Nogomet

Montella dobil tudi drugi dvoboj s Simeonejem, 'El Cholo' ob izpadu v Sevilli za nameček še izključen

Sevilla, 23. 01. 2018 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sevilla si je z drugo zmago nad madridskim Atleticom v četrtfinalu španskega pokala priigrala polfinalno vozovnico v tem tekmovanju (3:1). Jan Oblak je s klopi spremljal nezbran začetek svojega moštva v obeh polčasih, ko je Sevilla zabila dva od treh golov. Spektakularno je sicer zadel Antoine Griezmann, a je bilo to premalo za Madridčane.

Diego Simeone je v skladu z napovedmi v vratih Atletica pustil Miguela Angela Moyaja, ki ostaja specialist za pokalne obračune. Sevilla je minuli teden močno presenetila z zmago na Atleticovem stadionu Wanda Metropolitano (2:1), Vincenzo Montella pa je tokratni dvoboj s starim znancem Simeonejem (prvi je legenda Rome, drugi pa njenega rimskega tekmeca Lazia) začel s Jesusom Navasom na položaju bočnega branilca. Simeone, ki ni mogel računati na Diega Costo, je z varovanci moral nujno zabiti vsaj dva gola, tekma pa se ni začela po madridskih željah.

Fantastičen gol Griezmanna (levo) v Sevilli ni bil dovolj za Madridčane.
Fantastičen gol Griezmanna (levo) v Sevilli ni bil dovolj za Madridčane. FOTO: AP

Že v dobesedno prvem napadu je po podaji Pabla Sarabie z desnega boka natančno ob vratnico zadel Sergio Escudero. Stadion Ramona Sancheza Pizjuana je slavil, a le dobrih deset minut, ko je lahko le zaploskal fantastičnemu golu Antoina Griezmanna. Francozu se je žoga okoli 20 metrov od gola lepo odbila za polvolej, ki je z njegove slabše desnice poletel pod prečko nemočnega Sergia Rica. Griezmann je imel v prvem polčasu še dve zreli priložnosti, toda njegova strela nista zadela cilja.

Franco Vazquez je tik pred polčasom tudi sam za las zgrešil po predložku Navasa, medtem ko si je Simeone med dvobojem Joaquina Corree in Joseja Marie Gimeneza ob robu igrišča privoščil vstop na zelenico in še malce dvignil temperaturo na že tako razgretih tribunah. Te so že po nekaj minutah drugega polčasa spet slavile, ko je Saul Niguez nespametno s komolcem udaril Correo v kazenskem prostoru, Ever Banega pa je zelo natančno zadel za 2:1. Atleticov Correa, Angel Correa, bi lahko rdeče-bele nemudoma vrnil v igro, a ga je v situaciji "ena na ena" ustavil Rico. 

Atletico je imel nekaj polpriložnosti, denimo po strelu Diega Godina z glavo, toda Sevilla je bila tista, ki si je predčasno zagotovila napredovanje. Montello je z golom za 3:1 razveselil Vazquez, ki je prekrasno zaključil smrtonosen protinapad s strelom v daljši kot. Simeone je moral zaradi rdečega kartona za nameček predčasno zapustiti gostujočo klop, Andaluzijci pa so po napornem prvem delu sezone, ki je poleg nekaterih bolečih porazov odnesel tudi obolelega trenerja Eduarda Berizza, le narisali nasmešek na obraze svojih navijačev.

Izid povratne tekme četrtfinala španskega pokala:

Sevilla* ‒ Atletico Madrid 3:1 (1:1) /2:1/
Escudero 1., Banega 48./11-m, Vazquez 78.; Griezmann 13.
Jan Oblak (Atletico) je bil na klopi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
24. 01. 2018 08.20
+4
Bleda igra Atletica . Sevilla opravičeno naprej. Atleticov napad z prvim zvezdnikom Grizmanom neučinkovit . Ne vem zakaj bi se Barce potegovala za tega igralca , ko pa je iz tekme v tekom slabši in ne vem koga bi lahko zamernjal v napadali vrsti . Naj ostane tu kjer je .
BBarca
24. 01. 2018 09.10
+5
Se sicer strinjam s komentarjem, ampak si videl kakšen gol je dal Griezmann?
+0
Nucky10
24. 01. 2018 15.18
-1
Griezmann je še vedno klasa, ima pač letos slabo sezono. Tudi Ronaldo ima slabo sezono za njegov standard pa je še vedno klasa od igralca
BBarca
24. 01. 2018 15.20
+3
Mogoče ima slabšo sezono a je vseeno dal 10 golov in prispeval 7 asistenc na 26 tekmah v vseh tekmovanjih (in to za bunkeraški Atletico).