Nogomet

Pomembna zmaga Panathinaikosa: Gnezda Čerin eden najboljših na igrišču

Atene, 05. 02. 2024 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
3

Panathinaikos je v nogometnem derbiju z Olympiacosom prišel do zelo pomembne zmage z 2:0. Andraž Šporar in Benjamin Verbič trenerju Fatihu Terimu zaradi poškodbe nista bila na voljo, celotno tekmo pa je blestel tretji Slovenec v vrstah zelenih Adam Gnezda Čerin.

Tekma je bila zaradi smrti policista po napadu navijačev na nedavni odbojkarski tekmi odigrana pred praznimi tribunami, ampak to ne pomeni, da zvesti navijači Panathinaikosa niso bili v mislih njihovih ljubljencev, saj smo bili več kot dve uri pred tekmo priča izjemnemu navijaškem spektaklu pred hotelom, od koder so nogometaši odpotovali na stadion Apostolos Nikolaidis.

"Tukaj je nogomet nekaj posebnega in to ste danes tudi sami lahko doživeli. Veliko bolj motiviran prideš na tekmo," je o vzdušju pred tekmo dejal Šporar. "V prejšnji sezoni smo to doživeli praktično pred vsako domačo tekmo. Vedno se je zbralo 500, 600, 700 navijačev pred hotelom in nas pospremilo do zmage." 

Tam Andraž Šporar in Benjamin Verbič nista stopila na zelenico, Adam Gnezda Čerin pa je odigral celotno tekmo in bil eden najboljših posameznikov na igrišču.

"Po mojem mnenju je bil eden najboljših na igrišču iskreno, ne zato, ker je Slovenec in naš prijatelj. Res je bil vsepovsod, dobival je dvoboje. Vesel sem zanj, da se je vrnil po poškodbi in takoj začel igrati na tako visoki ravni," je o rojaku in soigralcu dejal Verbič.

"Danes smo odigrali zelo dobro tekmo. Prej nam ni uspelo dobiti nobenega derbija. To je točka, po kateri gremo lahko zdaj samo navzgor," je dodal Gnezda Čerin.

Panathinaikos po zmagi ostaja na tretjem mestu, Olympiacosu je pobegnil na šest točk prednosti, za vodilnim PAOK-om pa zaostaja tri točke. "Izredno pomembne tri točke, ob morebitnem porazu bi se oddaljili od PAOK-a. Tako smo ohranili stik z vrhom, a tekem je še ogromno," je o stanju v grškem prvenstvu dejal Šporar. Naslednja prvenstvena tekma jih čaka v nedeljo proti Panserraikosu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

somebody355
05. 02. 2024 10.04
-8
Kakšno ime je to Gnezda?
odlekiran
05. 02. 2024 10.21
+6
osiveli_ritmični_gimnastik
05. 02. 2024 13.17
+1