Nogomet

City 'norel' po Londonu in zabil šest golov Watfordu, tudi Coutinho na Anfieldu ni pomagal Liverpoolu

London, Liverpool, 16. 09. 2017 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Liverpool, nasprotnik Maribora v skupinskem delu Lige prvakov, ostaja bližje sredini kot vrhu lestvice Premier League, potem ko je rdeče kljub povratku Philippa Coutinha na domačem Anfieldu presenetil skromni Burnley (1:1). Manchester City še naprej blesti, meščani so "povozili" Watford v Londonu s hat-trickom Sergia Agüera (6:0).

Liverpool tudi ob povratku Coutinha ni blestel na domačem Anfieldu.
Liverpool tudi ob povratku Coutinha ni blestel na domačem Anfieldu. FOTO: AP

Sergio Agüero je v južnem Londonu nebogljenemu Watfordu zabil hat-trick in izdatno pomagal Manchester Cityju do prepričljive zmage nad rumenimi, s katero se je ekipa Josepa Guardiole prebila na vrh Premier League. Katalonec je med pripravo na tekmo v prestolnici, ki je tako kot številne po državi minila v znamenju poostrenih varnostnih ukrepov zaradi terorističnih groženj, govoril o tem, da v tej sezoni njegov City na trenutke že dosega ravni Barcelone in Bayerna, ki ju je vodil pred prihodom na Otok. V takšnem dominantnem slogu je City tudi začel gostovanje na Vicarage Roadu, kjer je Kevin De Bruyne do sobote nepremaganim tekmecem od prve minute povzročal celo vrsto preglavic. Belgijec je hitro zaposlil Agüera, Argentinčev strel pa je "pobožal" vrhnji del mreže. Po tem, ko je Richarlison zapravil eno redkih domačih priložnosti, je De Bruyne s prostega strela našel Agüera, ki je v 27. minuti brez večjih težav zatresel mrežo. City je podvojil svoj naskok že po manj kot petih minutah, ko je David Silva na oddaljenejši vratnici našel Agüera, ta pa je z dobrega metra zlahka zadel prazen gol. Agüero je še pred polčasom tudi sam podal za enega od zadetkov, in sicer Gabrielu Jesusu, ki je pobegnil skozi obrambo in mirno zaključil. Watford je bolje krenil v nadaljevanje tekme, Andre Carrillo je bil blizu znižanja izida, toda De Bruyne je s predložkom na Nicolasa Otamendija nemudoma kaznoval zapravljivost rumenih za 4:0. "Petarda" je v domači mreži odjeknila po krasni individualni akciji Agüera, ki je s težkega položaja s pomočjo vratnice in tehnologije spravil žogo čez črto. Da je bila mera polna, je minuto pred iztekom rednega dela Raheem Sterling priigral in tudi izkoristil najstrožjo kazen za končnih 6:0.

Liverpool je na Anfieldu zgolj remiziral z Burnleyjem, čeprav je Jürgen Klopp po napornem poletju prvič računal na nesojenega člana Barcelone Philippa Coutinha (1:1). Že začetek obračuna ni obetal, Liverpool, ki zaradi kazni pogreša tudi poletnega Sadia Maneja, je namreč hitro zaostal, potem ko je Robbie Brady z glavo odložil žogo Scottu Arfieldu, ki v 27. minuti s silovitim strelom ni grešil. Merseysiderji so odgovorili že v enem naslednjih napadov, v katerem je Emre Can našel Mohameda Salaha, ki si je pripravil strel in natančno zadel. Povratnik Coutinho je v eni od svojih akcij preigral več nasprotnikov in meril za las prek vrat, ko je Liverpool v drugem polčasu iskal zmagoviti gol. A blizu zmagi je bil tudi Burnley, strel z glavo Bena Meeja je nekako uspela izbiti obramba rdečih, na drugi strani pa je Nick Pope lepo ustavil Trenta Alexandra-Arnolda, medtem ko je Dominic Solanke zadel prečko in ostalo je pri 1:1. Newcastle United ostaja vroč, ekipa Rafaela Beniteza, ki se je na klop srak vrnil po bolezni, je na domačem St James' Parku ugnala Stoke City (2:1) z golom Jamaala Lascellesa. Debi Roya Hodgsona na klopi kluba svojega otroštva Crystal Palaca se ni iztekel po željah nekdanjega selektorja angleške izbrane vrste, saj je na Selhurst Parku orle pokopal Steven Davis s Southamptonom (0:1). Palace zdaj že pet tekem čaka na prvi gol v novem prvenstvu, napredka pa zaenkrat ni prineslo niti slovo trenerja Franka de Boerja. Leicester City se je vrnil po zaostanku in pri navdušujočem Huddersfield Townu iztržil točko, za katero je z enajstih metrov zadel Jamie Vardy (1:1). West Bromwich Albion in West Ham United sta si v nezanimivem obračunu na stadionu The Hawthorns razdelila vsak po točko (0:0). Golov niso videli niti na Wembleyju, kjer Tottenham "prekletstva" osrednjega državnega stadiona po zmagi nad Borussio Dortmund v Ligi prvakov ni uspel prekiniti še v prvenstvu. Swansea City je v Wales odnesel pomembno točko, Spursi pa so se sicer trudili do zadnjih minut, a niso uspeli razveseliti svojih navijačev. Harry Kane je v drugem polčasu zatresel prečko, po igranju z roko Martina Olssona pa bi Tottenham tudi moral dobiti najstrožjo kazen, a je sodniška piščalka ostala nema. Ekipa iz severnega Londona tako v prvenstvu v novi sezoni na "domači" zelenici še naprej ostaja brez zmage.

Izidi 5. kroga:

Tottenham Hotspur ‒ Swansea City 0:0

Liverpool ‒ Burnley 1:1 (1:1)
Salah 30.; Arfield 27.

Watford ‒ Manchester City 0:6 (0:3)
Agüero 27., 31., 81., Jesus 37., Otamendi 63., Sterling 88./11-m

Huddersfield Town ‒ Leicester City 1:1
Newcastle United ‒ Stoke City 2:1
West Bromwich Albion ‒ West Ham United 0:0
Crystal Palace ‒ Southampton 0:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
16. 09. 2017 19.54
+2
toooo kun glavni si
Iniesta
16. 09. 2017 19.37
+5
Pepov siti blesti a je sezona se dolga ...