Nogomet

Šuker sporoča rojakom Hrvatom: Manj pišite o milijonih in kamionih, več o junaškem srcu

Moskva, 17. 06. 2018 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Moskvi je zaživelo navijaško središče, ki je namenjeno navijačev hrvaške nogometne reprezentance. Pri otvoritvi je pomagal predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker, ki ni skrival zadovoljstva nad razpletom prve tekme kockastih na letošnjem mundialu.

Več videovsebin
  • Trening hrvaške reprezentance po zmagi nad Nigerijo
    00:47
    Trening hrvaške reprezentance po zmagi nad Nigerijo
  • Davor Šuker odprl hrvaško navijaško središče v Moskvi
    01:06
    Davor Šuker odprl hrvaško navijaško središče v Moskvi

"Upam, da bomo prvi ali drugi v skupini, to je naš edini cilj," je zbranim medijem v Moskvi povedal Davor Šuker, nekoč odličen napadalec Seville, Reala Madrida in Arsenala, zdaj pa že lep čas predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS). Hrvati so s sobotno zmago nad Nigerijo uspešno začeli z nastopi v skupini D (2:0), a sledi veliko težji preizkus proti Argentini, ki bo po remiju z Islandijo (1:1) za nameček še toliko bolj pod imperativom zmage. 

Modrić (na fotografiji) je z enajstih metrov na uvodni tekmi z Nigerijo postavil končni izid 2:0.
Modrić (na fotografiji) je z enajstih metrov na uvodni tekmi z Nigerijo postavil končni izid 2:0. FOTO: AP

"Prišli smo le do treh točk, to je bila prva tekma, a seveda nam ni še nič uspelo, to je začetek. Naslednja tekma je Argentina," je nadaljeval Šuker. "Komu mar, če Argentina osvoji vse tri točke, eno točko ali pa remizira, želimo si le igrati našo igro, imamo kakovost in če bo kdo podcenjeval Hrvaško, bo lahko imel veliko težav," je bojevito dejal nekdanji napadalec, ki je s svojo reprezentanco leta 1998 osvojil tretje mesto.

Pričakujemo izvrstno vzdušje
"Argentina in (Lionel) Messi sta vedno favorita, moramo odigrati svojo igro, toda mislim, da smo s podporo naših navijačev pripravljeni odigrati tekmo in priti do dobrega rezultata. Pričakujemo izvrstno vzdušje v Nižnem Novgorodu," je dodal Šuker.

Ta si je v pogovoru s hrvaškimi mediji takoj po dvoboju z Nigerijo v Kaliningradu zaželel, da bi se v domovini bolj osredotočali na pozitivne plati reprezentance, ki je predvsem na jugu države precej nepriljubljena zaradi tega, ker je s Šukerjem na enega od vodilnih položajev prišel tudi trenutno aretirani prvi mož zagrebškega Dinama Zdravko Mamić. Hrvati so imeli na zadnjih velikih turnirjih tudi veliko težav z navijači, ki so, bojda tudi namenoma, želeli povzročiti težave na tribunah in na zelenici.

Lahko ste ponosni na naše igralce
"Prosil bi vas, da malce manj pišete o milijonih in kamionih, več pa o junaškem srcu. Bil sem v slačilnici, videl ozračje, to pa mi daje upanje ter potrditev. Vsem navijačem na Hrvaškem in izven nje ter tistim, ki so dihali z nami, pa prenašam sporočilo, da so lahko ponosni na naše igralce. Bomo videli, do kje lahko pridemo," še dodaja Šuker.

"Najbolj me veseli igra ekipe, atmosfera, selektor, klop ... Ko (Luka) Modrić sprinta v 86. minuti in napada 'presing' pri rezultatu 2:0. To je to!" je še zadovoljno zaključil Šuker.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
18. 06. 2018 10.16
-1
tile se pa znajo liftat....
Nimasmisla
18. 06. 2018 07.44
+3
dol mi visi za hrvaški nogomet