finala:
Real Madrid ‒ Cultural Leonesa 6:1 (3:1) /7:1/
Mejia 1., 42., 87., Rodriguez 23., Zidane 63., Morgado 90./ag.; Gonzalez 45.

- 1/16 finala:
SD Formentera ‒ Sevilla 1:5
Toledo ‒ Villarreal 0:3
Guijuelo - Atletico Madrid 0:6
Jana Oblaka ni bilo v postavi Atletica.

Anglija

Manchester United - West Ham United 4:1 (1:1)
Ibrahimović 2. 90., Martial 48., 62; Fletcher 35.

Arsenal - Southampton 0:2 (0:2)
Clasie 13., Bertrand 38.

Že odigrano:

Hully City - Newcastle United 2:1*
*po enajstmetrovkah

Liverpool - Leeds united 2:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
01. 12. 2016 18.05
+1
Dobra tekma je bila, mufc je skoraj šolal West Ham v igri. Škoda ker Rooney ni zabil, bi se izenačil z Sirom Bobbyem Charltonom v golih pri MUFC.
265004
01. 12. 2016 10.14
+2
sicer brez veze tekma,ampak Barca se mora res zamislit,ker nima nikogar na klopi ki lahko zamenja prvih 11.Katastrofa od igre.Pimplanje žoge levo in desno.Niti en igralec ni sposoben ustvariti višek,narediti potezo več,ustvariti priliko soigralcu.....Tale tekma je pokazala,da la masianima nekega materiala za prihodnost...
Trend01
01. 12. 2016 10.26
+1
La Masia je spremenila taktiko. Lani so opazili, da so leta razvoja za Segundo. Enako kot Realovi mladci. Tu je pa prišlo do razlike. Barcelona se je odločila, da kupi nekaj igralcev med 21 - 25 leti in poskuša "na silo" v Segundo (21,4 leta). Real pa se je nakako drugače osredotočil. Igra z najmlajšo ekipo v vseh ligah (do tretje) in do nekje 21 let (20,2 leti). Lani sem veliko gledal Castillo in opazil, da so fizično preslabotni. Zato so v razigravanju tudi gladko izpadli. Tam so "desci" od 24 - 30 let, tu mularija. In ni šlo. Kot pravim - ekipi delata vsaka na svoj način kako do novih, dobrih igralcev. Naj starostno povprečje - ki je podobno - ne zavede. Prva postava je tista prava, ki šteje. In zaradi teh nakupov že relativno dozorelih fantov v Barceloni, bodo le-ti težko osvojili ta način igranja, ki se zdaj prakticira. Mislim, da bo prišlo z naslednjim trenerjem do korenitih sprememb načina igre Kataloncev. Sistem: daj žogo Iniesti in on Messiju.... ne bo več deloval. Iniesta, Xavi, Alves, Messi so poglavje zase.
Paštašutar
01. 12. 2016 11.30
+1
Trend,problem vsega je Messi,tisti ki bi morali skrbeti za La masijo gledajo Messija in se tolcejo po prsih,se vecji problem pa je to,da ma Messi pred sabo se 3-4 sezone(ce sploh) tako vrhunske igre in ze zdaj vodilne v klubu in okoli njega skrbi,kaj bodo poceli takrat ko njega ne bo. Brez veze se je slepiti. !! Ce bi sistem deloval tako kot je dokler je bilo staro vodstvo plus Guardiola danes ne bi pisal o Caviju in Alvesu !! Pustmo zdej miljoncek tu,miljoncek tam !!
Trend01
01. 12. 2016 09.07
+1
Jaz pa le upam, da sta brata Obrez gledala prenose na Šport TV in videla kako se komentira. Pa vseeno kateri komentator. Vsi so bili dobri. Oz., boljši od njih. Pa čeprav je Dejan svetlobno leto pred Goranom.
Symbolic
01. 12. 2016 09.31
+6
Strinjam se!!! Od vseh SLO- komentatorjev, meni je Dani Bavec zakon (komentiral MUtd- WH Utd)... Odlična tekma, borbena, razburljiva... Ibra, Rooney, Martial - odlični! Tukaj pa nobenega komentarja o tem... raje se "spotaknemo" ob "debaklu Barce"...
Trend01
01. 12. 2016 09.59
+4
Ja, dobra tekma je bila. Martial in Rooney se končno prebujata. Pogba je zadnji tekmi tudi dobro odigral. Pa včerajšnji povratek Schweinsteigerja. Morda pa se sestavijo. Če Mourinho ne bo skregal garderobe. Ali fantje med sabo.
Symbolic
01. 12. 2016 10.13
+6
Švajni bi še lahko zadel... bi mu privoščil! Imam pa še nekaj na račun TV Š1: včeraj so me razočarali... nisem mogo verjet, da se to lahko zgodi, glej: MINUTA MOLKA, POPOLNA TIŠINA NA OLD TRAFFORDU... Š1 PA VSKOČI Z OGLASOM! Na sajtu imajo "kao" neki Etični kodeks ... Ok, kaj pa PIETETA? SRAMOTA!
Trend01
01. 12. 2016 10.27
+3
Ta oglas je bil naročen že zdavnaj prej in so ga morali umestiti v tem času. Pa pieteta gor ali dol. Žal. Tu sta zamočila producent in režiser.
Symbolic
01. 12. 2016 10.56
+2
Nekdo se bo MORAL zagovarjat za ta spodrsljaj! Lahko bi ga dali pred izhodom igralcev na teren, ali po izteku minute za spomin na nastradale, ne pa vmes! Tako pa: ŠOK za gledalce! Ne strinjam se s tvojo pripombo "pieteta gor ali dol"... Pieteta ima nek globlji pomen... Poglej si kako se to, s kakšnimi častmi, izvaja na angleških igriščih...
Trend01
01. 12. 2016 11.02
+2
"Gor in dol" - ne pri meni. Pri podjetju. Jaz se s tabo strinjam. To vprašanje, oz. zahtevo ali objasnilo, bi bilo potrebno nasloviti na podjetje ASPN, ki ima čez Šport TV, oz. odgovornega urednika ali kar direktorja, g. Bogovaca.
Symbolic
01. 12. 2016 11.55
Tudi jaz imam njihov kontakt-naslov... zame je bil to šok in upam, da ne samo zame...
RdečiKarton
01. 12. 2016 08.16
-1
Pa niti besede o debaklu Barce proti Herculesu Še en remi lepo dokazuje formo kluba...
Paštašutar
01. 12. 2016 08.37
+1
To ni nobrn debakel,povsem pricakovan rezultat,ce ste bili pozorni je tudi kvota na zmago fARSE iz dneva v dan RASTLA !!!!!
RdečiKarton
01. 12. 2016 08.40
-1
Še vedno je govora o Herculesu ne pa Real Sociedad.
TomažNovak
01. 12. 2016 08.44
-1
Ne se napenjat belčki, da ne bo kaj počilo. Barsa je igrala z mladinci, Royal pa s skoraj celotno prvo postavo.
Symbolic
01. 12. 2016 08.56
+1
Si pogledal postavo Barce, Reala, Atletica? Za Borjo Lopeza, Carlesa Aleño, Álexa Carbonella, Nillija, Marca Cardono, nisi nikdar slišal, a ne? Jaz tudi... LOLOLOL
Symbolic
01. 12. 2016 09.42
+0
Rdeči Kartonček, še nekaj zate: tekme nisi gledal, a ne? Je bila ob 23h - zate prepozno? Poglej si pa kdaj je ta članek objavljen: 30.11.2016, 23:12 | Ž.L./J.K. Torej: 12 minut po začetku Barcine tekme... "Lupaš", a ne?
Trend01
01. 12. 2016 09.42
-1
@Symbolic - Atleti so dejansko igrali z zelo močno ekipo. Real je igral s trenutno "najskromnejšo" postavo. Slabše pač ta trenutek nima. A po drugi strani je Barcelona igrala s sami "super" nakupi iz predhodnih sezon. Vsaj tako ste/so o njih govorili: Turan, Alcácer, Suárez D., Digne, Umtiti, Vidal, Cillesen plus domači talent Rafinha. Je vodstvo že "vedelo" kaj kupuje. Stanje v ekipah je takšno kakršno je. Atleti z ekipo iz 3. lige s skoraj polno postavo. Real z igralci, ki sicer ne igrajo, Barcelona pa odvisno s kom naslednjo igra. Vse je stvar trenerjevega videnja. A roko na srce - z remijem je spet renome ekipi zbil. Letos se da na Barceloni skoraj tako dobro služiti kot z Đokovićem in Atleti. Da ne bodo zmagali. Takšno je žal stanje.
265004
01. 12. 2016 10.02
+0
Symbolic
01. 12. 2016 10.37
-1
In kaj to pomeni Trend? Zame, to kar sem toliko krat izpostavil: Real lahko sestavi 2 skoraj enakovredni ekipi, Barca pa komaj ENO! Od teh kaj si ti naštel sta le Umtiti in Arda "uporabna", ostali pa globoko povprečje za C - moštvo... Ja, kdo jim je kriv,,, kaj so spustili Munirja? No, to je pa čisto druga zgodba...Ok, zdaj, to je tako kot je in tu ni dileme! Gre pa za komentar RK-a, da ni "niti besede o debaklu Barce proti Herculesu..." Zakaj? Povsem normalno: tekma se je začela ob 23h, članek s komentarji in rezultati ostalih tekem je pa objavljen 12 minut po 23. uri... A je še kakšna razlaga potrebna?
Trend01
01. 12. 2016 10.49
+0
Jp. Tole, da so spustili Haddadija, ki je končno v pravo formo prišel, je fantastična poteza. Za Real seveda. Ideja, da ga dajo v Valencijo je sicer bila dobra, a kaj, ko so do vratu v blatu. Pa še tam malo igra. Ne vem kaj so razmišljali. Da bo Luis Suárez vedno zdrav in v formi? Enako za Neymarja. Da bo 23 letni prišlek Alcácer boljši od njega (21 let), ki že ves čas igra z Messijem, Iniesto in drugimi. No, jaz tega ne razumem.
Symbolic
01. 12. 2016 11.04
Po mojem, med trisom MSN, Munir ni videl kje je njegovo igralno mesto... Rad bi pa igral ne pa vstopal s klopi in se odločil, da gre!
265004
01. 12. 2016 11.46
+1
fanta,tole z Munirjem je za mene kar prava poteza.Sem pa pričakoval da bo več igral in se kalil.Barca ga lahko vzame nazaj kadar hoče.Pri Barci letos razen takih tekem kot včeraj ne bi igral.Napaka je edino ,da so Alcaserja pripeljal namesto njega.Ampak roko na srce,če bi meni nekdo predlagal tako zamenjavo bi jo podpisal.Druga zgodba pa je kako se je Alcaser vklopil v igro