Nogomet

Guardiola zaradi poškodb Jesusa in De Bruyneja več sodniške zaščite, zdaj odločneje po Sancheza?

London, 01. 01. 2018 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rekordni niz zmag Manchester Cityja se je v nedeljo končal z remijem na zelenici Crystal Palaca (0:0), Josep Guardiola pa po poškodbah Gabriela Jesusa in Kevina De Bruyneja ni želel zanikati novic, da bo City januarja iz Arsenala poskušal pripeljati njegovega nekdanjega varovanca iz Barcelone Alexisa Sancheza.

Josep Guardiola je nezadovoljen zapuščal južni London, morda ne toliko zaradi remija, ki je bil v prvenstvu šele prvi po avgustu, temveč zaradi poškodb dveh ključnih mož, s katerima so se sinje modri na lestvici izstrelili daleč pred vse zasledovalce. Napadalec Gabriel Jesus in Kevin De Bruyne bosta po dvoboju s Crystal Palacom gotovo izpustila naslednjih nekaj tekem, čeprav podrobnejših informacij iz tabora meščanov zaenkrat še ni.

Kevin De Bruyne je tekmo na stadionu Selhurst Park končal še pred zadnjim žvižgom neprepričljivega glavnega sodnika Mossa.
Kevin De Bruyne je tekmo na stadionu Selhurst Park končal še pred zadnjim žvižgom neprepričljivega glavnega sodnika Mossa. FOTO: AP

Dejstvo, da je v enem dnevu Guardiola ostal brez dveh napadalno usmerjenih nogometašev, je vnovič podžgalo govorice o prihodu Alexisa Sancheza iz vrst Palacovega mestnega tekmeca Arsenala. Sanchez je z Guardiolo že sodeloval pri Barceloni in bil že poleti blizu selitvi na sever, vse od tedaj pa je kakovost njegovih predstav v Londonu močno upadla in znašel se je tudi na udaru kritik navijačev topničarjev. Čilenec lahko poleti za nameček odide zastonj, po informacijah ESPN FC pa naj bi si Južnoameričan najbolj želel ravno v City. Na vprašanje, če bo manchestrski klub že pozimi, prestopni rok se je odprl z novim letom, poskusil pripeljati Sancheza, Guardiola ni ponudil konkretnega odgovora.

Moss preprečil hiter prihod pomoči
"Ne vem. Je igralec Arsenala in mislim, da bo ostal tam," je dejal katalonski trener. "Imeli bomo interne sestanke in videli, kaj je najbolje, a je igralec Arsenala in mislim, da bo (po januarju, op. a.) še vedno tam," dodaja nekdanji vezist in trener Barcelone ter Bayerna, ki ob remiju v Londonu nikakor ni bil zadovoljen s predstavo glavnega sodnika Jona Mossa. Ta sprva ni dovolil zdravnikom na zelenico, ko so želeli pomagati poškodovanemu Jesusu, ki naj bi z načetim kolenom moral počivati "mesec ali dva", kot je v nedeljo ocenil Guardiola. Še bolj je Katalonca vznejevoljil štart Jasona Puncheona v zaključku tekme, ko je napadalec orlov poškodoval De Bruyneja, ki pa naj ne bi bil huje poškodovan.

Sanchez (na fotografiji) je na zadnjih treh tekmah za Arsenal prispeval ravno toliko golov, nedeljskega v Birminghamu pa so uradni statistiki označili za avtogol.
Sanchez (na fotografiji) je na zadnjih treh tekmah za Arsenal prispeval ravno toliko golov, nedeljskega v Birminghamu pa so uradni statistiki označili za avtogol. FOTO: AP

"Imeli smo srečo na tekmah s Tottenhamom in Newcastlom (ko naj bi nasprotni nogometaši grdo štartali nad njegove varovance, op. a.). Danes te sreče nismo imeli. Sodniki morajo ščititi. Vemo, kako telesno močna igra je v Angliji, a ekipam zato manjkajo veliki igralci, to ne velja le za Manchester City. Počasni posnetek (štarta Puncheona, op. a.) govori sam zase. Moramo zaščititi igralce," si je pred nadaljevanjem napornega prazničnega tekmovalnega ritma zaželel Guardiola.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
01. 01. 2018 12.45
+2
Pepova tezava je, da nima dolge klopi in to ga bo v drugem delu sezone teplo ... Lige prvakov ne more osvojiti, tako da naj se skoncentrira na prvenstvo.
pako-san
01. 01. 2018 13.21
-11
Premalo trenirajo padanje. Ni jih se naucil kot Barco!!
Mf1988
01. 01. 2018 13.23
Ne razumem kaj si napisal.zakaj ne morrjo osvojiti lige prvakov...vsaka ekipa ki je se v igri ima moznost osvojitve peharja...
Iniesta
01. 01. 2018 17.05
Zato ker jih poskodbe kljucnih igralcev nacenjajo in je nekaj drugih klubov zaenkrat se premocnih ...