Nogomet

Poljaki trčili ob senegalski 'zid' za uvodni poraz na SP

Moskva, 19. 06. 2018 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji smo bili priča še tretjemu prijetnemu presenečenju, ki so ga tokrat pripravili reprezentanti Senegala z zmago z 2:1 nad favorizirano Poljsko v prvem krogu skupine H. Odločila je taktično zrela igra Afričanov, bledi Poljaki pa so pet minut pred koncem rednega dela srečanja uspeli le ublažiti zaslužen poraz.

V zadnji tekmi prvega kroga SP sta se v Moskvi pomerili Poljska in Senegal, zaslužene zmage z 2:1 pa so se na koncu veselili danes zelo motivirani afriški nogometaši, ki šele drugič v zgodovini nastopajo na mundialu. Na drugi tekmi skupine H je Japonska prav tako z 2:1 premagala Kolumbijo.

Prvi polčas ni ponudil veliko razburjenja, večino časa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. V 18. minuti je sicer Senegal izpeljal hiter napad, M'Baye Niang je sprejel lepo globinsko žogo, pogledal na desno stran, kjer je vtekal Sadio Mane, a slabo zaključil akcijo. V 23. minuti je najnevarnejši strel Poljske v prvem polčasu zaključil Robert Lewandowski. Kapetan je sprejel žogo, si jo nastavil in z roba kazenskega prostora udaril po žogi, a je to storil preslabo, da bi resneje ogrozil afriški gol. V 37. minuti je Senegalcem uspelo zatresti gol, ki pa so ga pripisali Poljaku. Idrissa Gueye je poskusil s strelom, žoga pa je na poti proti golu zadela Thiaga Cioneka in končala za hrbtom Wojciecha Szczesnyja.

Zasluženo veselje senegalskih nogometašev po drugem zadetku Mbayeja Nianga.
Zasluženo veselje senegalskih nogometašev po drugem zadetku Mbayeja Nianga. FOTO: AP

V 50. minuti je s strelom s prostega strela z roba kazenskega prostora poskusil Lewandowski, toda z obrambo se je izkazal Khadim Ndiaye. Po eni uri igre si je Poljska privoščila veliko napako, Senegal pa je po njej vodil z 2:0. Grzegorz Krychowiak je podal nazaj, Szczesny je bil prepočasen in premalo spreten, Mbaye Niang pa je izkoristil svojo hitrost, bil prvi pri žogi, jo poslal mimo poljskega čuvaja mreže ter jo poslal v prazen gol.

V 86. minuti je žarek upanja za Poljsko prinesel Krychowiak, ki je zadel z glavo po podaji Kamila Grosickija.

Svetovno prvenstvo, skupina H, 1. krog:
Poljska - Senegal 1:2 (0:1)
Krychowiak 86.; Cionek 37./ag, Niang 60.

Poljska: Szczesny, Piszczek (od 83. Bereszynski), Cionek, Pazdan, Rybus, Blaszczykowski (od 46. Bednarek), Krychowiak, Zielinski, Grosicki, Lewandowski, Milik.

Senegal: K. Ndiaye, Wague, Sane, Koulibaly, Sabaly, A. Ndiaye (od 87. Kouyate), Gueye, Niang (od 75. Konate), Mane, Sarr, Diouf (od 62. Ndoye).

Rumeni kartoni: Krychowiak; Sane, Gueye.
Rdeč karton: /.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
20. 06. 2018 11.36
+3
Le kaj se dogaja to to leto s svetovnim...nobena diagnoza ne pije več vode.... :)
graf
20. 06. 2018 09.45
Srčno upam da so si to tekmo ogledali naši reprezentanti in da so videli kako je treba biti telesno pripravljen in kako sploh izgleda želja po zmagi ! Res kapo dol Senegalu za borbeno igro s katero so presenetili prepočasne Poljake ki le na Lewandowskega računajo kva bo naredil ! Žal pa ima mesto v reprezentanci zgolj po zaslugi starih lovorik in osebno mislim da je to zgrešena politika selektorja ! V ekipo je treba dat mlade fante ki imajo hitre noge in željo po dokazovanju ...in Senegal je danes to demonstriral na najboljši možni način ! Stalno so Senegalci vršili pritisk na zadnjo linijo in onemogočali organizacijo poljskega napada Treba se je borit za žogo in ne samo čakat na podaje in to je prava želja po zmagi !Ta tekma bi morala biti dobra šola marsikateremu selektorju , med drugim tut našemu ...
MKII
19. 06. 2018 20.55
+2
Bravo Afrikaaaaaaaaaaa 🇸🇳
SAF1
19. 06. 2018 20.21
+4
Tole je že druga stava, ki sem jo izgubil danes. Dajmo Rusi, da bom dobil vsaj eno stavo danes.
Uporabnik113089
19. 06. 2018 20.51
-2
PUMA
20. 06. 2018 22.32
Pa sigurno boš nekaj dobil kar daj pogum velja SAF1.