Nogomet

Alonso uspešno nadomeščal Costo, Chelsea pri prvakih odgovoril na zmagi Tottenhama in Arsenala

London, 14. 01. 2017 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Angleški reprezentant Harry Kane je zaznamoval prvo sobotno tekmo Premier League in s hat-trickom prinesel visoko zmago Tottenhamu, ki je doma odpravil West Bromwich Albion (4:0). Spurs so skupaj z Arsenalom, ki je kasneje z enakim izidom slavil pri Swanseaju (4:0), ohranili korak s Chelseajem - ti niso grešili na gostovanju v Leicestru (3:0).

Chelsea je na zadnji sobotni tekmi brez težav opravil s prvakom Leicester Cityjem, londonski modri pa so na vrhu lestvice po nedavnem koncu rekordnega niza zmag spet pobegnili na sedem točk prednosti (3:0). Po tem, ko je izven postave odmevno ostal prvi strelec Diego Costa, trener Antonio Conte je pred tekmo v intervjuju dejal, da ne zaradi njunega medsebojnega prerekanja, temveč zaradi poškodbe hrbta, se prvakom iz leta 2015 odsotnost brazilskega Španca ni prav nič poznala. Contejevi varovanci so povedli v šesti minuti, ko je nekdanji soigralec Josipa Iličića pri Fiorentini Marcos Alonso izkoristil zmedo v kazenskem prostoru lisjakov in mimo Kasperja Schmeichla poslal podajo Edena Hazarda. Na obračunu italijanskih strategov je Claudio Ranieri v prenovljeni postavitvi s tremi branilci zaman čakal na odgovor svojih fantov, še najbližje je bil City po strelu Bena Chilwella, ki pa po podaji Marca Albrightona z glavo ni zadel cilja. Jamie Vardy je z ostro podajo prav tako vnesel nekaj nelagodja v gostujoče vrste, a se je Chelsea ubranil, na začetku drugega polčasa pa še drugič udaril prek Alonsa. Produkt Realove mladinske šole je po vnovič neprepričljivem posredovanju domače obrambe po prostem strelu ustavil žogo na robu kazenskega prostora in jo z močnim strelom s pomočjo kapetana Wesa Morgana pospravil pod roko nemočnega Schmeichla. Da je bil večer za domače navijače še bolj turoben, je poskrbel njihov nekdanji ljubljenec N'Golo Kante. Francoz je začel akcijo, v kateri je Pedro Rodriguez nato iz obrata mojstrsko našel Williana, Brazilec pa mu je z nekaj sreče vrnil žogo pred vrata in nekdanjemu članu Barcelone z glavo ni bilo težko zadeti praznih vrat.

Kane (desno) proslavlja po zadetku v mreži WBA.
Kane (desno) proslavlja po zadetku v mreži WBA. FOTO: AP

Novopečeni očka Harry Kane je s hat-trickom na prvi sobotni tekmi pomagal Tottenhamu pritisniti na vodilni Chelsea, Spursi pa so po zaslugi razpoloženega angleškega reprezentančnega napadalca na domačem White Hart Laneu zanesljivo odpravili West Bromwich Albion. Beli so prevladovali skozi celoten prvi polčas, v katerem so si nabrali zalogo dveh zadetkov prednosti. Domači so povedli v 12. minuti, ko je Christian Eriksen v kazenskem prostoru našel Kana, otrok kluba pa je lepo zadel s pomočjo vratnice. Že po manj kot pol ure je bilo na semaforju v severnem Londonu 2:0, spet je bil v osrčju akcije Eriksen, ki je tokrat streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je s pomočjo Jonasa Olssona in Garetha McAuleyja končala za hrbtom vratarja Bena Fosterja. Nekdanji član Manchester Uniteda je nato dvakrat lepo ustavil Kana in ohranil WBA v igri. Birminghamčani bi lahko lepo začinili drugih 45 minut, če bi Matty Phillips v enem prvih napadov natančneje meril po tleh, a ni zadel. Slaba novica za Tottenham je poškodba branilca Jana Vertonghna, ki si je načel gleženj, zamenjal ga je Ben Davies, navijači pa so na težave ob zelenici hitro pozabili po še dveh zadetkih svojega junaka Kana. Kyle Walker je vzel žogo McAuleyju in v 77. minuti našel rojaka, ki z lepim strelom spet ni grešil, že pet minut kasneje pa je zaokrožil svoj hat-trick. prvega po 25. oktobru 2015 na obračunu z Bournemouthom. To je bil zadetek, ki je bil tudi vreden dosežka: Kane si je izmenjal podajo z Dele Allijem, ki ga je prekrasno našel z elegantno podajo prek obrambe, njegov reprezentančni kolega pa je "na prvo" malce srečno zadel ob daljšo vratnico za končnih 4:0. To je bil sladek trenutek za mladega Allija, ki je z izključitvijo na lanskem obračunu z WBA morda celo usodno vplival na razplet bitke za naslov. Tottenham bi s sedmo zaporedno zmago na naslednji tekmi Premier League postavil nov klubski rekord.

Arsenal je splezal do tretjega mesta z zanesljivo zmago pri Swansea Cityju (4:0), topničarji imajo namreč boljšo razliko v zadetkih od četrtega Liverpoola, ki ga še čaka veliki derbi z Manchester Unitedom. Arsenalovci niso začeli dobro, a vseeno povedli po 38 minutah: Alexis Sanchez je s predložkom našel spet zdravega Mesuta Özila, ki je zaposlil vročega Olivierja Girouda za Francozov peti gol na ravno toliko tekmah. A Giroud je dobil udarec in Arsene Wenger ga je moral zamenjati z Alexom Oxladom-Chamberlainom, Londončani pa so svoje vodstvo srečno podvojili po manj kot desetih minutah drugega polčasa. Alex Iwobi je s podajo iskal soigralce v sredini, Jack Cork pa jo je nesrečno preusmeril pod prečko nekdanjega topničarja Lukasza Fabianskega. V 68. minuti je bil obračun odločen, še eno podajo Iwobija je tokrat mimo Fabianskega preusmeril Kyle Naughton. Zaključni udarec je pripadel Oxladu-Chamberlainu, žoga se je tokrat odbila od Wayna Routledga in se idealno namestila za strel Sanchezu, ki je prekrasno meril v zgornji kot. Stoke City ni imel težav s Sunderlandom na Stadionu luči, domači pa so po nekaj vzpodbudnih rezultatih še četrtič zapored ostali praznih rok (1:3). Črne mačke so vse od avgusta v "rdeči coni" in tam ostajajo po prepričljivem porazu, pod do katerega je Stoke začel tlakovati v 15. minuti, ko je Marko Arnautović v dveh poskusih uspel zatresti mrežo.

Marcos Alonso (desno) je bil izjemno razpoložen in tudi sam je bil blizu hat-tricku v Leicestru.
Marcos Alonso (desno) je bil izjemno razpoložen in tudi sam je bil blizu hat-tricku v Leicestru. FOTO: AP

Svoj drugi zadetek je Avstrijec kmalu prispeval po lepi moštveni akciji, izkušeni Peter Crouch, ki je našel nekaj forme, pa je v 34. minuti izkoristil predložek Charlieja Adama. Še en gol v izvrstni sezoni Jermaina Defoeja je bil premalo za domače, ki se niso približali preobratu. Andy Carroll je navdušil londonski olimpijski stadion s "škarjicami", ki so pokopale mestne tekmece Crystal Palace na čelu z nekdanjim trenerjem kovačev Samom Allardycom (3:0). To ni bil srečen povratek na noge nekdanjih varovancev za osramočenega (zdaj seveda že bivšega) angleškega selektorja, ki z varovanci ni našel poti skozi moštvo kladiv, v katerem ni bilo zvezdnika Dimitrija Payeta. Brez Francoza, ki je javno dejal, da želi oditi, je West Ham zmogel le en strel na vrata v prvem polčasu, nato pa so se igralci hrvaškega trenerja Slavena Bilića le razigrali. V 68. minuti je Michail Antonio našel Sofiana Feghoulija, ki ni grešil, nato pa je Antonio pripravil še spektakularen zadetek Carrollu. Piko na i uspešnemu popoldnevu na vzhodu Londona je pritisnil Manuel Lanzini. Pod Allardycom je Palace uspel osvojiti vsega točko in od mest, ki vodijo v Championship, južne Londončane loči le še boljša razlika v zadetkih.Veliko bolje gre pri Hull Cityju novemu trenerju Marcu Silvi, ki je s tigri zabeležil prvo zmago po 6. novembru. Doma je nekdanji klub Roberta Korena ugnal Bournemouth (3:1). Gostje so po enajstmetrovki, ki jo je uspešno izvedel Junior Stanislas, sicer že v tretji minuti povedli, City pa se je vrnil in slavil z zadetki Abela Hernandeza, sploh drugi je bil prava mojstrovina, ter Toma Huddlestona. Zablestel je tudi kontroverzni Joey Barton, ki je vstopil s klopi in prinesel domačo zmago Burnleyju nad Southamptonom (1:0). Na obračunu Watforda in Middlesbrougha na stadionu Vicarage Road zadetkov ni bilo, na jugu prestolnice so se v 72. minuti poklonili preminulemu bivšemu trenerju in nekdanjemu angleškemu selektorju Grahamu Taylorju, ki je v 72. letu starosti umrl pred dnevi. Tom Cleverley bi lahko po prihodu na posojo iz Evertona svoj debi kronal z zadetkom za zmago, a se je v 81. minuti zatresla le vratnica.

Izidi 21. kroga Premier League:

Leicester City ‒ Chelsea 0:3 (0:1)
Alonso 6., 51., Pedro 75.

Tottenham Hotspur ‒ West Bromwich Albion 4:0 (2:0)
Kane 12., 77., 82., McAuley 26./ag.

Swansea City ‒ Arsenal 0:4 (0:1)
Giroud 37., Cork 54./ag., Naughton 67./ag., Sanchez 73.

Burnley ‒ Southampton 1:0
Hull City ‒ AFC Bournemouth 3:1
Sunderland ‒ Stoke City 1:3
Watford ‒ Middlesbrough 0:0
West Ham United ‒ Crystal Palace 3:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cr7rma
15. 01. 2017 16.31
+1
hahahahahahahahahhah guardiola pa po svojih poteh spet nafilan in on najboljši trener po prepričanju navijačev nekega kluba pa sej to je smeh.Je mela uefa kr prou k ga ni uvrstila.Guardiola pa odpuščen preden bo vidu osmino finala al pa takoj po izpadu iz osmine finala.hahahahahaah prejšnji trenerji so bili pravi mojstri proti temu pepčku haahhaah
hoilongmai
15. 01. 2017 11.59
+1
danes pa remi liverpool united
Iniesta
15. 01. 2017 10.32
+1
Danes bo trenutek resnice za murijev junajted ... Liverpul mora pasti!
the kop
15. 01. 2017 08.30
+1
stvariu se postavljajo na svoje mesto! liverpool izven top 4 kjer mu je tudi mesto, glede nato da niti sundelanda in četrtoligaša ne morejo premagat! KLOOP OUT!!
JbmTiMt
14. 01. 2017 21.32
+3
ce je sel oscar za 60 mil costa gre za 100 minimalno
CFC1
14. 01. 2017 21.24
+4
Suverena zmaga Chelseaja, zmaga ni bila vprašljiva. Dobro nadomestili izostanek Coste, Hazard pa spet ustvarjal z žogo. Kot sem že rekel upam, da Costa ne gre, ker to bo vseeno na dolgi rok velik hendikep, ker v januarju ne moreš pripeljati top napadalcev - recimo pri Grizmanu bi Atletico Madrid začel v januarju razmišljati o prestopu pri tam 100 milionov eurov in ne kaj dosti manj, ker tudi sami nimajo potem takem časa pripeljati novo top špico za drugi del sezone. Še vedno pa sem mnenja, da Chelsea potrebuje vsaj eno top okrepitev v centralni obrambni trojki. Moje mnenje
Iniesta
15. 01. 2017 10.33
-1
Iniesta
15. 01. 2017 10.34
-1
Bolje bi bilo, da pripeljejo npr Džeka iz Rome ...
mmickica
15. 01. 2017 11.55
+2
Nic bat! Conte zna tudi iz povprecnih igralcev delat vrhunske, tako da bo sigurno nasel resitev.
CFC1
15. 01. 2017 12.50
mmickica: se povsem strinja, a želim povedati to, da ni nobene potrebe po prodaji Cose in bi v januarju tudi zelo težko pripeljali njemu enakovredno menjavo, saj je na volju zelo malo časa + gre za sredino sezone in noben ni pripravljen prodajati svojih top igralcev pred nadaljevanjem sezone.
CURVANORD Zanetti
14. 01. 2017 16.30
+2
Meni je vsec vzdusje na njihovem stadionu,prav fajn je gledat njihove tekme ko igrajo doma
drimtim
14. 01. 2017 15.35
-1
fenomenalna igra,samo vprašanje časa je kdaj bodo na vrhu
jebalvisvoju
14. 01. 2017 15.30
+6
Tottenham igra enega izmed boljsih nogometov v zadnjem casu precej so napadalno nastrojeni dobra taktika fantje z idejami na igriscu.. letos bodo za sigurno v boju za naslov... eriksen alli naveza je stekla kot po maslu pa tudi kaneu se odprlo lepo