Nogomet

Ramos s 'Panenko' preprečil dramo v Sevilli, Benzema pa z zadnjim strelom poskrbel za Realov rekord

Milano, Sevilla, 12. 01. 2017 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Real Madrid je ubranil prednost s prve tekme osmine finala španskega pokala in pri Sevilli izvlekel remi (3:3). Ta rezultat pomeni, da je beli balet postavil nov španski rekord po številu tekem brez poraza, ki ga je s 40. zaporednim uspehom iztrgal iz rok Barcelone. Milan z zmago nad Torinom v četrtfinale Coppe Italie, kjer ga čaka Juventus.

Ramos (levo) je pred someščani zadel z enajstih metrov in nato provokativno proslavljal zadetek.
Ramos (levo) je pred someščani zadel z enajstih metrov in nato provokativno proslavljal zadetek. FOTO: AP
Portugalski športni časnik A Bola je v četrtek zvečer poročal, da bo branilec madridskega Reala Pepe kljub bogatim kitajskim ponudbam podaljšal pogodbo z belim baletom do leta 2018. Real bo plačal pet milijonov evrov Portugalcu, ki se mu pogodba s kraljevim klubom izteče junija letos. Portugalski kolegi so zapisali, da bo Pepe pri Realu ostal predvsem zaradi želje po igranju na SP 2018 v Rusiji. V Braziliji rojeni branilec je v Real kot najdražji obrambni nogometaš v zgodovini kluba prestopil leta 2007, ko je bil športni direktor kluba še Predrag Mijatović, ki je za Brazilca Portu plačal 30 milijonov evrov. Da bi Pepe podaljšal pogodbo, si je javno želel tudi trener prvega moštva Reala Zinedine Zidane.

Real je večji del posla opravil že na prvi tekmi na domačem Santiagu Berbabeuu, od koder so Sevillčani prišli motivirani kot že dolgo ne. Ob porazu z 0:3 so imeli veliko pripomb na sojenje glavnega delivca pravice Mateua Lahoza, a že zmaga, kaj šele napredovanje, bi bila proti na videz nepremagljvi četi Zinedina Zidana tudi na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana velik podvig. Zidane je sredi rekordnega nepremagljivega niza doma pustil prva zvezdnika Cristiana Ronalda in Luko Modrića, tekmo pa je na klopi začel tudi Karim Benzema (napad sta sestavljala Alvaro Morata in junak poletnih priprav Mariano Diaz). Na nekdaj domači zelenici se je v postavo vrnil kapetan Sergio Ramos, medtem ko je Jorge Sampaoli francoskemu kolegu pripravil postavo brez Vitola in Samirja Nasrija, ki je o rojaku Zidanu (in Madridu) s tako izbranimi besedami govoril med ogrevanjem na obračun v prestolnici Andaluzije. Sevilla je od prve minute napadla "vijoličaste" in Kiko Casilla je moral posredovati že v enem prvih napadov, po kotu je z volejem poskusil Sergio Escudero, a Casilla ni imel večjih težav in žogo je nekdanji član Espanyola izbil na varno. Na mestu je moral biti tudi v šesti minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil mladi Joaquin Correa. Stadion je eksplodiral kmalu za tem, v deseti minuti, ko je oster predložek nekdanjega realovca Pabla Sarabie v sredino kazenskega prostora preletel Ramosa, v lastno mrežo pa ga je nespretno preusmeril Danilo. Slavje se še ni poleglo, ko bi lahko Real že izenačil, a je izjemen strel z razdalje Marca Asensia uspel ukrotiti David Soria.

Real je nato začel nizati nevarne napade, predvsem Mariano je povzročal veliko preglavic rdeče-belim, a Soria večjega dela ni imel, na tribuno je v 15. minuti poletel tudi poskus Lucasa Vazqueza. Mariano je v 24. minuti spet pobegnil zadnji vrsti Seville, iz gola je stekel Soria in žogo nabil v napadalca Reala, a se je okroglo usnje na srečo domačih odbilo za las mimo praznih vrat. Mariano je v 27. minuti zatresel mrežo, a so sodniki že nekaj sekund prej tekmo prekinili zaradi prepovedanega položaja, na drugi strani pa je bilo po dolgem času nevarno ob poskusih Wissama Ben Yedderja, čigar strela z okoli 16 metrov je obakrat ubranil Casilla, ki je ujel še en podoben poskus posojenega člana mestnega tekmeca Atletica Luciana Vietta. Argentinec je v 31. minuti po uspešnem pritisku na Realovo zadnjo vrsto v sredini iskal rojaka Correo, ki pa je bil za las prekratek. Vietto je pet minut kasneje natančneje našel Ben Yedderja, ki bi bil sam pred vrati, če bi si uspel ustaviti ostro podajo Južnoameričana. Vsega bi bilo najbrž že konec, če bi po lepi dvojni podaji z Marianom v 44. minuti z roba 16-metrskega prostora zadel Toni Kroos, a je Nemec streljal mimo vrat že premaganega Sorie. Sevilla je tako ostajala v igri in Sampaoli je presenetil z aktiviranjem novega člana kluba Stevana Jovetića, ki je namesto načetega Corree vstopil že v 45. minuti.

Bonaventura (na fotografiji) proslavlja zadetek, ki je bil vreden četrtfinalnega derbija z Juventusom.
Bonaventura (na fotografiji) proslavlja zadetek, ki je bil vreden četrtfinalnega derbija z Juventusom. FOTO: AP

Kljub vnovičnemu pogumnemu začetku polčasa je Real po izjemnem prodoru Asensia z lastne polovice izenačil in praktično pokopal vse upe južnjakov. Sevilla je izvajala kot, vratar Casilla pa je žogo izbil na nogo mladega Španca, ki je brez pretiranih ovir prišel vse do kazenskega prostora domačih, kjer je nato med nogami malce srečno matiral Sorio. Toda Sevilla je hitro odgovorila, po visoki podaji Escudera so realovci pozabili na debitanta Jovetića, ki je z volejem zadel pod Casillo in vsaj za dlako spet odprl par. V igro sta oba trenerja poslala sveža vezista, Nasri je vstopil na eni, Mateo Kovačić pa na drugi strani. Real je bil blizu izenačenju v 67. oziroma 68. minuti: najprej je Morata z ugodnega položaja meril prek vrat, poskus Kroosa z razdalje pa ni uspel ukaniti Sorie. A že prej bi lahko Jovetić in Ben Yedder še dodatno zapletla četrtkov večer Madridčanom, toda Jovetić je s podobnim strelom kot ob svojem zadetku tokrat meril v Casillo, Ben Yedder pa je z glavo grdo zgrešil, ko je ostal povsem sam v sredini kazenskega prostora. Zadetku se je v 71. minuti s strelom od daleč približal tudi Escudero, a je žoga švignila mimo daljše vratnice. Real se je precej krčevito branil in Sevilla je zasluženo zabila še tretjič, v 77. minuti je Iborra uspel v dveh poskusih potisniti žogo čez črto Realovih vrat. Sevilla je že takrat igrala na vse ali nič, ob informaciji, da za napredovanje potrebuje le še dva zadetka, pa še toliko bolj. Toda v 83. minuti je bilo naleta konec, Matias Kranevitter je z neumnim prekrškom nad Casemirom zakrivil najstrožjo kazen, Ramos pa je s "Panenko" zadel z najstrožje kazni ind odgovoril na zmerljivke s severne tribune. Casilla je izvrstno ustavil poskus domačih z glavo v enem naslednjih napadov, kasneje ga je pred novo podvojitvijo vodstva rešila tudi vratnica. Real je v zadnji akciji tekme le uspel priti do rekordne 40. tekme brez poraza, izjemna kombinacija je uspela Benzemaju in Marcelu, Francoz pa je ob pomoči enega od branilcev ukanil Rica za končnih 3:3.

Siniša Mihajlović se je neuspešno vrnil na San Siro, nekdanji trener Milana je s svojim Torinom zapravil priložnost za pokalni derbi z Juventusom, v četrtfinale Coppe Italie proti "stari dami" pa se je na San Siru po hitrem preobratu prebil domači Milan (2:1). Torino je bil hitro dvakrat nevaren prek Adema Ljajića, tresel se je tudi okvir vrat, nato pa je po prvi pravi priložnosti Milana, Joe Hart je ustavil strel Andree Bertolacciju, "granata" le povedla. Zadel je prvi strelec bikov Andrea Belotti, po podaji Marca Benassija in strelu vročega napadalca možnosti ni imel niti odlični Gianluigi Donnarumma. Najbližje izenačenju v vrstah domačih je bil Juraj Kucka s strelom od daleč, ki je le za las zgreši vrata Harta. Torino bi lahko v drugem polčasu svojo prednost tudi podvojil, toda slavili so rdeče-črni. Kucka je izenačil po izvrstnem prodoru Susa, po katerem je Hart uspel žogo izbiti le do Giacoma Bonaventure, omenjeni nogometaš pa je za izenačujoči gol našel Slovaka Kucko. Nekdanji član Atalante Bonaventura je že v eni naslednjih akcij tekmo obrnil na glavo in v mrežo pospravil predložek s strani za prvo vodstvo Milančanov na tekmi. Donnarumma je z izjemno obrambo v situaciji "ena na ena" v 69. minuti ustavil Belottija. Ta je imel še eno priložnost nekaj minut kasneje, spet pa se je izkazal Donnarumma. Bonaventura bi lahko v 84. minuti potrdil napredovanje Milana, a ni dobro nameril z roba 16-metrskega prostora. Torino je tekmo končal z deseterico, z drugim rumenim kartonom po prekršku nad Susom je moral z zelenice tri minute pred začetkom sodnikovega dodatka Antonio Barreca. V zaključku obračuna se je sam pred Hartom v skoraj desetminutnem sodnikovem podaljšku znašel Gianluca Lapadula, a se je priljubljeni napadalec kar malce osmešil, zapravil pa je še eno lepo priložnost do zadnjega piska sodnika. Kazen bi lahko bila precejšnja, Ljajić je bil blizu zadetku in podaljšku s prostim strelom, ki pa ga je Donnaruma nekako le uspel ustaviti.

Izidi pokalnih tekem:

Italija

AC Milan* ‒ Torino 2:1 (0:1)
Kucka 60., Bonaventura 63.; Belotti 27.
RK: Barreca 88./Torino

Španija

Celta Vigo* ‒ Valencia 2:1 (0:0) /4:1/
Rossi 61., Sisto 90.; Araujo 63.

Eibar* ‒ Osasuna 0:0 /3:0/

Sevilla ‒ *Real Madrid 3:3 (1:0) /0:3/
Danilo 10./ag., Jovetić 54., Iborra 77.; Asensio 48., Ramos 83./11-m, Benzema 90.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
13. 01. 2017 20.56
-1
sreče je še samo za 3% ...vse ostalo so pokurli...na žalost ...
LocoBlanco
13. 01. 2017 17.27
+0
Čestitke ekipi in Zizou-ju! Upam, da bomo tudi po nedelji še vedno neporažena ekipa! RM bo zaigral v polni postavi (razen Bale-a) in tam pričakujem nič drugega, kot zmago! Kakorkoli...iHALA MADRID!!!
Kollerik
13. 01. 2017 17.46
+3
Real s pomočjo sodnikov in večinoma pocaskih iger lovi svojega velikega vzornika Barso... kvaliteta in talent se umika denarnim, ter manekenskih mahinacijam....
alien8potnik
14. 01. 2017 13.13
-1
Paštašutar
13. 01. 2017 17.10
-2
Real-Celta,vi pa greste prvo v Sosiedad !
Symbolic
13. 01. 2017 17.17
-1
širimresnico
13. 01. 2017 21.21
+2
Rolesx
14. 01. 2017 12.08
+1
Symbolic
13. 01. 2017 16.58
+3
Zakaj 24 Ur tlačite zdaj Ramosa kot, da je on bil spet tisti, ki je zaslužen za napredovanje? ASENSIO je glavni kretničar: ON je usmeril Realov vlak v četrt finale... Avtorju članka: ob zadetku Asensia bi morala Sevilla, za napredovanje, zmagati s 5:1 ! Se ti je to zdelo možno?
alien8potnik
14. 01. 2017 13.14
265004
13. 01. 2017 13.58
+1
čestitam Realu za nov mejnik.Iskreno.Če pa gledamo še z nogometnega vidika,zakaj in kako je to dosegel.Če bi bila to nedelja mu ne bi uspelo.Zakaj?Ker bi Sevilla igrala drugače.Včeraj je pa morala napadati ker sta ji manjkala dva gola.
TomažNovak
13. 01. 2017 14.12
+6
Je pa Asensio to lepo izkoristil in dal čudovit gol. Real ima odlične protinapade, to so pokazali včeraj. Pametno vodenje ekipe je ključ do uspeha.
Busshes
13. 01. 2017 14.40
+2
verjetno tudi real ne bi začel tekme z rezervnimi nogometaši če bi šlo za ligaško tekmo
apodgraj
13. 01. 2017 16.51
+1
Povej mi v čem je bila ekipa Reala pametno vodena od strani trenerja . Sevillo je mora igrati na na vse ali nič , druge izbire ni imela . Pri takem konceptu igre ( tako igra Barca stalno) se je v obrambi napravila večja praznina . Kljub razrečeni obrambi , tako opevanemu Realovemu napadu , ni uspelo pokazati kaj velikega . .
alien8potnik
14. 01. 2017 13.15
+1
Barbarezo
15. 01. 2017 13.17
a se ti ne zdi,da bi RM potem igral v popolni postavi..takoj bi zacel Carvajal,Varane,Modrić,Ronaldo,Navas,mogoce bi se Pepe igral...
265004
13. 01. 2017 13.55
-3
Mislim da je bila včeraj to Realova najmočnejša postava.Mogoče bi Modriča dal še v prvo postavo,samo Ronaldo včeraj ni pod razno ne bi odigral kot je Assensio.Tudi Danilo se lahko primerja s Carvahalom.Zapomnite si tole za nedeljo
Stifl3r
13. 01. 2017 14.03
+4
Danilo? Odigral je katastroflno, Carvajal je za njega bog.
alien8potnik
13. 01. 2017 15.15
+5
Dany75
13. 01. 2017 15.21
+5
tocno ..Danilo ga je bixal totalno .. mogoce v drugem delu malo manj,vendar je bil slab ...
Toxix
13. 01. 2017 13.22
-4
Če bi v roki imel 10000€ in bi Real zgubljal 5:0 v 85 minuti, bi zadnjih 10000€ stavil, da bo na koncu izenačno in bi postal milijonar. :) Tako enostavno je to. Preveč sreče to sezono enostavno.
FootballMaster
13. 01. 2017 12.28
+9
Se že veselim nedeljske tekme a kaj ko se bo na začetku zaslišalo "Spoštovani, spoštovane"...
TomažNovak
13. 01. 2017 12.47
+2
alien8potnik
13. 01. 2017 13.04
+2
TomažNovak
13. 01. 2017 13.59
+7
ja kaj čmo alien. Obrez je navijač Barcelone, tega ne more prikriti, ampak kot komentator je pa nemogoč. Pustimo ob strani, da se sploh ne posveča igri in da stresa na tone nepomembne statistike, bolj moteče je to, da ves čas tračari in raznaša nepreverljive novice in špekulacije o igralcih, o prestopih, kdo koga mara in kdo ne, vse, kar ni povezano z nogometom. Njegov glavni vir je MArca v angleščini, ker možak pač špansko ne zna.
Symbolic
13. 01. 2017 14.34
+1
Zadnjič na tekmi Barca - Athletic Club: tekma se že igrala skoraj 10 minut, on pa je še vedno "bombardiral" s statistiko... Si sploh predstavljate Obreza kot komentatorja "Neujahrskonzert"-a Dunajske Filharmonije? Znanstvena fantastika, a ne? :))
TomažNovak
13. 01. 2017 15.02
+6
Najlepše je bilo, ko mu je zmanjkalo slike za 5 minut in je tudi sam utihnil. Prava nirvana....
alien8potnik
14. 01. 2017 13.16
+1
Symbolic
13. 01. 2017 11.10
+5
Dobra, kaj dobra: zelo dobra tekma! Kako se je slabo začelo, je bilo videti, da se Realu črno piše vendar, Asensio s šprintom od svojega do Sevillinega KP-a je nakazal, da ne bo tako kot so si želeli največji optimisti Sevilje... In kdo je poskrbel za dosego rekorda nepremagljivosti? Tisti "hlod" (tako ste ga Realovi "superznalci" imenovali, ki ste ga zelo pogosto žalilii in ga "pod nujno" prodajali): Karim Benzema! Zidane že ve zakaj ga "čuva", ni to samo "french-connection".... Pa še nekaj: kako čuvstveno reagira Sampaoli - vedno! Pravi simpatikus! Samo, pri 56-ih letih bi moral bolj merkat na te "čuvtvene eksplozije" (nevarno za kap)!
Campeones34
13. 01. 2017 13.04
+3
više manje za rekord, ta gol razen prestiža ne pomeni nič
RdečiKarton
13. 01. 2017 13.06
+1
Ramosov? Šteje veliko več kot samo gol. Benzov? Preprosto čudovit gol. Ni kaj. Štejejo vsi trije goli. Bolj so sporni goli Morate...
alien8potnik
13. 01. 2017 13.10
+3
benz je občasno, žal, zares hlod. ima pa svoje briljantne trenutke. recimo včeraj.
Symbolic
13. 01. 2017 13.57
+3
Rdeči Karton, istega mnenja sem tudi jaz... Strinjam se : Benzov gol je bil res čudovit... (brez kakršnegakoli namigovanja--> v nam že dobro znanem stilu...s preigravanjem 3 - 4 obrambnih igralcev)! Jasno, vsak gol je pomemben, VENDAR: mladeniču, ki bo čez 8 dni dopolnil 20 let, za neulovljiv šprint čez, tako-reč, celo igrišče pa: KAPO DOL!
alien8potnik
13. 01. 2017 15.22
+1
symbolic, ++++ asensio je res nekaj posebnega. ta šprint je bil najmanj primerljiv s tistim baleovim. če ne še bolj nor. saj je potegnil čez celo igrišče. in, najpomembneje, real je vrnil v igro. če ne ... bi se res lahko zgodil tudi črni scenarij.
Dany75
13. 01. 2017 15.23
+1
pozabili ste na Mariana ..sicer mu vceraj ni slo najboljse,vendar je fant neverjeten v duelih in udarcih na gol ...mislim da ima lepo prihodnost !
FootballMaster
13. 01. 2017 10.32
-2
Včeraj najslabši na tekmi Morata
grozjak
13. 01. 2017 11.41
-1
Samo posodijo naj ga, pa bo spet filal mrežo....Realu... ;))
apodgraj
13. 01. 2017 11.47
+2
Zidanu se niti ni sanjal , da bo Benzema rešil ekipo Reala pred porazom . Če bi bili trenerji jasnovidci ., potem bise vse tekme končale z neodločenem rezultatu .
Barbarezo
15. 01. 2017 13.18
Dyabala! upam da se to naredi ali pa naj pripeljejo Abumeyanga!
Ka pa mislis
13. 01. 2017 10.07
-1
Ne gre se vec za rekorde, po tem je real znan. Ampak za hejterje ki ob vsaki tekmi ko real ni porazen, trpijo. Neprecenljivo
Symbolic
13. 01. 2017 11.09
+1
Sadist? Pa ravno sem dan-2 nazaj prebral tvoj objektiven komentar... in sem pomislil: glej ga, vendar se popravlja!
Ka pa mislis
13. 01. 2017 10.07
-2
Ne gre se vec za rekorde, po tem je real znan. Ampak za hejterje ki ob vsaki tekmi ko real ni porazen, trpijo. Neprecenljivo
Trend01
13. 01. 2017 09.34
+1
Tako Real. Kar tako naprej. Upam, da je Sevilla pokurila vso energijo za nedeljsko tekmo. Tista bo mnogo bolj pomembna.
alien8potnik
13. 01. 2017 09.36
+0
saj tam bo real igral s prvokategorniki (vsaj v veliki meri). odlično, res.
Trend01
13. 01. 2017 10.04
-2
Naj bi..... Real ima ta trenutke dva "nesrečnika". Danila, ki sicer nogomet zna igrati, a mu v Realu ne steče in seveda Coentrãa. Vse ostalo pa lahko igra v prvi ekipi.... Dejansko so vsi sposobni dati od sebe prave partije. Kaj bi pasal v ekipo en Alaba... Kot ata na mamo.
apodgraj
13. 01. 2017 10.54
+1
Kaj pa če je Real pokuril vso energijo .Upati je približno tako , ko zadeti glavni dobitek na lotu . Ne bo potrebno , da bi igral Alaba , prišel bo spočiti Ronaldo,
Campeones34
13. 01. 2017 13.12
+4
Real tudi če je pokuril energijo, 3/4 igralcev ki je včeraj igralo bo v nedeljo sedelo na klopi.
Dany75
13. 01. 2017 15.24
+1
tepec44
13. 01. 2017 09.32
-3
Krompri krompir in še enkrat krompir
alien8potnik
13. 01. 2017 09.36
+10
Paštašutar
13. 01. 2017 09.38
-2
Obozujem krompir,na vse nacine...................)
tepec44
13. 01. 2017 09.45
-2
ja :) vsako drugo tekmo v zadnji minuti dat gol to je krompir prijatelj :) velik krompir
tepec44
13. 01. 2017 09.45
-3
alien8potnik
13. 01. 2017 09.54
-1
ne. to je mentalna moč ekipe. znanje pa itak pri rm ni pod vprašajem.
alien8potnik
13. 01. 2017 09.55
-1
Ka pa mislis
13. 01. 2017 10.06
-1
Trend01
13. 01. 2017 10.06
-4
Je sreča. A tudi fizična in mentalna moč. Brez teh dveh stvari ne gre. Antonio Pintus.
apodgraj
13. 01. 2017 10.37
+1
Nekoga se drži smola in ko gre slabo , gre vse slabo . Nekateri pač imajo srečo in ta sreča jih razsveseljuje , kar naprej Mentalna in fizična moč pri sreči nimata nič skupnega. Poglejmo, samo kako je padel zadnji gol .... sreča , sreča in še enkrat sreča . Tudi dosojena enajstmetrovka je bila nahitro dosojena
Campeones34
13. 01. 2017 13.11
+2
Včeraj ni bila nič hitro dosojena 11metrovka, obrambni Seville je prav po hokejsko odbil Casemira ki se je pripravljal za strel, glavni sodnik morda niti ne more tega videt tako očitno, ampak stranski je lahko to zelo dobro videl. Pač neumnost obrambnega igralca
Symbolic
13. 01. 2017 17.06
+0
Paštašutar
13. 01. 2017 09.20
+4
Sam toliko,sinoci smo gledali atomski nogomet,ki sta ga igrali prva in druga ekipa spanske lige! Komaj cakam nedeljo,sledi se ena atomska predstava ! Moram se pa mal obregniti na Casemira,upam,da bo imel tudi v nedeljo sodnik toliko potrpljenja kot ga je imel s Casemirom sinoci,pa tudi Casilla sinoci ni imel svojega vecera !
Dany75
13. 01. 2017 15.26
+3
Casilla ni imel svojega vecera ???? haloo .. pa kero tekmo si ti gledal ?? clovek je sinoci ubranil najmaj 6 cistih strelov iz parih metrov,oz 1 na 1 ... poglej si posnetek tekme ... vceraj je resil real z obrambami !
grozjak
13. 01. 2017 09.00
+11
dobra tekma. A takole se vsaj vidi, koliko so boljši klubi vredni brez top zvezdnikov in zakaj imajo slednji take plače..
alien8potnik
13. 01. 2017 09.13
+10
alien8potnik
13. 01. 2017 08.59
-4
kakšen gol asensia. ramos in benz, legendi! bravo, real! fenomenalna ekipa. takega reala, ko bi bili vsi nevarni za gol nasprotnika, še nisem gledal. barca je dobesedno odvisna od svojega tria msn. real pa je uvedel logiko - sharing is caring. vsi za enega, eden za vse! HALA MADRID!
le?o
13. 01. 2017 09.01
+7
Tukaj je bolj vsi za Ronalda, Ronaldo zase. Ampak tudi to je odlično. Mene ne moti dokler to uspeva. Je pa res da so borci do zadnje sekunde.
grozjak
13. 01. 2017 09.02
+11
Brez Ronalda in Modriča so bili kar precej blizu poraza.......Barca pa je tudi z MSN jem boga zadnji mesec in pol
TomažNovak
13. 01. 2017 09.04
+8
alien ne more, da ne bi omenil Barso v svojih izlivih....
alien8potnik
13. 01. 2017 09.12
-4
samo odmev na vaše izlive zadnjih dni. dobro, hammurabi, da se ne bomo samo prcali. resno to mislim. barca je preveč odvisna od msn, pri realu pa me izjemno veseli, da je zidanu uspelo narediti zares ekipo. res pa je, da sta cr7 in modrić še vedno ključna. brez njiju mnogo bolj visimo, a zmoremo. nekdo bo rekel, mah, ta cr7, sploh ni res. pa je. tudi ko ne da gola, dela štale nasprotnikovi obrambi, ki porabi ful energije in koncentracije na njemu, kar odpira prostor in ponuja priložnosti drugim, ki so jih, kot vidimo, sposobni realizirati. in to je ta presežek rm. zidane, vsaka čast. resnični genij nogometa. na in izven zelenice.
poserjemsenavas
13. 01. 2017 08.44
+1
Odlična tekma, sreča spet na Realovi strani
lev10
13. 01. 2017 08.50
-2
zakaj sreca? ze 40 tekem brez poraza.. se vedno sreca?
Campeones34
13. 01. 2017 08.53
+10
Pa sej moraš imet tudi srečo kdaj, če ne je nemogoče 40krat zapored ostat neporažen. Včeraj so imeli kr precej sreče, je treba bit pošten
alien8potnik
13. 01. 2017 09.00
+1
piuski
13. 01. 2017 09.29
-1
sevilla bi z malo več sreče bila danes v bobnu!
apodgraj
13. 01. 2017 10.43
+0
Pa še res je . Real je bil popolnoma v podrejeni vlogi in je iz bunker pozicije .s proti napadi prišel z veliko sreče do remija . Sevilla je morala igrati napadalno , če je želela priti do ugodnega rezultata . S tem pa je v obrambi puščala veliko praznega prostor .Če se že ni uvrstila v nadaljevanje, si pa je vsaj zasužila zmago .
Campeones34
13. 01. 2017 08.34
+9
Zidan pa ima jajca poslat takšno postavo na gostovanje v Sevillo. Sevilla bi prav lahko z malo sreče nadoknadila zaostanek iz prve tekme, Real je igral praktično brez obrambe. Na trenutke mi je delovalo kot da gledam tekmo premiershipa.
alien8potnik
13. 01. 2017 09.15
+0
ja. dobro se je izšlo. zidane pa je mojster. ni kaj. in prav je, da toliko rotira. s tem dviga samozavest vsem. in rezultati so tu.
Barbarezo
13. 01. 2017 09.24
+0
alien zakaj mojster?zamal ,da ni ispadu iz pokala zarad nepremisljene bedarije..ne mors igrat brez obrambe in veze ni sans
le?o
13. 01. 2017 09.32
+5
Mislim,da je bil problem v pristopu. Visoka zmaga doma jih je mal prevec sprostila. Sevilla pa itak doma igra fanaticno. Ceprav je to kao druga postava, so vec kot konkurencni.
apodgraj
13. 01. 2017 10.48
+2
Bomo videli , kako bo Sevilla igrala v nedeljo ,.Prav gotovo , ne bo tako energično z vso ekipo jurišala v napad in lovila rezultat in puščala veliko praznega prostora v obrambi .
Symbolic
13. 01. 2017 12.08
+0
Pazi to neumnost: Zidane "mojster" v rotiranju! Kakšna bebasta izjava! Jasno mojster, če iz razpoložljivih igralcev lahko sestavi vsaj DVE enakovredni ekipi - Enrique pa tega ne zmore, ker ima samo nekaj zelo dobrih in ostalo: "za silo" igralce...
alien8potnik
13. 01. 2017 13.09
+2
enrique si je sam izbral svoje nove "okrepitve". kdo mu je kriv za to,da nima česa rotirati? ja, zidane je mojster. potrjuje to v praksi. ni kupoval. iz domačega nabora je znal sestaviti dve enakovredni ekipi. veš, zakaj? tudi zato, ker fantom s pogumnim rotiranjem vliva samozavest. zato je absolutno mojster. toliko o tej "neumnosti".
Symbolic
13. 01. 2017 17.09
Kako se temu reče (tam nekje ne jugu): "Ima se-može se!"
lev10
13. 01. 2017 08.26
+2