Drugi športi

Portugalci niso dovolili presenečenja

Beograd, 04. 02. 2016 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je tudi drugo tekmo desetega evropskega prvenstva v Beogradu izgubila. Po torkovem porazu s Srbijo je tokrat morala priznati premoč še portugalski izbrani vrsti, ki je zmagala s 6:2 (2:2).

Slovenija v prvem polčasu proti Portugalcem ni razočarala. Tekmo je začela v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je Alena Mordeja v vratih zamenjal Damir Puškar, poškodovanega Roka Mordeja pa je v udarni četverici zamenjal Alen Fetić. Začetek tekme je bil za slovensko izbrano vrsto obetaven, saj je že v tretji minuti z golom Kristjana Čujeca povedla z 1:0, v zadnji minuti prvega polčasa pa je izid izenačil Gašper Vrhovec.

V nadaljevanju so do izraza prišle portugalske izkušnje in mojstrstvo Ricardinha - v 24. minuti je povišal na 2:3, v 33. pa s svojim tretjim golom na tekmi na 2:5. Vmes je gol dosegel še Cary, končni rezultat 2:6 pa so Portugalci postavili v zadnji minuti tekme, ki jo je spremljalo dobrih 2000 gledalcev. Med njimi tudi številni navijači iz Slovenije.

Slovenci so EP sklenili z dvema porazoma in to proti favoriziranima Srbiji in Portugalski.
Slovenci so EP sklenili z dvema porazoma in to proti favoriziranima Srbiji in Portugalski. FOTO: Starsportphoto

Igor Osredkar je v dresu Slovenije odigral svojo 124. tekmo, s tem se je na prvem mestu po številu nastopov izenačil z Benjaminom Melinkom. Predčasno pa je moral pod tuš Gašper Vrhovec, ki je dobil rdeč karton. Zato ne bo mogel igrati na otvoritveni tekmi evropskega prvenstva, ki ga leta 2018 gosti prav Slovenija.

"Tekma je bila podobna kot tista prosti Srbiji, s tem, da smo imeli več strelov na gol, več možnosti, da bi na njej kaj naredili. Spet pa se je ponovila zgodba, ki nam je dobro znana, imamo premalo enakovrednih igralcev, da bi zdržali tempo skozi vso tekmo in vprašanje je, kdaj jih bomo imeli. Vendar fantom nimam česa očitati, borili so se po svojih najboljših močeh, po težkem uvodnem porazu proti Srbiji so se uspeli dvigniti in mislim, da smo odigrali boljšo tekmo kot prvo," je ob slovesu z evropskega prvenstva dejal selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik.

Iz te skupine sta si napredovanje že zagotovili Portugalska in Srbija, ki bosta v soboto odločali o prvem mestu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikica7
05. 02. 2016 12.05
-4
Pa a ste mislil da se bijo uvrstil v cetrtfinale
LAC
05. 02. 2016 09.24
-4
PA KAKŠNEGA GOLMANA IMA SLOVENIJA? SKORAJ VSE ZADETKE JE DOBIL SKOZI NOGE!