Nogomet

Neznanci popisali okolico stadiona Poljud, Pušnik odgovarja: 'V Splitu se za sto kun lahko napiše karkoli'

Split, 03. 09. 2016 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski trener splitskega Hajduka Marijan Pušnik tudi med reprezentančnim premorom nima miru. Zdelo se je, da se je vihar po dveh prepričljivih porazih na derbijih z Dinamom in Rijeko polegel, Hajduk je izpadel tudi iz play-offa za Ligo Evropa, a navijači še naprej izražajo svoj gnev nad klubskim vodstvom.

Marijan Pušnik je sredi zadnje sezone izgubil službo pri Olimpiji, čeprav so zeleno-beli vodili na lestvici. Tudi v Splitu mu ni nič lažje ...
Marijan Pušnik je sredi zadnje sezone izgubil službo pri Olimpiji, čeprav so zeleno-beli vodili na lestvici. Tudi v Splitu mu ni nič lažje ... FOTO: Miro Majcen
Hajduk je v soboto slavil na prijateljskem obračunu s Širokim Brijegom in bosansko-hercegovskega prvoligaša na Poljudu ugnal s 3:1. Pušnik je ponudil priložnost tudi novincema Hamzi Barryju in Josipu Kvesiću ter 20-letnemu belgijskemu napadalcu Mattu Demetsu. Zadetke za "bile" so prispevali Marko Futacs, Frane Vojković in še en mladi debitant Deni Jurić.

Potem ko je Marijan Pušnik ob dobrih rezultatih v prvih tednih kot trener splitskega Hajduka užival podporo najzvestejših navijačev in medijev v Dalmaciji, se je situacija za nekdanjega stratega Celja, Maribora in Olimpije naglo poslabšala. Hajduk je izgubil dve pomembni tekmi v domačem prvenstvu, boljša sta bila večna rivala, zagrebški Dinamo in Rijeka nekdanjega selektorja Slovenije Matjaža Keka, Splitčani pa so se morali v play-offu Lige Evropa posloviti tudi od evropskih tekmovanj. Pušnik je bil v zadnjih tednih deležen tudi nekaterih napadov strokovnih komentatorjev v medijih, svoj delež pa so zdaj dodali še navijači, ki so v grafitih ob stadionu Poljud "povedali" marsikatero pikro na račun novega klubskega vodstva. Lotili so se tudi agenta Marcela Kačinarija, albanskega branilca Hysena Memolle, oglednika Saše Bjelanovića, športnega direktorja Maria Branca in predsednika Ivana Kosa.

"Kacinar + Pušnik = Memolla," med drugim piše v splitski prestolnici. "Kdo je Bjelanović??? Kje so Miki in naše legende? Branco, gospod 5 %. Kos, poleti v svojo jato, dokler je še čas!!!" so sporočili navijači, najzvestejši so v Splitu zbrani v navijaški skupini Torcida. Ta klubskim veljakom zameri, da v ustroj ekipe ni uvrstila številnih legendarnih nogometašev, čeprav je Pušniku denimo k sodelovanju pred časom uspelo prepričati nekaj takšnih, ki so se prej v širokem loku izogibali Poljuda. Koroški strateg je z odkritimi izjavami na novinarskih konferencah dobil tudi veliko nasprotnikov na Hrvaškem in v Dalmaciji, kjer je daleč najbolj priljubljeni Hajduk že leta močno oddaljen od boja za vrh in vstopa v evropska tekmovanja. Hajdukovci so pod taktirko Pušnika dobili poznopopoldansko prijateljsko tekmo s Širokim Brijegom na domačem stadionu, Korošec pa je med drugim po zadnjem sodnikovem žvižgu komentiral tudi večerne dogodke v okolici stadiona.

"Sporočilo je smešno, vsak igralec ima agenta, lahko bi napisali še imena petnajstih. Igralce pripeljeta Hajduk in Mario Branco, ne pa Marijan Pušnik. V Splitu se za sto kun (13,42 evra, op. a.) lahko napiše karkoli. Zakaj tega ni napisala Torcida na stadionu?" je bil spet brez dlake na jeziku Pušnik. "Jaz sem zadovoljen z vsem, kar se dogaja v klubu. Ne more se vse urediti v treh mesecih. Ekipa počasi dojema, kaj si od nje želimo, jaz pa upam, da bomo iz meseca v mesec igrali bolje. V bistvu verjamem, da bo temu tako. Predsednikova obljuba (Kos je dejal, da bo Hajduk zmagal na vseh preostalih tekmah, op. a.)? Super človek je, veliko dela. O rečeh, ki jih obljubi on, pa morate vprašati njega. Nihče ne bo do konca dobil vseh tekem, tudi mi ne."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Švejk 123
04. 09. 2016 20.26
+4
Edini, kateri bi lahko takoj zamenjal Katanca.
Iniesta
03. 09. 2016 22.06
+5
Kako nizko so padli splitski Bili ...
Iniesta
03. 09. 2016 22.07
+4
Pred dobrimi 30-imi leti so bili npr polfinalisti pokala UEFA ...
HouseBeatz
03. 09. 2016 15.49
+30
Žalostno, tak gospod kot je Pušnik si tega ne zasluži, tako kot si tega ni zaslužil v Olimpiji. Stanje je takšno, da ima Hajduk igralsk kader na nivoju Aluminija. Igralci, kot je sam povedal, so prihajali v klub preko različnih vez. Plače teh pol-profesionalnih igralcev so visoke, klub nima kvalitetne politike, mladinski pogon je na dnu ( skoraj vsi igralci v prvih 11 so tujci, kar je za hajduk in njihovo tradicijo popolnoma nespremljivo), prodaje ključnih igralcev so katastrofalne...
HouseBeatz
03. 09. 2016 15.50
+27
Pušnik, ki je direkten in pošten, je vse to povedal, problem pa pride, ko glavni mafijci, ki stojijo za Hajdukom in kradejo iz njega, ne odobravajo takšno politiko, saj škodi njihovim zasebnim interesom
uni65
03. 09. 2016 16.20
+1
RayManzarek
03. 09. 2016 16.23
+7
Pušnik počasi leti in bo v roku 1 meseca odletel. Ni mi žal za Hajduk, saj bodo tudi oni odleteli - proti dnu lestvice. Se je pa Pušnik zavedal, v kaj se spušča in kufra ni nikoli do konca razpakiral. Imam pa info, da so opcija tudi Domžale. V 1 mesecu bo znanega več. Hakduka pa naj gre svojo (antipatično) pot.
cokli
04. 09. 2016 09.33
-8
Pušnik res ni gospod,tudi velik trener ne.Pa tudi Hajduk že dolgo ni velik klub.Pa tudi Split ni več Split.
Luka Radeka
04. 09. 2016 14.43
+2